Hoe Texas een mekka wordt voor de Bitcoin miners

Robin Plus

Leestijd: 2 minuten

*

Texas lijkt misschien een onwaarschijnlijk mekka voor grootschalige Bitcoin mining-activiteiten. Hoewel de energieprijzen in Texas relatief goedkoop zijn bleek uit een recente ijsstorm dat de staat vrijwel geen reserve marges heeft. Tijdens de ijsstorm kwamen sommige huizen en bedrijven tot maar liefst vier dagen lang zonder stroom te zitten. De lage energieprijzen kunnen echter een grote aantrekkingskracht voor miners van cryptocurrencies vormen.

En als het gaat om de cryptocurrency mining-gemeenschap is het moeilijk om precies te weten wie zich waar bevindt en wat ze precies gaan minen. Maar er is veel anekdotisch bewijs dat er een aanzienlijke verhuizing van de Bitcoin industrie naar Texas op komst is. De Bitcoin mining-bedrijven zoals Bitmain, Blockcap, Argo Blockchain, Great American Mining, Layer1, Compute North, Riot Blockchain en Whinstone zijn slechts enkele van de belangrijkste spelers in de industrie die ervoor hebben gekozen om zich in de Lone Star State (de bijnaam van Texas) te vestigen.

De Bitcoin mining energie dynamiek in Texas

In vergelijking met veel Amerikaanse staten zijn de energietarieven in Texas goedkoop, hoewel er een paar staten zijn die iets goedkoper zijn. Desondanks blijven de lage energieprijzen een sterk en goed verkoopargument voor Bitcoin miners in Texas. Maar de problemen met de energievoorziening vormen een potentieel probleem. Al helemaal gezien er geen einde in zicht is wat betreft de groeiende bevolking van Texas.

Meredith Angwin, auteur van “Shorting The Grid” vertelde Marty Bent van Great American Mining in een recent “GAMcast” interview dat Texas “de aller kleinste van reservemarges” heeft als het gaat om energievoorziening. Dit bleek ook uit de recente ijsstorm. Angwin merkte ook op dat hernieuwbare energiebronnen zoals de wind en zonne-energie alleen beschikbaar zijn als het zonnig of winderig is. Deze natuurlijke energiebronnen zullen altijd een back-up van aardgas nodig hebben.

Maar het is de aard van de Bitcoin mining dat miners ‘’extreem goedkope energiebronnen zoeken. De gekozen bronnen hebben de neiging om gestrande hernieuwbare energiebronnen of fossiele brandstoffen zoals aardgas en olie te zijn via affakkelen of ontluchten. Deze energiebronnen zouden anders worden verspild’’, zei Bent in een recente podcast.

Ondanks de uitdagingen die Angwin opmerkte vestigt Argo Blockchain zich in West Texas. Zij vestigden zich met hernieuwbare energiebronnen (meestal wind) en aardgas als back-up. ‘’We kozen voor West Texas en deze plek in het bijzonder omdat het ons enkele van de laagste elektriciteitstarieven ter wereld biedt en de meerderheid afkomstig is van hernieuwbare bronnen, namelijk wind en zonne-energie’’, vertelde CEO Peter Wall.

Gasventilatie-afvang

Andere miners kunnen een antwoord in olie- en gas-ontluchtingstechnologie vinden. Deze technologie is geïntroduceerd door Upstream Data. Mining-bedrijven die gebruikmaken van gas-geventileerde afvaltechnologie bevinden zich in een goede positie in Texas, met zijn vele olie- en gasproducenten.

Bedrijven zoals Great American Mining worden verwelkomd door olieproducenten die een manier nodig hebben om een deel van het gasbijproduct dat in de atmosfeer komt te verminderen. Dit komt doordat milieuproblemen en regelgeving steeds belangrijker worden.

‘’Gasventilatie/affakkelen zou anders gewoon in onze atmosfeer worden gekanaliseerd’’, legde Evenson van Slush Pool en Braiins uit. ‘’Wat duurzaamheid betreft, ja, het is duurzaam omdat veel gigawatt aan energie momenteel gewoon op niet-milieuvriendelijke manier wordt verspild… Dit zal in de toekomst één van de vele oplossingen zijn die Bitcoin mining als één van de groenere industrieën ter wereld houdt.’’

Met de aanhoudende problemen van het energienet in Texas heeft het afvangen van gasopeningen ook het enorme voordeel dat het onafhankelijk is van dit net. ‘’Naarmate de technologie voor het opvangen van gasontluchting populairder wordt is Texas met zijn enorme olie- en gasvelden een natuurlijke aantrekkingskracht voor miners die willen minen zonder afhankelijk te hoeven zijn van het energienet van de staat. Dit heeft ook het extra voordeel dat de Bitcoin veerkrachtiger en anti-fragiel wordt’’, vertelde Samson Mow (CSO van Blockstream en Blockstream Mining).

Evenson voegde eraan toe dat er nog steeds voldoende mogelijkheden zijn voor de Bitcoin miners om te profiteren van deze krachtbron. ‘’Er is genoeg uitlopende olie/gasproductie om zeven keer de huidige wereldwijde hash-snelheid van het netwerk te ondersteunen. Dus het zou enige tijd duren voordat miners in dat opzicht enige resourcelimieten zouden bereiken (veel ruimte om te schalen)’’, zei hij.

Een nieuw mekka voor de Bitcoin mining

Een groeiende interesse in mining van instellingen zoals beleggingsfondsen in Texas stimuleert groei. Dit komt doordat gevestigde beleggers op zoek zijn naar gebieden met niet alleen goedkope en overvloedige energie, maar ook een zekere mate van politieke en regelgevende zekerheid.

Voormalig gouverneur van Texas, Rick Perry, noemde miners ‘’een grote versneller voor het creëren van banen en duurzame economische groei in de staat.’’ De huidige gouverneur, Greg Abbott, heeft de welkomstmat gelegd voor Bitcoin mining-bedrijven.

‘’Ik denk dat Texas een mekka is en zal blijven voor mining in Noord-Amerika’’, zei Evenson. ‘’Diverse bronnen van goedkope energie, load balancing-programma’s en vriendelijke regelgeving zorgen ervoor dat het nog vele jaren een hotspot zal zijn voor de Bitcoin mining.’’

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.