Aandelen

Hoe veranderd China’s verbod het Bitcoin mining landschap?

Robin Plus

Leestijd: 2 minuten

*

Verspreid over de hele wereld zijn er al verschillende pogingen gedaan om de Bitcoin te verbieden. Echter, doordat het internet vrij openbaar en toegankelijk is voor bijna iedereen is het ontzettend lastig om dit voor elkaar te krijgen. Daarom probeerden sommige regelgevers de cryptomunt te verbieden via het indammen van de Bitcoin mining. Immers, als er geen transacties kunnen worden verwerkt dan loopt het hele systeem achter de Bitcoin vast en wordt de cryptomunt onbruikbaar. Ook het verbieden van crypto mining is erg lastig. Toch probeert China deze keer echt de Bitcoin te verbieden via de weg van mining.

Vorige maand is Bitcoin mining verboden door overheidsinstanties in verschillende delen van China zoals Xinjiang en Binnen-Mongolië. Inmiddels is ook in het epicentrum van Bitcoin mining een regel aangenomen die het minen verbied. Het gaat dan om de regio’s Sichuan en Qinghai. Ook in Yunnan is het tegenwoordig erg lastig om Bitcoins te minen.

Een strategische aanpak

Kan Bitcoin mining zomaar verboden worden bij de wet? Nee. Het verbieden van Bitcoin mining is niet zo makkelijk als het lijkt. Bitcoin mining gebeurt namelijk via een wereldwijd netwerk en de computers die het mining proces uitvoeren werken op het internet. En internet is openbaar en toegankelijk voor iedereen. Toch is het de overheidsinstanties in China redelijk goed gelukt om de Bitcoin te verbieden. Zij hebben gekozen voor een strategische aanpak door super beperkende regelgeving toe te passen. Op deze manier is het theoretisch gezien niet verboden om Bitcoins te minen, maar is het praktisch gezien haast niet mogelijk.

Door de nieuwe regelgeving zijn veel miners omgevallen. De computers van ongeveer 1 miljoen miners hebben moeten stoppen met het proces vanwege de beperkingen. Als miner is het natuurlijk een simpele oplossing om te verhuizen. Immers, als jij in je huidige regio niet mag minen dan ga je toch gewoon naar een andere regio? Helaas zijn er op deze weg ook veel obstakels te vinden. Door de toenemende inflatie is er een arbeiderstekort in China. Dus als het mining proces wordt verplaatst naar een nieuwe regio, dan is het nog maar de vraag of er voldoende personeel aanwezig is om het proces gaande te houden. Daarnaast is het logistiek ook lastig om hele mining farms te verhuizen van regio naar regio. Daarom zullen miners er voor kiezen om opnieuw een farm op te bouwen. Ook hier komen vele vragen bij kijken. Welke machines en computers wil je hebben? Waar kun je die kopen? Hoelang duurt het voor alles geïnstalleerd is? Dit zijn allemaal belangrijke vragen. Immers, elk moment dat er niet gemined wordt is een moment dat er geld verloren gaat.

De gevolgen

Het verbieden van mining kan vele gevolgen hebben voor zowel de Bitcoin industrie als voor andere soorten industrieën. Naar verwachting zullen veel miners verhuizen naar Amerika. Dit komt doordat de Amerikaanse overheid de crypto mining industrie redelijk goed ondersteund en enigszins toekomst ziet in de crypto wereld. Toch zullen ook enkele miners binnen China verhuizen. Als miners dit doen dan zullen we enkele trends op de markt verwachten:

  • Op het moment is er als een kleine dip waar te nemen in de prijs van de ASIC. Deze dip is een gevolg van de anemische prijs van de Bitcoin. Echter, deze prijsdaling kan ook veroorzaakt zijn doordat miners hun machines en computers liquideren.
  • Het mining verbod kan ook de snelheid van het hash proces verhogen. Dit komt doordat de moeilijkheidsgraden voor een tijdje erg laag zullen zijn. Als gevolg hiervan stijgt de waardering en de winst van mining farms die niet gevestigd zijn in China. Immers, de concurrentie in andere landen zal toenemen omdat veel miners zullen verhuizen naar gebieden buiten China.
  • China is nu een land waarin verschillende staten verschillende regels hanteren rondom de Bitcoin mining. Nu China als eerste schaap over de dam is zullen er meer volgen. Er zal een toenemende hoeveelheid wet- en regelgeving zijn in verschillende landen met betrekking tot de Bitcoin mining.

Zoals al eerder genoemd zullen veel miners vertrekken naar andere landen. Je zal het kunnen zien als een volksverhuizing. Omdat deze verhuizing nogal plotseling en snel zal verlopen wordt deze naar verwachting ook rommelig. Er zullen verschillende onvoorziene problemen naar voren komen. Naar verwachting zal het hierdoor enige tijd duren voordat de crypto mining industrie weer volledig en goed kan werken. Maar zodra alle zaken weer op rolletjes lopen zal de crypto mining industrie onverwoestbaar zijn.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

De opkomst van Metaverse Tokens

Cheval

mrt. 28, 2023

Leestijd: 2 min

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.