Crypto nieuws

  Hoge verwachtingen voor grootschalige crypto adoptie in 2022

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Wells Fargo verklaart dat cryptocurrencies een adoptie inflectie punt kunnen bereiken. Deze kent vergelijkingen met de internet adoptie in de jaren negentig. 

  Hoge verwachtingen binnen instellingen

  Recent is er een rapport vrijgegeven waarin de crypto trends voor 2022 worden besproken. Ripple zegt daar het volgende over:

  “Er zijn hoge verwachtingen binnen instellingen. Met name voor grootschalige adoptie en impact van blockchain technologie, cryptocurrencies en CBDC.”

  Transformatie in een vroeg stadium

  Het crypto bedrijf noemt dit het vroege stadia van de transformatie. Steeds meer bedrijven verkennen de ruimte. Ook Dara Khosrowshahi van Uber zegt in de toekomst crypto te willen accepteren. 

  Ripple plaatst zichzelf in het middelpunt van de betaling revolutie. In het rapport staat: 

  “Innovatie in betalingen staan centraal in het Internet van Waarde. Het staat ook centraal in de bijdrage die Ripple daaraan doet.”

  Ripple werkt samen met DEA

  De Digital Euro Association heeft op 11 februari een partnerschap aangekondigd met Ripple. Zij worden de ondersteunende partner. Ze werken samen aan CBDC’s.

  Ripple stelt dat CBCD een toegevoegde waarde is voor betalingen. Ze dragen bij aan het werk dat al wordt gedaan door cryptocurrencies en stablecoins om blockchain aan te drijven.

  Net zoals NFT dat doet voor consumenten. Het rapport zegt ook dat de activa in de ruimte volwassen wordt. Er zijn steeds meer ondernemingen die ze benutten. 

  Bereid om te kopen

  Er is geen schaarste aan crypto beurzen. Ondanks dat zijn consumenten bereid om cryptocurrencies van banken te kopen. Mochten zij deze aanbieden.

  “Blockchain gebaseerde use cases en hun voordelen blijven zich in een snel tempo vermenigvuldigen voor instellingen, overheden en consumenten.”

  De release herhaalt dat de nieuwe technologie vastzit in een spiraal van trage evolutie en regelgeving. Dit vormt een barrière voor de adoptie ervan. 

  Optimistisch

  In het rapport is ook te lezen dat de markten van Azië-Pacific en Latijns-Amerika meer optimistisch zijn. Zeker als het gaat om het benutten van de technologie achter crypto. 

  Europa is het meest behoudend. Volgens het wekelijkse CoinShares instroom rapport heeft Europa een instroom van $ 10,3 miljoen gezien. 

  De meerderheid van de instroom is afkomstig uit Amerika. Met name uit Brazilië en Canada die goed zijn voor $ 75 miljoen.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Spot Bitcoin ETF naar nieuw record hoogtepunt van $680 miljoen

  Femke Wassink

  feb. 28, 2024

  Leestijd: 2 min

  Spot Bitcoin ETF's bereiken een nieuw recordhoogtepunt van $680 miljoen. Dit terwijl de Bitcoin bull market een versnelling opschakelt en in rap tempo toeneemt.

  *
  Nieuws

  Changpeng Zhao wil volledige aandeel Binance inzetten als borg om naar VAE te reizen

  Redactie

  jan. 25, 2024

  Leestijd: 2 min

  Voormalig CEO van Binance Changpeng Zhao wil zijn volledige aandeel in Binance inzetten om tijdelijk naar de Verenigde Arabische Emiraten te reizen. Waarde? 4,5 miljard dollar. 

  *
  Nieuws

  Breaking: Terraform Labs van Do Kwon vraagt Chapter 11 faillissementsbescherming aan

  Femke Wassink

  jan. 22, 2024

  Leestijd: 2 min

  Recent is er nieuws naar buiten gebracht over Terraform Labs van Do Kwon. Het bedrijf achter de TerraUSD stablecoin heeft Chapter 11 faillissementsbescherming aangevraagd.