Crypto nieuws

Hoge verwachtingen voor grootschalige crypto adoptie in 2022

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Wells Fargo verklaart dat cryptocurrencies een adoptie inflectie punt kunnen bereiken. Deze kent vergelijkingen met de internet adoptie in de jaren negentig. 

Hoge verwachtingen binnen instellingen

Recent is er een rapport vrijgegeven waarin de crypto trends voor 2022 worden besproken. Ripple zegt daar het volgende over:

“Er zijn hoge verwachtingen binnen instellingen. Met name voor grootschalige adoptie en impact van blockchain technologie, cryptocurrencies en CBDC.”

Transformatie in een vroeg stadium

Het crypto bedrijf noemt dit het vroege stadia van de transformatie. Steeds meer bedrijven verkennen de ruimte. Ook Dara Khosrowshahi van Uber zegt in de toekomst crypto te willen accepteren. 

Ripple plaatst zichzelf in het middelpunt van de betaling revolutie. In het rapport staat: 

“Innovatie in betalingen staan centraal in het Internet van Waarde. Het staat ook centraal in de bijdrage die Ripple daaraan doet.”

Ripple werkt samen met DEA

De Digital Euro Association heeft op 11 februari een partnerschap aangekondigd met Ripple. Zij worden de ondersteunende partner. Ze werken samen aan CBDC’s.

Ripple stelt dat CBCD een toegevoegde waarde is voor betalingen. Ze dragen bij aan het werk dat al wordt gedaan door cryptocurrencies en stablecoins om blockchain aan te drijven.

Net zoals NFT dat doet voor consumenten. Het rapport zegt ook dat de activa in de ruimte volwassen wordt. Er zijn steeds meer ondernemingen die ze benutten. 

Bereid om te kopen

Er is geen schaarste aan crypto beurzen. Ondanks dat zijn consumenten bereid om cryptocurrencies van banken te kopen. Mochten zij deze aanbieden.

“Blockchain gebaseerde use cases en hun voordelen blijven zich in een snel tempo vermenigvuldigen voor instellingen, overheden en consumenten.”

De release herhaalt dat de nieuwe technologie vastzit in een spiraal van trage evolutie en regelgeving. Dit vormt een barrière voor de adoptie ervan. 

Optimistisch

In het rapport is ook te lezen dat de markten van Azië-Pacific en Latijns-Amerika meer optimistisch zijn. Zeker als het gaat om het benutten van de technologie achter crypto. 

Europa is het meest behoudend. Volgens het wekelijkse CoinShares instroom rapport heeft Europa een instroom van $ 10,3 miljoen gezien. 

De meerderheid van de instroom is afkomstig uit Amerika. Met name uit Brazilië en Canada die goed zijn voor $ 75 miljoen.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.