Crypto nieuws

Hoge verwachtingen voor grootschalige crypto adoptie in 2022

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Wells Fargo verklaart dat cryptocurrencies een adoptie inflectie punt kunnen bereiken. Deze kent vergelijkingen met de internet adoptie in de jaren negentig. 

Hoge verwachtingen binnen instellingen

Recent is er een rapport vrijgegeven waarin de crypto trends voor 2022 worden besproken. Ripple zegt daar het volgende over:

“Er zijn hoge verwachtingen binnen instellingen. Met name voor grootschalige adoptie en impact van blockchain technologie, cryptocurrencies en CBDC.”

Transformatie in een vroeg stadium

Het crypto bedrijf noemt dit het vroege stadia van de transformatie. Steeds meer bedrijven verkennen de ruimte. Ook Dara Khosrowshahi van Uber zegt in de toekomst crypto te willen accepteren. 

Ripple plaatst zichzelf in het middelpunt van de betaling revolutie. In het rapport staat: 

“Innovatie in betalingen staan centraal in het Internet van Waarde. Het staat ook centraal in de bijdrage die Ripple daaraan doet.”

Ripple werkt samen met DEA

De Digital Euro Association heeft op 11 februari een partnerschap aangekondigd met Ripple. Zij worden de ondersteunende partner. Ze werken samen aan CBDC’s.

Ripple stelt dat CBCD een toegevoegde waarde is voor betalingen. Ze dragen bij aan het werk dat al wordt gedaan door cryptocurrencies en stablecoins om blockchain aan te drijven.

Net zoals NFT dat doet voor consumenten. Het rapport zegt ook dat de activa in de ruimte volwassen wordt. Er zijn steeds meer ondernemingen die ze benutten. 

Bereid om te kopen

Er is geen schaarste aan crypto beurzen. Ondanks dat zijn consumenten bereid om cryptocurrencies van banken te kopen. Mochten zij deze aanbieden.

“Blockchain gebaseerde use cases en hun voordelen blijven zich in een snel tempo vermenigvuldigen voor instellingen, overheden en consumenten.”

De release herhaalt dat de nieuwe technologie vastzit in een spiraal van trage evolutie en regelgeving. Dit vormt een barrière voor de adoptie ervan. 

Optimistisch

In het rapport is ook te lezen dat de markten van Azië-Pacific en Latijns-Amerika meer optimistisch zijn. Zeker als het gaat om het benutten van de technologie achter crypto. 

Europa is het meest behoudend. Volgens het wekelijkse CoinShares instroom rapport heeft Europa een instroom van $ 10,3 miljoen gezien. 

De meerderheid van de instroom is afkomstig uit Amerika. Met name uit Brazilië en Canada die goed zijn voor $ 75 miljoen.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.