Crypto nieuws

Bitcoin ETF instroom in laatste 4 dagen groter dan in eerste 4 weken

Femke Wassink

2024-02-15

Leestijd: 2 minuten

*

Bitcoin ETF's hebben onlangs een opmerkelijke mijlpaal bereikt. Ze behaalden een instroom van meer dan $2,3 miljard in slechts 4 dagen tijd.

Hoogtepunt

Deze cijfers doen zelfs de eerste 4 weken van handel verbleken. Deze periode werd tot nu toe als een hoogtepunt beschouwd.

Spot Bitcoin ETF's investeren direct in Bitcoin in plaats van in derivaten. Ze hebben in 4 dagen meer instroom aangetrokken dan in de eerste maand.

2,3 miljard aan instroom

Volgens data hebben de 10 spot Bitcoin ETF's samen 43.300 Bitcoin binnengehaald. Dat komt bij de huidige prijzen neerkomt op $2,3 miljard.

Ter vergelijking: het duurde 20 dagen om 42.000 Bitcoin te verzamelen.

Deze explosieve groei heeft ertoe geleid dat 4 spot Bitcoin ETF's nu tot de "miljardairs club" behoren. Met uitzondering van Grayscale.

Bitwise onderscheidt zich

Bitwise Bitcoin ETF heeft deze mijlpaal bereikt op 14 februari. Deze wordt volgens de ETF Store gezien als de meest indrukwekkende prestatie.

Bitwise onderscheidt zich als het enige crypto native investeringsfonds onder de top aanbieders. Het bereikte niet als eerste de miljard dollar status.

BlackRock’s iShares Bitcoin Trust, Fidelity’s Wise Origin Bitcoin Trust en Cathie Wood’s Ark 21Shares Bitcoin Trust gingen Bitwise hierin voor.

ETF's met < 500 miljoen dollar

Er zijn ook ETF's met minder dan 500 miljoen in beheer. Invesco, VanEck, Valkyrie en Franklin Templeton hebben de mijlpaal nog niet bereikt.

Het Bitcoin Trust van WisdomTree heeft moeite om significante instroom te verkrijgen. Het staat momenteel laatste onder de Bitcoin ETF's.

Volgens gegevens heeft WisdomTree slechts $23 miljoen in beheer.

Drijvende kracht achter Bitcoin rally

Op 13 februari was BlackRock's iShares Bitcoin Trust het eerste Bitcoin ETF dat meer dan $5 miljard aan beheerd vermogen overschreed.

Op dit moment komt dat neer op een totaal beheer van 105.280 BTC. Deze trend rond de instroom wordt gezien als een drijvende kracht achter de recente rally van Bitcoin. De prijs oversteeg de $50.000 op 12 februari.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.