Crypto nieuws

BlackRock wil 600 werknemers ontslaan in aanloop naar Bitcoin ETF deadline

Femke Wassink

2024-01-07

Leestijd: 2 minuten

*

BlackRock is de grootste vermogensbeheerder ter wereld. Het bedrijf staat op het punt om 3% van zijn werknemers te ontslaan in de komende dagen te ontslaan.

Hoopvol desondanks ontslagronde

De ontslagronde vindt plaats terwijl er hoopvol wordt uitgekeken naar de goedkeuring van hun aanvraag voor een spot Bitcoin exchange traded fund door de Amerikaanse SEC.

Dat blijkt uit een rapport van 6 januari van bronnen die bekend zijn met de situatie. Er zullen 600 werknemers worden ontslagen als onderdeel van routinematige interne aanpassingen.

Het ontslag zal gebaseerd zijn op de prestaties van de werknemers in het afgelopen jaar.

BlackRock verwacht goed nieuws voor 10 januari

Bovendien verwacht BlackRock op 10 januari goed nieuws over de goedkeuring van hun Bitcoin ETF-aanvraag. Dit is de dag dat de SEC een deadline heeft.

De commissie moet op deze dag de ARK 21 Shares spot Bitcoin ETF goedkeuren of afwijzen. De deadline van de SEC voor de Bitcoin ETF-aanvraag van BlackRock is pas op 15 januari.

19b-4 wijziging

Deze ontwikkelingen volgen op een reeks wijzigingsformulieren die in de laatste dagen bij de SEC zijn ingediend door aanvragers van spot Bitcoin ETF's.

Op 5 januari diende BlackRock een 19b-4 wijziging in voor zijn spot BTC ETF-aanvraag. Dat deed het bedrijf tegelijk met andere vermogensbeheerders zoals Valkyrie en Grayscale.

Ook Bitwise, Hashdex, ARK 21Shares, Invesco Galaxy, Fidelity, Franklin Templeton, VanEck en WisdomTree hebben de wijziging op 5 januari ingediend.

Toegankelijker met contant geld

De indiening is één van de laatste stappen in het goedkeuringsproces van de SEC. Dit is het voltooien van S-1 documenten wat noodzakelijk is voor Amerikaanse exchanges.

Dit om aandelen van investeringswaarden met directe blootstelling aan crypto te noteren. In december 2023 heeft BlackRock wijzigingen aangebracht in zijn Bitcoin ETF-aanvraag.

Dit om het toegankelijker te maken voor Wall Street banken om deel te nemen door nieuwe aandelen in het fonds te creëren met contant geld in plaats van alleen crypto.

In-kind redemption model

Het in-kind redemption model stelt grote banken in staat om als geautoriseerde deelnemers te fungeren. Dit stelt hen in staat om beperkingen te omzeilen die het directe bezit van Bitcoin of crypto op hun balansen verhinderen.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.