Crypto nieuws

    Icon, Ravencoin en Lisk volgen de rally van Bitcoin

    Robin Plus

    Leestijd: 2 minuten

    *

    Door ontwikkelingen op de cryptomarkt kunnen de koersen van drie altcoins, namelijk die van Icon, Ravencoin en Lisk, nogal flink gaan stijgen. Hiermee gaan zij wellicht de zogenaamde rally van Bitcoin achterna. Een rally is een korte periode waarin de prijs van een cryptocurrency snel stijgt. Bitcoin (BTC) heeft dinsdag 16 februari 2021 een nieuwe mijlpaal bereikt toen de prijs de grens van $ 50.000 overschreed. Deze rally werd geleid door een sterke vraag naar bitcoins die maar niet lijkt te eindigen. MicroStrategy, een toonaangevend business IT bedrijf, zei dat het plan is om opnieuw $ 600 miljoen op te halen door de verkoop van obligaties. Met de opbrengst worden bitcoins gekocht. Een ander analysebureau dat gericht is op blockchain en cryptocurrencies, Glassnode, zegt dat investeerders de huidige rally gebruiken om winst te blijven boeken. Bitcoin-miners die ook grote verkopers waren tijdens de recente bull-run, hebben zich in februari teruggehouden. Dit suggereert dat ze in de toekomst een nog hogere koers van de Bitcoin verwachten. De huidige cryptorally wordt geleid door Bitcoin, maar ook altcoins zien hun eigen bull run. De afgelopen dagen hebben ook drie altcoins een sterke stijging laten zien.

    ICX

    Er wordt interesse gewekt in de ruimte voor gedecentraliseerde financiering (DeFi) op het moment dat een project van plan is de DeFi-wereld te betreden. DeFi is een beweging binnen de cryptomarkt die pleit voor het omzetten van traditionele financiële producten (zoals de euro) in gedecentraliseerde cryptocurrency waarbij er geen centrale bank of instantie is die al het geld beheert en er geen tussenpersoon is bij transacties. Op het moment zijn er veel projecten die van plan zijn om deze wereld te betreden. Als er ook voldoende aanbod is van DeFi zal de toenemende vraag ervoor zorgen dat de prijs van DeFi-gerelateerde cryptocurrencies stijgt. Eén van deze cryptocurrencies is Icon. Icon heeft ook een eigen token, namelijk de ICX-token. Ongeveer 58% van het circulerende aanbod van Icon’s ICX-token is ingezet in het DeFi-netwerk. Nu Binance ook inzetondersteuning toevoegt aan ICX kan het aanbod verder afnemen. Een verminderd aanbod en een toenemende vraag zal de koers van deze token flink laten stijgen.

    Raven

    Het zijn niet alleen projecten of partnerschappen die de aandacht trekken van handelaren. Bepaalde gebeurtenissen kunnen soms ook de vraag naar een bepaalde token verhogen. Dit lijkt te zijn gebeurd met Ravencoin (RVN). De zogenaamde GameStop-saga begon doordat een groep vooraanstaande individuen op de aandelenbeurs ineens begonnen te investeren in GameStop aandelen. Dit was erg opvallend en deed de koers van de aandelen enorm stijgen. Er ontstond een discussie en een behoefte aan decentralisatie op de aandelenbeurs. Beleggers wilden namelijk graag hun cryptocurrencies gebruiken om aandelen te kopen nu de prijs van deze aandelen flink steeg. Ravencoin kan de handelaren van deze decentralisatie voorzien. Ravencoin stelt iedereen in staat om hun activa te tokeniseren, zoals aandelen van bedrijven, grondstoffen, kunst, landakten, energiekredieten, leuke tokens en nog veel meer. Doordat de interesse in Ravencoin zo ontzettend groeide, steeg de koers van deze cryptomunt hard de afgelopen dagen.

    Lisk

    Het team van Lisk belooft een grote upgrade met de lancering van Lisk Core 3.0.0 in 2021, die naar verwachting een overvloed aan verbeteringen zal brengen op het gebied van beveiliging, stabiliteit, technische aspecten, schaalbaarheid en ook lagere vergoedingen. Dit maakt de nieuwe Lisk erg aantrekkelijk voor handelaren en investeerders op de cryptomarkt. Doordat de interesse stijgt zal ook de vraag ontzettend kunnen stijgen. De grote beloftes die Lisk doet kunnen dus tot op zekere hoogte een rally veroorzaken. Door het toenemen van de vraag naar de cryptomunt van Lisk zal de koers van deze cryptocurrency ontzettend kunnen gaan stijgen. Of die stijging ook blijft voortduren wordt voornamelijk bepaald door de mate waarin Lisk de beloftes waar kan maken.

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

    Redactie

    apr. 10, 2024

    Leestijd: 2 min

    EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

    *
    Nieuws

    Arkham top 5 crypto bezitters omvat $3,5 miljard: 35% is onbereikbaar

    Femke Wassink

    apr. 16, 2024

    Leestijd: 2 min

    Een recente update van het Arkham dashboard werpt licht op de bezittingen van enkele van de rijkste crypto houders ter wereld die hun rijkdom hebben geverifieerd via de blockchain.

    *
    Nieuws

    Yuga Labs doet afstand van 2 NFT-games: poging om BAYC-team te "bevrijden"

    Femke Wassink

    apr. 18, 2024

    Leestijd: 2 min

    Yuga Labs is het bedrijf achter de NFT-collectie Bored Ape Yacht Club BAYC. Het heeft de eigendomsrechten van 2 van zijn games verkocht aan Web3-gaming bedrijf Faraway.