Crypto nieuws

Icon, Ravencoin en Lisk volgen de rally van Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 minuten

*

Door ontwikkelingen op de cryptomarkt kunnen de koersen van drie altcoins, namelijk die van Icon, Ravencoin en Lisk, nogal flink gaan stijgen. Hiermee gaan zij wellicht de zogenaamde rally van Bitcoin achterna. Een rally is een korte periode waarin de prijs van een cryptocurrency snel stijgt. Bitcoin (BTC) heeft dinsdag 16 februari 2021 een nieuwe mijlpaal bereikt toen de prijs de grens van $ 50.000 overschreed. Deze rally werd geleid door een sterke vraag naar bitcoins die maar niet lijkt te eindigen. MicroStrategy, een toonaangevend business IT bedrijf, zei dat het plan is om opnieuw $ 600 miljoen op te halen door de verkoop van obligaties. Met de opbrengst worden bitcoins gekocht. Een ander analysebureau dat gericht is op blockchain en cryptocurrencies, Glassnode, zegt dat investeerders de huidige rally gebruiken om winst te blijven boeken. Bitcoin-miners die ook grote verkopers waren tijdens de recente bull-run, hebben zich in februari teruggehouden. Dit suggereert dat ze in de toekomst een nog hogere koers van de Bitcoin verwachten. De huidige cryptorally wordt geleid door Bitcoin, maar ook altcoins zien hun eigen bull run. De afgelopen dagen hebben ook drie altcoins een sterke stijging laten zien.

ICX

Er wordt interesse gewekt in de ruimte voor gedecentraliseerde financiering (DeFi) op het moment dat een project van plan is de DeFi-wereld te betreden. DeFi is een beweging binnen de cryptomarkt die pleit voor het omzetten van traditionele financiële producten (zoals de euro) in gedecentraliseerde cryptocurrency waarbij er geen centrale bank of instantie is die al het geld beheert en er geen tussenpersoon is bij transacties. Op het moment zijn er veel projecten die van plan zijn om deze wereld te betreden. Als er ook voldoende aanbod is van DeFi zal de toenemende vraag ervoor zorgen dat de prijs van DeFi-gerelateerde cryptocurrencies stijgt. Eén van deze cryptocurrencies is Icon. Icon heeft ook een eigen token, namelijk de ICX-token. Ongeveer 58% van het circulerende aanbod van Icon’s ICX-token is ingezet in het DeFi-netwerk. Nu Binance ook inzetondersteuning toevoegt aan ICX kan het aanbod verder afnemen. Een verminderd aanbod en een toenemende vraag zal de koers van deze token flink laten stijgen.

Raven

Het zijn niet alleen projecten of partnerschappen die de aandacht trekken van handelaren. Bepaalde gebeurtenissen kunnen soms ook de vraag naar een bepaalde token verhogen. Dit lijkt te zijn gebeurd met Ravencoin (RVN). De zogenaamde GameStop-saga begon doordat een groep vooraanstaande individuen op de aandelenbeurs ineens begonnen te investeren in GameStop aandelen. Dit was erg opvallend en deed de koers van de aandelen enorm stijgen. Er ontstond een discussie en een behoefte aan decentralisatie op de aandelenbeurs. Beleggers wilden namelijk graag hun cryptocurrencies gebruiken om aandelen te kopen nu de prijs van deze aandelen flink steeg. Ravencoin kan de handelaren van deze decentralisatie voorzien. Ravencoin stelt iedereen in staat om hun activa te tokeniseren, zoals aandelen van bedrijven, grondstoffen, kunst, landakten, energiekredieten, leuke tokens en nog veel meer. Doordat de interesse in Ravencoin zo ontzettend groeide, steeg de koers van deze cryptomunt hard de afgelopen dagen.

Lisk

Het team van Lisk belooft een grote upgrade met de lancering van Lisk Core 3.0.0 in 2021, die naar verwachting een overvloed aan verbeteringen zal brengen op het gebied van beveiliging, stabiliteit, technische aspecten, schaalbaarheid en ook lagere vergoedingen. Dit maakt de nieuwe Lisk erg aantrekkelijk voor handelaren en investeerders op de cryptomarkt. Doordat de interesse stijgt zal ook de vraag ontzettend kunnen stijgen. De grote beloftes die Lisk doet kunnen dus tot op zekere hoogte een rally veroorzaken. Door het toenemen van de vraag naar de cryptomunt van Lisk zal de koers van deze cryptocurrency ontzettend kunnen gaan stijgen. Of die stijging ook blijft voortduren wordt voornamelijk bepaald door de mate waarin Lisk de beloftes waar kan maken.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.