Crypto nieuws

  Ierland pakt als laatste het gebruik van crypto advertenties aan

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Niet alleen cryptocurrency producten veroorzaken enige roering. Ook crypto advertenties zorgen voor problemen. Het Verenigd Koninkrijk uit zijn bezorgdheid. 

  Reclamewaakhond opent zijn ogen

  Ook de reclamewaakhond van Ierland laat als laatste zijn oog vallen op crypto ads. De ASAI ontvangt klachten en houdt de aanpak van het Verenigd Koninkrijk in de gaten. 

  Vanaf 2019 heeft de waakhond van Ierland 4 klachten ontvangen. 2 van deze klachten gaan inhoudelijk over de Floki Inu meme coin. Ook de puppy token van Musk is blootgesteld aan een regelgevend onderzoek.

  Wat gaat de ASAI doen? 

  De Ierse waakhond observeert. Het wil weten hoe het Verenigd Koninkrijk een toename van crypto objecten aanpakt. De ASAI neemt ook het voorstel van Rishi Sunkak in overweging.

  De Britse minister van Financiën wil de cryptocurrency advertenties reguleren. Dat moet gebeuren onder het beleid van de Britse Financial Conduct Authority. Ook wel FCA. 

  Riskante crypto advertenties

  In deze kwestie speelt Ierland een belangrijke rol. De regering wil de tech ontwikkeling graag ondersteunen. Binance uit zijn wens tot het vestigen van een hoofdkantoor in deze regio. 

  De FCA overweegt strategieën om riskante crypto advertenties aan banden te leggen. Ook aanvaardt het suggesties die hetzelfde voor ogen hebben. 

  Op de website van de FCA is te lezen: 

  “Wij moeten een verbod opleggen. Aan bedrijven die financiële marketing goedkeuren. Zij claimen inzicht te hebben in de aangeboden beleggingen. De risico waarschuwingen in ads moeten een stuk beter.”

  “Ook moet de FCA erop toezien dat de ads geen stimulans om te beleggen bevatten. In de vorm van een bonus voor nieuwe gebruikers of een beloning voor het aanbrengen van vrienden.”

  Een definitieve versie wordt verwacht in de zomer van dit jaar. Voert Ierland hetzelfde beleid in of past het de regelgeving aan? Dat moeten beleggers afwachten. 

  Recordaantal

  Het aantal klachten binnengekomen klachten over cryptocurrency advertenties is beheersbaar. Toch wijst een onderzoek anders uit. 

  Het blijkt dat Britten worden blootgesteld aan een recordaantal cryptocurrency advertenties. Vooral in het openbaar vervoer.  In 2021 hebben 13 bedrijven meer dan 39.00 advertenties geplaatst.

  Dat in slechts 6 maanden tijd. Ook voetbalclubs zoals Arsenal prijzen crypto tokens aan onder hun fans. De Britse ASA heeft zijn bezorgdheid geuit over de manier waarop dit gebeurt. 

   

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.