Crypto nieuws

Ierland pakt als laatste het gebruik van crypto advertenties aan

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Niet alleen cryptocurrency producten veroorzaken enige roering. Ook crypto advertenties zorgen voor problemen. Het Verenigd Koninkrijk uit zijn bezorgdheid. 

Reclamewaakhond opent zijn ogen

Ook de reclamewaakhond van Ierland laat als laatste zijn oog vallen op crypto ads. De ASAI ontvangt klachten en houdt de aanpak van het Verenigd Koninkrijk in de gaten. 

Vanaf 2019 heeft de waakhond van Ierland 4 klachten ontvangen. 2 van deze klachten gaan inhoudelijk over de Floki Inu meme coin. Ook de puppy token van Musk is blootgesteld aan een regelgevend onderzoek.

Wat gaat de ASAI doen? 

De Ierse waakhond observeert. Het wil weten hoe het Verenigd Koninkrijk een toename van crypto objecten aanpakt. De ASAI neemt ook het voorstel van Rishi Sunkak in overweging.

De Britse minister van Financiën wil de cryptocurrency advertenties reguleren. Dat moet gebeuren onder het beleid van de Britse Financial Conduct Authority. Ook wel FCA. 

Riskante crypto advertenties

In deze kwestie speelt Ierland een belangrijke rol. De regering wil de tech ontwikkeling graag ondersteunen. Binance uit zijn wens tot het vestigen van een hoofdkantoor in deze regio. 

De FCA overweegt strategieën om riskante crypto advertenties aan banden te leggen. Ook aanvaardt het suggesties die hetzelfde voor ogen hebben. 

Op de website van de FCA is te lezen: 

“Wij moeten een verbod opleggen. Aan bedrijven die financiële marketing goedkeuren. Zij claimen inzicht te hebben in de aangeboden beleggingen. De risico waarschuwingen in ads moeten een stuk beter.”

“Ook moet de FCA erop toezien dat de ads geen stimulans om te beleggen bevatten. In de vorm van een bonus voor nieuwe gebruikers of een beloning voor het aanbrengen van vrienden.”

Een definitieve versie wordt verwacht in de zomer van dit jaar. Voert Ierland hetzelfde beleid in of past het de regelgeving aan? Dat moeten beleggers afwachten. 

Recordaantal

Het aantal klachten binnengekomen klachten over cryptocurrency advertenties is beheersbaar. Toch wijst een onderzoek anders uit. 

Het blijkt dat Britten worden blootgesteld aan een recordaantal cryptocurrency advertenties. Vooral in het openbaar vervoer.  In 2021 hebben 13 bedrijven meer dan 39.00 advertenties geplaatst.

Dat in slechts 6 maanden tijd. Ook voetbalclubs zoals Arsenal prijzen crypto tokens aan onder hun fans. De Britse ASA heeft zijn bezorgdheid geuit over de manier waarop dit gebeurt. 

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.