Crypto nieuws

Ierland pakt als laatste het gebruik van crypto advertenties aan

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Niet alleen cryptocurrency producten veroorzaken enige roering. Ook crypto advertenties zorgen voor problemen. Het Verenigd Koninkrijk uit zijn bezorgdheid. 

Reclamewaakhond opent zijn ogen

Ook de reclamewaakhond van Ierland laat als laatste zijn oog vallen op crypto ads. De ASAI ontvangt klachten en houdt de aanpak van het Verenigd Koninkrijk in de gaten. 

Vanaf 2019 heeft de waakhond van Ierland 4 klachten ontvangen. 2 van deze klachten gaan inhoudelijk over de Floki Inu meme coin. Ook de puppy token van Musk is blootgesteld aan een regelgevend onderzoek.

Wat gaat de ASAI doen? 

De Ierse waakhond observeert. Het wil weten hoe het Verenigd Koninkrijk een toename van crypto objecten aanpakt. De ASAI neemt ook het voorstel van Rishi Sunkak in overweging.

De Britse minister van Financiën wil de cryptocurrency advertenties reguleren. Dat moet gebeuren onder het beleid van de Britse Financial Conduct Authority. Ook wel FCA. 

Riskante crypto advertenties

In deze kwestie speelt Ierland een belangrijke rol. De regering wil de tech ontwikkeling graag ondersteunen. Binance uit zijn wens tot het vestigen van een hoofdkantoor in deze regio. 

De FCA overweegt strategieën om riskante crypto advertenties aan banden te leggen. Ook aanvaardt het suggesties die hetzelfde voor ogen hebben. 

Op de website van de FCA is te lezen: 

“Wij moeten een verbod opleggen. Aan bedrijven die financiële marketing goedkeuren. Zij claimen inzicht te hebben in de aangeboden beleggingen. De risico waarschuwingen in ads moeten een stuk beter.”

“Ook moet de FCA erop toezien dat de ads geen stimulans om te beleggen bevatten. In de vorm van een bonus voor nieuwe gebruikers of een beloning voor het aanbrengen van vrienden.”

Een definitieve versie wordt verwacht in de zomer van dit jaar. Voert Ierland hetzelfde beleid in of past het de regelgeving aan? Dat moeten beleggers afwachten. 

Recordaantal

Het aantal klachten binnengekomen klachten over cryptocurrency advertenties is beheersbaar. Toch wijst een onderzoek anders uit. 

Het blijkt dat Britten worden blootgesteld aan een recordaantal cryptocurrency advertenties. Vooral in het openbaar vervoer.  In 2021 hebben 13 bedrijven meer dan 39.00 advertenties geplaatst.

Dat in slechts 6 maanden tijd. Ook voetbalclubs zoals Arsenal prijzen crypto tokens aan onder hun fans. De Britse ASA heeft zijn bezorgdheid geuit over de manier waarop dit gebeurt. 

 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.