Crypto nieuws

India: SEBI verbod voor adviseurs die cryptocurrency advies geven

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De Securities and Exchange Board of India (SEBI) heeft een verbod aangekondigd op beleggingsadvies. Dit met betrekking tot niet gereguleerde instrumenten zoals cryptocurrency.

De Indiase toezichthouder zegt daar het volgende over:

“SEBI heeft vernomen dat sommige geregistreerde beleggingsadviseurs zich bezighouden met niet gereguleerde activiteiten. Ze bieden onder andere een platform voor het handelen in digitaal goud.”

Ruim 7,3% van de Indiërs bezit de activa klasse

De SEBI stelde ook dat alle geregistreerde beleggingsadviseurs zich moeten “onthouden van dergelijke niet gereguleerde activiteiten. SEBI waarschuwt dat dergelijke transacties zullen leiden tot acties.

Op grond van de SEBI akte 1992. Deze is in overeenstemming met de bepalingen van sectie 12 (1) en de SEBI (Investment Advisers) Regulations van 2013. Dit kan een klap zijn voor de Indiase cryptocurrency sector.

Onderzoek heeft uitgewezen dat ruim 7,3% van de Indiërs de activa klasse bezit. Met meer dan 100 miljoen mensen die cryptocurrencies bezitten, is dit wereldwijd het hoogste percentage.

Ruim 200.000 crypto accounts geblokkeerd

Ondanks het adoptie percentage, heeft de sector op dit moment geen wetgevend kader in India. Volgens lokale media zou de regering binnenkort een beleid kunnen voorstellen.

Naar verluidt heeft India onlangs meer dan 200.000 cryptocurrency accounts geblokkeerd. Dit op grond van schadelijke activiteiten in de afgelopen zes maanden. Zoals vermoedelijke belastingontduiking en fraude.

India wordt steeds competenter maar niet wereldwijd bedreigend

Ondanks het recente optreden denken experts niet dat het in India tot een cryptocurrency verbod zal komen. Balaji Srinivasan suggereerde bijvoorbeeld het volgende:

“In tegenstelling tot China is India steeds competenter, maar niet wereldwijd bedreigend.”

Cryptocurrency wordt in India als een digitaal activum behandeld. Beurzen zoals WazirX, CoinDCX en CoinSwitch Kuber komen tegemoet aan crypto beleggers terwijl de anti witwas normen worden gevolgd.

Srinivasan voegde daaraan toe:

“Ik denk dat India tussen Amerikaanse anarchie en Chinese controle een tussenvorm zou kunnen zijn.”

Oproep tot het reguleren van cryptocurrency

Er blijft een kleine mogelijkheid tot extreme beleid-actie door India. In de afgelopen week heeft een Indiase rechtse groepering opgeroepen tot de regulering van cryptocurrency.

Mohan Bhagwat van de Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS) zei daarover:

“Clandestiene en ongecontroleerde valuta zoals Bitcoin, kunnen de economie van alle landen te destabiliseren en ernstige uitdagingen veroorzaken.”

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.