Crypto nieuws

  India: SEBI verbod voor adviseurs die cryptocurrency advies geven

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De Securities and Exchange Board of India (SEBI) heeft een verbod aangekondigd op beleggingsadvies. Dit met betrekking tot niet gereguleerde instrumenten zoals cryptocurrency.

  De Indiase toezichthouder zegt daar het volgende over:

  “SEBI heeft vernomen dat sommige geregistreerde beleggingsadviseurs zich bezighouden met niet gereguleerde activiteiten. Ze bieden onder andere een platform voor het handelen in digitaal goud.”

  Ruim 7,3% van de Indiërs bezit de activa klasse

  De SEBI stelde ook dat alle geregistreerde beleggingsadviseurs zich moeten “onthouden van dergelijke niet gereguleerde activiteiten. SEBI waarschuwt dat dergelijke transacties zullen leiden tot acties.

  Op grond van de SEBI akte 1992. Deze is in overeenstemming met de bepalingen van sectie 12 (1) en de SEBI (Investment Advisers) Regulations van 2013. Dit kan een klap zijn voor de Indiase cryptocurrency sector.

  Onderzoek heeft uitgewezen dat ruim 7,3% van de Indiërs de activa klasse bezit. Met meer dan 100 miljoen mensen die cryptocurrencies bezitten, is dit wereldwijd het hoogste percentage.

  Ruim 200.000 crypto accounts geblokkeerd

  Ondanks het adoptie percentage, heeft de sector op dit moment geen wetgevend kader in India. Volgens lokale media zou de regering binnenkort een beleid kunnen voorstellen.

  Naar verluidt heeft India onlangs meer dan 200.000 cryptocurrency accounts geblokkeerd. Dit op grond van schadelijke activiteiten in de afgelopen zes maanden. Zoals vermoedelijke belastingontduiking en fraude.

  India wordt steeds competenter maar niet wereldwijd bedreigend

  Ondanks het recente optreden denken experts niet dat het in India tot een cryptocurrency verbod zal komen. Balaji Srinivasan suggereerde bijvoorbeeld het volgende:

  “In tegenstelling tot China is India steeds competenter, maar niet wereldwijd bedreigend.”

  Cryptocurrency wordt in India als een digitaal activum behandeld. Beurzen zoals WazirX, CoinDCX en CoinSwitch Kuber komen tegemoet aan crypto beleggers terwijl de anti witwas normen worden gevolgd.

  Srinivasan voegde daaraan toe:

  “Ik denk dat India tussen Amerikaanse anarchie en Chinese controle een tussenvorm zou kunnen zijn.”

  Oproep tot het reguleren van cryptocurrency

  Er blijft een kleine mogelijkheid tot extreme beleid-actie door India. In de afgelopen week heeft een Indiase rechtse groepering opgeroepen tot de regulering van cryptocurrency.

  Mohan Bhagwat van de Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS) zei daarover:

  “Clandestiene en ongecontroleerde valuta zoals Bitcoin, kunnen de economie van alle landen te destabiliseren en ernstige uitdagingen veroorzaken.”

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.