Crypto nieuws

India: SEBI verbod voor adviseurs die cryptocurrency advies geven

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De Securities and Exchange Board of India (SEBI) heeft een verbod aangekondigd op beleggingsadvies. Dit met betrekking tot niet gereguleerde instrumenten zoals cryptocurrency.

De Indiase toezichthouder zegt daar het volgende over:

“SEBI heeft vernomen dat sommige geregistreerde beleggingsadviseurs zich bezighouden met niet gereguleerde activiteiten. Ze bieden onder andere een platform voor het handelen in digitaal goud.”

Ruim 7,3% van de Indiërs bezit de activa klasse

De SEBI stelde ook dat alle geregistreerde beleggingsadviseurs zich moeten “onthouden van dergelijke niet gereguleerde activiteiten. SEBI waarschuwt dat dergelijke transacties zullen leiden tot acties.

Op grond van de SEBI akte 1992. Deze is in overeenstemming met de bepalingen van sectie 12 (1) en de SEBI (Investment Advisers) Regulations van 2013. Dit kan een klap zijn voor de Indiase cryptocurrency sector.

Onderzoek heeft uitgewezen dat ruim 7,3% van de Indiërs de activa klasse bezit. Met meer dan 100 miljoen mensen die cryptocurrencies bezitten, is dit wereldwijd het hoogste percentage.

Ruim 200.000 crypto accounts geblokkeerd

Ondanks het adoptie percentage, heeft de sector op dit moment geen wetgevend kader in India. Volgens lokale media zou de regering binnenkort een beleid kunnen voorstellen.

Naar verluidt heeft India onlangs meer dan 200.000 cryptocurrency accounts geblokkeerd. Dit op grond van schadelijke activiteiten in de afgelopen zes maanden. Zoals vermoedelijke belastingontduiking en fraude.

India wordt steeds competenter maar niet wereldwijd bedreigend

Ondanks het recente optreden denken experts niet dat het in India tot een cryptocurrency verbod zal komen. Balaji Srinivasan suggereerde bijvoorbeeld het volgende:

“In tegenstelling tot China is India steeds competenter, maar niet wereldwijd bedreigend.”

Cryptocurrency wordt in India als een digitaal activum behandeld. Beurzen zoals WazirX, CoinDCX en CoinSwitch Kuber komen tegemoet aan crypto beleggers terwijl de anti witwas normen worden gevolgd.

Srinivasan voegde daaraan toe:

“Ik denk dat India tussen Amerikaanse anarchie en Chinese controle een tussenvorm zou kunnen zijn.”

Oproep tot het reguleren van cryptocurrency

Er blijft een kleine mogelijkheid tot extreme beleid-actie door India. In de afgelopen week heeft een Indiase rechtse groepering opgeroepen tot de regulering van cryptocurrency.

Mohan Bhagwat van de Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS) zei daarover:

“Clandestiene en ongecontroleerde valuta zoals Bitcoin, kunnen de economie van alle landen te destabiliseren en ernstige uitdagingen veroorzaken.”

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.