Crypto nieuws

Bitcoin kopen aanbevolen nu de VS fase van "stijgende nationale schuld" ingaat

Redactie

2024-03-11

Leestijd: 2 minuten

*

De nationale schuld van de Verenigde Staten stijgt tot zorgwekkende hoogten. Influencers zeggen op X dat Bitcoin de enige realistische oplossing is om inflatie te ontlopen.

Inflatie ontlopen met Bitcoin

2 crypto influencers op X hebben hun volgers opgeroepen om Bitcoin, goud en zilver in te slaan. Ze wijzen op het risico van de stijgende nationale schuld in de Verenigde Staten.

Ondernemer en investor Balaji Srinivasan zegt dat Bitcoin de enige oplossing is om te ontsnappen aan de onvermijdelijkheid van overheidsuitgaven en inbeslagname van activa.

De voormalige chief technology officer van Coinbase vertelde zijn 994.000 volgers op X:

"We zijn in de fase van "schatkistplundering" van de ineenstorting van het imperium."

Nationale schuld: $34,5 biljoen

Srinivasan stelde dat de overheidsschuld en verspillende uitgaven snel blijven groeien op onhoudbare niveaus. De schuld van de VS staat op een recordhoogte van $34,5 biljoen.

Dat is een toename van 25% sinds 2020. Srinivasan zei dat er 4 oplossingen zijn.

"Ontkennen dat het gebeurt, het oplossen via de politiek, opgeven en berusten of het beest uithongeren met Bitcoin. Dat is geld dat ze niet makkelijk in beslag nemen of bijdrukken."

"Het laatste is radicaal maar eigenlijk wel realistisch" liet Srinivasan weten. Daar voegde hij aan toe dat de overheidsdeficits nu $10 miljard per dag bedragen en groeien.

Schuld neemt elke 3 maanden toe met $1 biljoen

Op 11 maart adviseerde de auteur van Rich Dad Poor Dad Robert Kiyosaki ook om "voorbereid te zijn" en te investeren in waardevaste activa zoals Bitcoin.

"De schuld neemt elke 90 dagen met $1 biljoen toe. Amerika is ziek. Bereid je nu voor. Koop meer goud, zilver en Bitcoin."

Ondertussen waarschuwde Srinivasan ook dat naarmate de financiële afrekening nadert, de "hongerige staat" wellicht overweegt om privé bezittingen in beslag te nemen.

Inzet Delaware en New York tegen Musk en Trump

Srinivasan gaf voorbeelden zoals het in beslag nemen van activa van protesterende Canadese trucker en het bevriezen van Russische activa. Hij noemde ook:

"De inzet van Delaware tegen Elon Musk en New York tegen Donald Trump. Privé eigendom zal niet beschermd worden door de staat in een failliet Blauw Amerika. Gelukkig hebben we Bitcoin. Dat is niet afhankelijk van de staat en niet makkelijk in beslag te nemen."

In maart 2023 wedde Srinivasan $2 miljoen dat BTC $1 miljoen zou bereiken tegen juni van dat jaar. Dit vanwege hyperinflatie in de Verenigde Staten.

Inflatiegegevens deze week vrijgegeven

Deze week worden in de VS veel economische en inflatiegegevens vrijgegeven.

Cijfers omvatten de aangepaste kernindex van de consumentenprijzen en de producenten prijsindex PPI van februari en de inflatieverwachtingen op 1 jaar. Financiële media zeggen:

"Een hoog inflatierapport voor de CPI zou de toon zetten voor de Fed vergadering in maart."

Gegevens van de Chicago Mercantile Exchange tonen aan dat de kans dat de Federal Reserve de rentetarieven ongewijzigd laat op 20 maart maar liefst 97% is.

De rentetarieven in de VS zijn momenteel 5,5%. Dat is onveranderd sinds juli 2023.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.