Crypto nieuws

Instagram start deze week met het testen van NFT

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

Instagram begint deze week met het testen van NFT of digitale verzamelobjecten op Instagram. De Facebook CEO doet daarmee een stap richting het toevoegen van NFT. 

Instagram & Facebook

Volgens Zuckerberg wil Meta een soortgelijke functie binnenkort ook introduceren op Facebook. Daarnaast werkt Meta aan augmented reality NFT voor Instagram.

De CEO maakt de aankondiging bekend in een interview op Facebook. Hij zegt dat het testen van digitale verzamelobjecten op Instagram belangrijk is. 

Het is de eerste stap naar het weergeven van NFT van makers en verzamelaars op Meta applicaties. Volgens de CEO wil Meta eenzelfde functionaliteit ook naar Facebook brengen. 

AR NFT voor Instagram

Zuckerberg zegt dat hij werkt aan augmented reality NFT voor Instagram. Deze stap stelt Instagram gebruikers in staat om NFT weer te geven als een profiel. 

Hoofd van Instagram Adam Mosseri benadrukt dat NFT helpt om de technologie bij een groter publiek te  introduceren. Instagram is niet het eerste platform dat dit mogelijk maakt.

Social media platform Twitter doet dit voor het eerst in september 2021. Het kondigt ook de uitrol van de iOS ondersteuning voor de hexagon NFT avatars aan in januari. 

Kort na de NFT uitrol van Twitter test het de tokens als een profielfoto. Dat terwijl de content abonnementsdienst voor volwassen inhoud OnlyFans dit al vanaf december 2021 doet. 

Leren van de gemeenschap

Adam Mosseri van Instagram zegt dat de functie beschikbaar is voor een selecte groep Amerikaanse gebruikers. Zij kunnen NFT weergeven in hun feed, stories en berichten.

 De NFT details worden op vrijwel dezelfde wijze weergegeven als getagde profielen en producten. Ze zijn te vinden onder de naam digitale verzamelobjecten. Door op de tag te klikken worden de details weergegeven. 

Zoals de naam van de maker en de eigenaar van de NFT. Mosseri zegt dat het een kleine test betreft. Op deze manier wil Instagram leren van de gemeenschap.

1,5 en 2,9 miljard gebruikers

Instagram heeft vanaf januari 2022 wereldwijd 1,5 miljard gebruikers. Dat is ruwweg de helft van de 2,9 miljard gebruikers die Facebook heeft. 

Veel prominente gebruikers in de crypto ruimte hebben een account op Instagram. Sommige hackers maken hier dankbaar misbruik van. 

In april van dit jaar wordt de Instagram pagina van de Bored Ape Yacht Club gehackt. Er worden links gedeeld met de ruim 600.000 volgers van het project.

Spanningsveld

De Instagram topman haalt de spanning aan tussen grote social media bedrijven en het gedecentraliseerde ethos van Web3. Wellicht om enig wantrouwen te voorkomen. 

In een reactie laat Adam Mosseri het volgende weten:

"NFT blockchain technologieën en Web3 gaan over het verdelen van het vertrouwen en de macht. Fundamenteel gezien is Instagram een gecentraliseerd platform. Daar is dus sprake van een spanningsveld."

In eerste instantie worden op Ethereum en Polygon geslagen blockchain NFT ondersteund. Volgens Christine Pai van Meta volgen Solana en Flow zeer binnenkort.

Crypto initiatieven van Meta

Facebook veranderd in oktober 2021 in Meta. Sindsdien kondigt het social mediabedrijf veel initiatieven aan. Deze zijn vooral gericht op cryptocurrency en metaverse gebruikers. 

De Diem Association sluit zijn digitale valuta project in februari van dit jaar. Toch opent Meta nu wel de deur voor een metaverse thema winkel op het San Francisco Peninsula.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.