Crypto nieuws

  Instagram start deze week met het testen van NFT

  Admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Instagram begint deze week met het testen van NFT of digitale verzamelobjecten op Instagram. De Facebook CEO doet daarmee een stap richting het toevoegen van NFT. 

  Instagram & Facebook

  Volgens Zuckerberg wil Meta een soortgelijke functie binnenkort ook introduceren op Facebook. Daarnaast werkt Meta aan augmented reality NFT voor Instagram.

  De CEO maakt de aankondiging bekend in een interview op Facebook. Hij zegt dat het testen van digitale verzamelobjecten op Instagram belangrijk is. 

  Het is de eerste stap naar het weergeven van NFT van makers en verzamelaars op Meta applicaties. Volgens de CEO wil Meta eenzelfde functionaliteit ook naar Facebook brengen. 

  AR NFT voor Instagram

  Zuckerberg zegt dat hij werkt aan augmented reality NFT voor Instagram. Deze stap stelt Instagram gebruikers in staat om NFT weer te geven als een profiel. 

  Hoofd van Instagram Adam Mosseri benadrukt dat NFT helpt om de technologie bij een groter publiek te  introduceren. Instagram is niet het eerste platform dat dit mogelijk maakt.

  Social media platform Twitter doet dit voor het eerst in september 2021. Het kondigt ook de uitrol van de iOS ondersteuning voor de hexagon NFT avatars aan in januari. 

  Kort na de NFT uitrol van Twitter test het de tokens als een profielfoto. Dat terwijl de content abonnementsdienst voor volwassen inhoud OnlyFans dit al vanaf december 2021 doet. 

  Leren van de gemeenschap

  Adam Mosseri van Instagram zegt dat de functie beschikbaar is voor een selecte groep Amerikaanse gebruikers. Zij kunnen NFT weergeven in hun feed, stories en berichten.

   De NFT details worden op vrijwel dezelfde wijze weergegeven als getagde profielen en producten. Ze zijn te vinden onder de naam digitale verzamelobjecten. Door op de tag te klikken worden de details weergegeven. 

  Zoals de naam van de maker en de eigenaar van de NFT. Mosseri zegt dat het een kleine test betreft. Op deze manier wil Instagram leren van de gemeenschap.

  1,5 en 2,9 miljard gebruikers

  Instagram heeft vanaf januari 2022 wereldwijd 1,5 miljard gebruikers. Dat is ruwweg de helft van de 2,9 miljard gebruikers die Facebook heeft. 

  Veel prominente gebruikers in de crypto ruimte hebben een account op Instagram. Sommige hackers maken hier dankbaar misbruik van. 

  In april van dit jaar wordt de Instagram pagina van de Bored Ape Yacht Club gehackt. Er worden links gedeeld met de ruim 600.000 volgers van het project.

  Spanningsveld

  De Instagram topman haalt de spanning aan tussen grote social media bedrijven en het gedecentraliseerde ethos van Web3. Wellicht om enig wantrouwen te voorkomen. 

  In een reactie laat Adam Mosseri het volgende weten:

  "NFT blockchain technologieën en Web3 gaan over het verdelen van het vertrouwen en de macht. Fundamenteel gezien is Instagram een gecentraliseerd platform. Daar is dus sprake van een spanningsveld."

  In eerste instantie worden op Ethereum en Polygon geslagen blockchain NFT ondersteund. Volgens Christine Pai van Meta volgen Solana en Flow zeer binnenkort.

  Crypto initiatieven van Meta

  Facebook veranderd in oktober 2021 in Meta. Sindsdien kondigt het social mediabedrijf veel initiatieven aan. Deze zijn vooral gericht op cryptocurrency en metaverse gebruikers. 

  De Diem Association sluit zijn digitale valuta project in februari van dit jaar. Toch opent Meta nu wel de deur voor een metaverse thema winkel op het San Francisco Peninsula.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.