Crypto nieuws

InsurAce betaalt miljoenen aan eisers na ineenstorting van Terra

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

InsurAce krijgt het zwaar te verduren van de gemeenschap. Het verzekeringsprotocol verkort ineens de periode voor Terra claims. Toch betaalt het $11 miljoen uit aan eisers.

Claimperiode van 15 naar 7 dagen

De verzekeringsmaatschappij vindt dat het in zijn recht staat. InsurAce verkort de claimperiode voor mensen die getroffen zijn door de ineenstorting van Terra.

De periode wordt verkort van 15 naar 7 dagen. Het bedrijf verwerkt bijna alle 173 ingediende claims. Het is bereid om binnenkort $11 miljoen uit te betalen aan eiser. 

Opschudding

InsurAce is de op 2 na grootste verzekering aanbieder voor DeFi financiering protocollen. Het heeft een marktkapitalisatie van $15 miljoen.

Op 13 mei veroorzaakt InsurAce opschudding. De claimperiode wordt verkort voor een specifieke groep mensen. Het gaat om dekkingen die gerelateerd zijn aan Anchor, Mirror en Terra USD (UST). 

Meer verliezen voorkomen

Dan Thomson van InsurAce komt daartoe met een verklaring. Het verkorten van de claimperiode voor 234 covers van de Terra wallets is noodzakelijk. Dit om verdere verliezen te voorkomen. 

UST is gedaald tot $ 0,08 ten opzichte van 13 mei. Thomson voegt daaraan toe:

"Het doorvoeren van deze veranderingen staat vermeld in onze servicevoorwaarden. We vinden dat het geen zin heeft om het proces te vertragen. Zeker voor degenen die geld verliezen en voor stakers die claims moeten uitbetalen."

Smerig spelletje?

Binnen de crypto gemeenschap is de stap controversieel. Sommigen denken dat InsurAce het bedrag van de te betalen claims wil verminderen.

Een lid van het Terra Research Forum vertelt zijn Twitter volgers dat InsurAce een smerig spelletje speelt. Het bedrijf probeert onder de overeenkomst met klanten uit te komen.

$11 miljoen uitbetalen

Thomson zegt dat de meeste van de ingediende claims al zijn verwerkt. Buiten de afgewezen claims om. Het protocol is klaar om $11 miljoen uit te betalen aan de eisers.

Ook laat Thomson het volgende weten:

"We willen het beste voor iedereen. Als dit een traditionele verzekering zou zijn, zouden mensen maanden of jaren verwikkeld zijn in rechtszaken."

Thomson suggereert dat InsurAce overweegt om claims te verwerken die nog niet zijn ingediend.

Grim Reapers

De ineenstorting van Terra en UST trekt de aandacht van regelgevers over de hele wereld. Zelfs de legendarische Grim Reapers of Yeoui-do staan weer op. 

Zij moeten uitzoeken of er sprake is van misdrijven. Gepleegd door Do Kwon of de Luna Foundation Guard (LFG). Zij beheren de fondsen van Terra.

Juridisch verhaal halen

Thomson zegt dat InsurAce ook juridisch verhaal kan halen. Zeker als de depegging van UST niet alleen een protocol fout is. In een reactie zegt Thomson:

"Ik ben er zeker van dat Terra en LFG grotere vissen te vangen hebben. Dus deze brug steken we over zodra we eraan toe zijn."

 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.