Crypto nieuws

46% van de grootste crypto airdrops bereikten hun piek binnen 14 dagen

Redactie

2024-02-24

Leestijd: 2 minuten

*

Uit data van CoinGecko blijkt dat bijna de helft van de 50 grootste crypto airdrops sinds 2020 hun hoogtepunt bereikten binnen 2 weken nadat de tokens werden verhandeld.

Interesse airdrops neemt toe

De interesse in airdrops is sinds 2020 aanzienlijk toegenomen. Dit is het proces waarbij gratis tokens worden verdeeld onder deelnemers van een blockchain-netwerk.

Dit fenomeen heeft ertoe geleid dat houders van nieuw uitgegeven crypto tokens vaak binnen 14 dagen na ontvangst de kans missen om op het hoogtepunt te verkopen.

Een opvallend voorbeeld is een 17-jarige crypto investeerder die op 1 februari beweerde $1 miljoen te hebben verdiend met de Jupiter JUP airdrop. Deze is gebaseerd op Solana.

Pieken binnen 2 weken

Uit een recent rapport van CoinGecko blijkt dat 46% van de top 50 crypto token airdrops hun piekprijzen bereikten binnen twee weken na lancering. Het rapport vermeldt:

"23 van de 50 grootste airdrops (46%) registreerden piekprijzen van tokens gedurende de eerste 2 weken na hun airdrop datum."

Dit betreft ook tokens zoals Ethereum Name Service, Blur en LooksRare. Andere tokens die hun piek bereikten binnen 2 weken zijn Manta Network, Anchor Protocol en Heroes of Mavia.

Terwijl sommige projecten binnen enkele dagen hun hoogtepunt bereikten, duurde het voor slechts één token uit de top 50 meer dan een jaar om zijn piekwaarde te bereiken.

Optimism bereikte zijn all-time high na 1 jaar en 7 maanden. Dat terwijl Sweat en Wen respectievelijk hun hoogtepunt bereikten binnen 2 en 3dagen na de airdrop.

Snel stijgen kan prijsdaling betekenen

Significante verkoop golven van airdrops kort na de notering kunnen leiden tot een scherpe daling in prijs. Daardoor neemt de aantrekkelijkheid van het token afneemt.

Dat gebeurde ook bij het token van het Ethereum layer-2 netwerk Starknet. STRK daalde 60% nadat Nethermind en airdrop handelaren miljoenen dollars aan tokens verkochten.

Technische problemen

Ook technische problemen tijdens het claim proces kunnen door deelnemers worden opgevat als een teken van een onbetrouwbaar netwerk. Dit kan hen aanzetten tot verkoop.

In maart 2023 was de hoeveelheid Arbitrum (ARB) tokens die naar beurzen werd verplaatst 150% groter dan de instroom naar wallets. Dit leidde tot een significante verkoop.

Dat gebeurde nadat gebruikers problemen meldden met de crashende airdrop pagina. Dat gebeurde al binnen een uur na het starten van het claim proces door de vele aanvragen.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.