Crypto nieuws

Compliance divisie Jupiter trekt investering in Ripple XRP ETP in

Redactie

2024-02-17

Leestijd: 2 minuten

*

Jupiter Asset Management heeft onlangs haar investering in de 21Shares Ripple XRP ETP ingetrokken wegens regelgeving kwesties in Ierland. Bescheiden verlies van $834.

Investering van ruim $2 miljoen

Ondanks de investering van $2 miljoen, resulteerde de actie in een verlies van slechts $834.

In de eerste helft van 2023 waagde Jupiter zich aan een investering van $2.571.504. Er werd geïnvesteerd in de AXRP. Een product dat de prestaties van XRP volgt.

Het product werd gelanceerd in maart 2019. Het had een indrukwekkende jaarlijkse opbrengst van 31,7%. In de laatste 6 maanden maakte AXRP een daling door van 13,2%.

Ierse regelgeving

Ondanks een beheerd vermogen van $50 miljoen, ligt het probleem bij de Ierse regelgeving. De regels voor beleggers in overdraagbare effecten stellen grenzen aan crypto blootstelling.

Na ontdekking van de transactie in één van hun Ierse UCIT fondsen, deed Jupiter de investering van de hand. Dit leidde tot de liquidatie van hun Ripple XRP ETP bezit.

Jupiter bezat Ripple XRP ETP voor $2.570.670. Dit betekende een verlies van $834.

Uitgevoerd, opgemerkt en geannuleerd

Het team achter Jupiter verwoordde het proces als volgt: "De handel werd uitgevoerd, opgemerkt door ons reguliere toezichtproces en vervolgens geannuleerd."

Dit incident valt samen met de groeiende discussie over de goedkeuring van een XRP exchange traded fund of ETF. Zeker na de goedkeuring van 11 ETF's door de SEC.

De juridische strijd tussen Ripple en de SEC over de status van XRP als effect zorgt echter voor speculatie over de haalbaarheid van een XRP ETF.

CEO van Ripple Brad Garlinghouse blijft optimistisch over de toekomst van crypto ETFs in 2024. Zij het zonder een expliciete voorspelling over een XRP ETF.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.