Crypto nieuws

  Iran staat crypto betalingen toe ondanks het embargo van Amerika

  admin

  2022-01-13

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De Islamitische Republiek Iran heeft al jarenlang een moeilijke relatie met cryptocurrencies. Iedereen die de ontwikkelingen volgt is het daar mee eens.

  Black-out

  De laatste zet van de Iraanse autoriteiten dateert van 28 december 2021. Op deze dag zijn de activiteiten van geautoriseerde crypto mining bedrijven stopgezet. 

  Mede door het stijgende energieverbruik in combinatie met de dalende temperatuur. Dit verhoogt de mogelijkheid en het risico op een eventuele black-out.

  Mogelijk heeft deze stopzetting en de strenge regelgeving toch een andere reden. Althans daar hopen de meest cryptocurrency gebruikers op. 

  Nieuwe ontwikkelingen

  De Centrale Bank van Iran en het ministerie hebben een overeenkomst bereikt. Ze willen het bedrijven toestaan om gebruik te kunnen maken van cryptocurrencies.

  Mede voor het afwikkelen van betalingen aan buitenlandse partners. Voor de samenwerking wordt crypto platform CBI gekoppeld aan het Comprehensive Trade System.

  Alireza Peyman-Pak van Trade Promotion Organization in Iran zegt:

  “We zetten de laatste stappen om het systeem in werking te stellen. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor importeurs en exporteurs. Zo kunnen zij cryptocurrencies gebruiken in hun internationale deals.”

  Economisch embargo

  Deze ontwikkeling komt een aantal dagen na de verklaring. Peyman-Pak streeft naar het wegnemen van belemmeringen op het gebied van goederenvervoer over zee. 

  De cryptocurrencies kunnen worden gebruikt om importen te betalen. Voor leveranciers vermindert dit het risico op sancties. Deze zijn door de Verenigde Staten opgelegd aan Iran. 

  Import verbod

  De Verenigde Staten hebben een compleet economisch embargo opgelegd aan Iran. Inclusief een verbod op alle importen. Dit treft ook de olie- en scheepvaartsector van het land. 

  Dit is precies de reden waarom de Iraanse regering Bitcoin kiest voor de internationale handel. De stap wordt ook gezien als compensatie voor de economische crisis.

  Klassieke doodspiraal

  Steve H. Hanke is hoogleraar in de toegepaste economie aan de Johns Hopkins Universiteit. Hij beschrijft de situatie in Iran als een klassieke doodsspiraal.

  De recente ontwikkelingen kunnen een belangrijke winst zijn voor cryptocurrency gebruikers in Iran. Zeker wanneer we de gebeurtenis bekijken vanuit de verbod situatie.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.