Crypto nieuws

Iran staat crypto betalingen toe ondanks het embargo van Amerika

admin

2022-01-13

Leestijd: 2 minuten

*

De Islamitische Republiek Iran heeft al jarenlang een moeilijke relatie met cryptocurrencies. Iedereen die de ontwikkelingen volgt is het daar mee eens.

Black-out

De laatste zet van de Iraanse autoriteiten dateert van 28 december 2021. Op deze dag zijn de activiteiten van geautoriseerde crypto mining bedrijven stopgezet. 

Mede door het stijgende energieverbruik in combinatie met de dalende temperatuur. Dit verhoogt de mogelijkheid en het risico op een eventuele black-out.

Mogelijk heeft deze stopzetting en de strenge regelgeving toch een andere reden. Althans daar hopen de meest cryptocurrency gebruikers op. 

Nieuwe ontwikkelingen

De Centrale Bank van Iran en het ministerie hebben een overeenkomst bereikt. Ze willen het bedrijven toestaan om gebruik te kunnen maken van cryptocurrencies.

Mede voor het afwikkelen van betalingen aan buitenlandse partners. Voor de samenwerking wordt crypto platform CBI gekoppeld aan het Comprehensive Trade System.

Alireza Peyman-Pak van Trade Promotion Organization in Iran zegt:

“We zetten de laatste stappen om het systeem in werking te stellen. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor importeurs en exporteurs. Zo kunnen zij cryptocurrencies gebruiken in hun internationale deals.”

Economisch embargo

Deze ontwikkeling komt een aantal dagen na de verklaring. Peyman-Pak streeft naar het wegnemen van belemmeringen op het gebied van goederenvervoer over zee. 

De cryptocurrencies kunnen worden gebruikt om importen te betalen. Voor leveranciers vermindert dit het risico op sancties. Deze zijn door de Verenigde Staten opgelegd aan Iran. 

Import verbod

De Verenigde Staten hebben een compleet economisch embargo opgelegd aan Iran. Inclusief een verbod op alle importen. Dit treft ook de olie- en scheepvaartsector van het land. 

Dit is precies de reden waarom de Iraanse regering Bitcoin kiest voor de internationale handel. De stap wordt ook gezien als compensatie voor de economische crisis.

Klassieke doodspiraal

Steve H. Hanke is hoogleraar in de toegepaste economie aan de Johns Hopkins Universiteit. Hij beschrijft de situatie in Iran als een klassieke doodsspiraal.

De recente ontwikkelingen kunnen een belangrijke winst zijn voor cryptocurrency gebruikers in Iran. Zeker wanneer we de gebeurtenis bekijken vanuit de verbod situatie.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.