Crypto nieuws

Is een compromis mogelijk de oplossing voor crypto regulering?

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De crypto transformatie van speculatieve belegging naar een evenwichtige portefeuille blijft aan tempo winnen. Hoewel de waarde steeds vaker wordt ingezien, blijft de wereld verdeeld over de regulatie van de activa klasse. 

Worstelen met traditionele wetgeving

Expert Raoul Pal besprak dit ook in het laatste journaal van the Defiant. De directeur van Real Vision gaf aan dat regelgevers worstelen met het integreren van de traditionele wetten binnen de wereld van cryptocurrency.

Pal zei daar het volgende over:

Met de hardste regel beginnen zou passen binnen een klassieke onderhandelingstactiek. Dat zou betekenen dat we allemaal strafbaar en illegaal bezig zijn.”

Nieuwe digitale activa wetten

Er zijn ook suggesties. Het groeiende probleem kan mogelijk worden opgelost met wetten die speciaal zijn ontworpen om digitale activa te besturen. Het oude systeem zou daar volgens Raoul Pal niet toe in staat zijn.

“Ze hebben vrij snel geleerd dat hier veel geld achter zit. Veel jonge mensen hebben hier een stem in. Er moet een compromis moet worden gedaan. Niet binnen de wetgeving op effecten maar voor nieuwe digitale activa wetten.”

Andere landen hebben al stappen gezet

Cryptocurrency zijn nu goed voor 2,64 biljoen dollar. Dit rechtvaardigt het financiële aspect zoals besproken. Ook hebben verschillende tokens een aanzienlijke hoeveelheid tractie gekregen binnen alle leeftijdsgroepen.

Om dit te kunnen realiseren, hebben andere landen al stappen gezet. Zoals Singapore die vooruitgang boekt op het gebied van crypto regulering. Ongeacht of de Verenigde Staten een voorstander van de regelgeving is of niet.

Bereiken van een compromis kan nog 3 jaar duren

Een vraag die nu van groot belang is gaat over de cryptocurrency regelgeving in de Verenigde Staten. Het kan nog meer tijd kosten om problemen binnen de wereld van de digitale activa op te kunnen lossen. Raoul Pal liet weten:

“Ik denk dat er uiteindelijk veel geschreeuw zal zijn. Iedereen wil onderhandelen in zijn voordeel. Ik ben van mening dat het bereiken van een groot compromis nog zeker 3 jaar in beslag zal nemen.”

Toch heeft cryptocurrency in een paar jaar tijd een flinke stap vooruit gezet. Of het de FUDs kan volhouden is een ander verhaal.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.