Crypto nieuws

Is een compromis mogelijk de oplossing voor crypto regulering?

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De crypto transformatie van speculatieve belegging naar een evenwichtige portefeuille blijft aan tempo winnen. Hoewel de waarde steeds vaker wordt ingezien, blijft de wereld verdeeld over de regulatie van de activa klasse. 

Worstelen met traditionele wetgeving

Expert Raoul Pal besprak dit ook in het laatste journaal van the Defiant. De directeur van Real Vision gaf aan dat regelgevers worstelen met het integreren van de traditionele wetten binnen de wereld van cryptocurrency.

Pal zei daar het volgende over:

Met de hardste regel beginnen zou passen binnen een klassieke onderhandelingstactiek. Dat zou betekenen dat we allemaal strafbaar en illegaal bezig zijn.”

Nieuwe digitale activa wetten

Er zijn ook suggesties. Het groeiende probleem kan mogelijk worden opgelost met wetten die speciaal zijn ontworpen om digitale activa te besturen. Het oude systeem zou daar volgens Raoul Pal niet toe in staat zijn.

“Ze hebben vrij snel geleerd dat hier veel geld achter zit. Veel jonge mensen hebben hier een stem in. Er moet een compromis moet worden gedaan. Niet binnen de wetgeving op effecten maar voor nieuwe digitale activa wetten.”

Andere landen hebben al stappen gezet

Cryptocurrency zijn nu goed voor 2,64 biljoen dollar. Dit rechtvaardigt het financiële aspect zoals besproken. Ook hebben verschillende tokens een aanzienlijke hoeveelheid tractie gekregen binnen alle leeftijdsgroepen.

Om dit te kunnen realiseren, hebben andere landen al stappen gezet. Zoals Singapore die vooruitgang boekt op het gebied van crypto regulering. Ongeacht of de Verenigde Staten een voorstander van de regelgeving is of niet.

Bereiken van een compromis kan nog 3 jaar duren

Een vraag die nu van groot belang is gaat over de cryptocurrency regelgeving in de Verenigde Staten. Het kan nog meer tijd kosten om problemen binnen de wereld van de digitale activa op te kunnen lossen. Raoul Pal liet weten:

“Ik denk dat er uiteindelijk veel geschreeuw zal zijn. Iedereen wil onderhandelen in zijn voordeel. Ik ben van mening dat het bereiken van een groot compromis nog zeker 3 jaar in beslag zal nemen.”

Toch heeft cryptocurrency in een paar jaar tijd een flinke stap vooruit gezet. Of het de FUDs kan volhouden is een ander verhaal.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.