Crypto nieuws

  Primeur Jacobi: Europa’s eerste Bitcoin ETF in Amsterdam

  Redactie

  2023-08-16

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Amsterdam schrijft geschiedenis. Jacobi Asset Management is sinds juli de allereerste in Europa die hun Bitcoin ETF noteren op Euronext Amsterdam.

  Goedkeuring GFSC

  De ETF is goedgekeurd door de Guernsey Financial Services Commission (GFSC). Dat gebeurde in oktober 2021. De ETF wordt verhandelt onder de naam BCOIN.

  Een ETF is een beleggingsfonds dat op de beurs wordt verhandeld. Ze vertonen overeenkomsten met een gewoon aandeel.

  Fidelity Digital AssetsSM springt aan boord voor de bewaarneming diensten. Flow Traders en DRW staan aan het roer als de marktmakers.

  Deuren openen

  De drijvende kracht achter dit baanbrekende project is CEO Jamie Khurshid.

  “Met Jacobi Bitcoin ETF openen we de deuren voor beleggers om in de resultaten van deze asset te duiken. We willen ze toegankelijker en begrijpelijker maken."

  We zijn trots op de steun van Fidelity Digital Assets en Flow Traders. Samen zetten we Europa op de kaart met deze Euronext Amsterdam notering."

  Edd Carlton van Flow Traders laat het onderstaande weten:

  "We zijn dolblij als voortrekkers voor deze Europese Bitcoin ETF. Dit markeert een nieuw hoofdstuk voor digitale activa. We voelen de buzz al van institutionele beleggers die hun portfolio willen mixen met Bitcoin."

  Mijlpaal voor de EU

  Het hele project kreeg de wettelijke back-up van Kennedy Van der Laan, een Nederlands advocatenkantoor. Advocaat Emanuel van Praag benadrukt:

  "Dit is écht een mijlpaal voor de EU. We zijn trots dat we Jacobi hebben kunnen ondersteunen in dit avontuur."

  De Jacobi Bitcoin ETF komt met een jaarlijkse beheer vergoeding van 1,5%.

  Jacobi Asset Management

  Jacobi Asset Management is opgericht in mei 2021 met Jamie Khurshid, een ex-Goldman Sachs investeringsbankier, aan het roer.

  Het team is een mix van blockchain-, tech-, investerings- en regelgeving-wizards. Ze hebben één doel: het vormen van de toekomst van digitaal vermogensbeheer.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.