Crypto nieuws

Primeur Jacobi: Europa’s eerste Bitcoin ETF in Amsterdam

Redactie

2023-08-16

Leestijd: 2 minuten

*

Amsterdam schrijft geschiedenis. Jacobi Asset Management is sinds juli de allereerste in Europa die hun Bitcoin ETF noteren op Euronext Amsterdam.

Goedkeuring GFSC

De ETF is goedgekeurd door de Guernsey Financial Services Commission (GFSC). Dat gebeurde in oktober 2021. De ETF wordt verhandelt onder de naam BCOIN.

Een ETF is een beleggingsfonds dat op de beurs wordt verhandeld. Ze vertonen overeenkomsten met een gewoon aandeel.

Fidelity Digital AssetsSM springt aan boord voor de bewaarneming diensten. Flow Traders en DRW staan aan het roer als de marktmakers.

Deuren openen

De drijvende kracht achter dit baanbrekende project is CEO Jamie Khurshid.

“Met Jacobi Bitcoin ETF openen we de deuren voor beleggers om in de resultaten van deze asset te duiken. We willen ze toegankelijker en begrijpelijker maken."

We zijn trots op de steun van Fidelity Digital Assets en Flow Traders. Samen zetten we Europa op de kaart met deze Euronext Amsterdam notering."

Edd Carlton van Flow Traders laat het onderstaande weten:

"We zijn dolblij als voortrekkers voor deze Europese Bitcoin ETF. Dit markeert een nieuw hoofdstuk voor digitale activa. We voelen de buzz al van institutionele beleggers die hun portfolio willen mixen met Bitcoin."

Mijlpaal voor de EU

Het hele project kreeg de wettelijke back-up van Kennedy Van der Laan, een Nederlands advocatenkantoor. Advocaat Emanuel van Praag benadrukt:

"Dit is écht een mijlpaal voor de EU. We zijn trots dat we Jacobi hebben kunnen ondersteunen in dit avontuur."

De Jacobi Bitcoin ETF komt met een jaarlijkse beheer vergoeding van 1,5%.

Jacobi Asset Management

Jacobi Asset Management is opgericht in mei 2021 met Jamie Khurshid, een ex-Goldman Sachs investeringsbankier, aan het roer.

Het team is een mix van blockchain-, tech-, investerings- en regelgeving-wizards. Ze hebben één doel: het vormen van de toekomst van digitaal vermogensbeheer.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.