Crypto nieuws

James Wallis van Ripple benadrukt rol CBDC in doorbreken financiële barrières

Femke Wassink

2023-11-19

Leestijd: 2 minuten

*

Vicepresident James Walles van Ripple voor betrokkenheid bij centrale banken zet de schijnwerper op hoe CBDC's wereldwijde financiële inclusie kunnen bevorderen. Wallis legt uit dat financiële inclusie draait om het toegankelijk maken van financiële diensten voor iedereen.

Ook toegankelijk voor de lagere inkomens

Walles wil financiële diensten vooral toegankelijk maken voor mensen met lagere inkomens en zonder banden met financiële instellingen. Volgens Wallis zijn het ontbreken van banden met financiële instellingen en een kredietgeschiedenis, belangrijke factoren.

In gebieden waar financiële uitsluiting heerst, zijn banken vaak commerciële entiteiten. Ze worden gedreven door de belangen van aandeelhouders. Dit maakt het moeilijk, zo niet onmogelijk, om mensen met beperkte middelen te bedienen.

CBCD als oplossing?

CBDC's komen hier als een kosteneffectieve oplossing in beeld. Ze bieden financiële diensten tegen aanzienlijk lagere kosten dan traditionele methoden. Ze zorgen ook voor gestroomlijnde betalingsopties. Ze geven mensen de kans om een kredietgeschiedenis op te bouwen.

Ook als zij nog geen eerdere banden met financiële instellingen hadden. Dit stelt individuen in staat om kredietgeschiedenissen op te bouwen, leencapaciteiten te verwerven en de groei van hun bedrijven te stimuleren.

Ripple als technologie-partner

Wallis concludeert dat CBDC's een transformerende innovatie vertegenwoordigen. Ze pakken de wereldwijde uitdagingen in financiële inclusie aan. Ripple werkt momenteel samen met meer dan 20 centrale banken wereldwijd aan CBDC-initiatieven.

Ook heeft Ripple een rol als technologie-partner op zich genomen voor de tweede fase van het digitale lari-project in Georgië. Daarnaast is Ripple actief betrokken bij CBDC samenwerkingen. Dat doen ze onder andere in Bhutan, Palau, Montenegro, Colombia en Hongkong.

Erkenning van Currency Research

Ripple is op dit moment verwikkeld in een juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Ondanks dat heeft het bedrijf in juli erkenning gekregen van Currency Research voor zijn bijdragen aan de vooruitgang van digitale valuta.

Ripple kreeg ook erkenning als het beste duurzaamheid initiatief. Met name voor het stimuleren van innovatie in CBDC's.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.