Crypto nieuws

  James Wallis van Ripple benadrukt rol CBDC in doorbreken financiële barrières

  Femke Wassink

  2023-11-19

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Vicepresident James Walles van Ripple voor betrokkenheid bij centrale banken zet de schijnwerper op hoe CBDC's wereldwijde financiële inclusie kunnen bevorderen. Wallis legt uit dat financiële inclusie draait om het toegankelijk maken van financiële diensten voor iedereen.

  Ook toegankelijk voor de lagere inkomens

  Walles wil financiële diensten vooral toegankelijk maken voor mensen met lagere inkomens en zonder banden met financiële instellingen. Volgens Wallis zijn het ontbreken van banden met financiële instellingen en een kredietgeschiedenis, belangrijke factoren.

  In gebieden waar financiële uitsluiting heerst, zijn banken vaak commerciële entiteiten. Ze worden gedreven door de belangen van aandeelhouders. Dit maakt het moeilijk, zo niet onmogelijk, om mensen met beperkte middelen te bedienen.

  CBCD als oplossing?

  CBDC's komen hier als een kosteneffectieve oplossing in beeld. Ze bieden financiële diensten tegen aanzienlijk lagere kosten dan traditionele methoden. Ze zorgen ook voor gestroomlijnde betalingsopties. Ze geven mensen de kans om een kredietgeschiedenis op te bouwen.

  Ook als zij nog geen eerdere banden met financiële instellingen hadden. Dit stelt individuen in staat om kredietgeschiedenissen op te bouwen, leencapaciteiten te verwerven en de groei van hun bedrijven te stimuleren.

  Ripple als technologie-partner

  Wallis concludeert dat CBDC's een transformerende innovatie vertegenwoordigen. Ze pakken de wereldwijde uitdagingen in financiële inclusie aan. Ripple werkt momenteel samen met meer dan 20 centrale banken wereldwijd aan CBDC-initiatieven.

  Ook heeft Ripple een rol als technologie-partner op zich genomen voor de tweede fase van het digitale lari-project in Georgië. Daarnaast is Ripple actief betrokken bij CBDC samenwerkingen. Dat doen ze onder andere in Bhutan, Palau, Montenegro, Colombia en Hongkong.

  Erkenning van Currency Research

  Ripple is op dit moment verwikkeld in een juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Ondanks dat heeft het bedrijf in juli erkenning gekregen van Currency Research voor zijn bijdragen aan de vooruitgang van digitale valuta.

  Ripple kreeg ook erkenning als het beste duurzaamheid initiatief. Met name voor het stimuleren van innovatie in CBDC's.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt door $41K terwijl goudprijs nieuwe recordhoogte bereikt

  Redactie

  dec. 4, 2023

  Leestijd: 2 min

  Bitcoin komt voor het eerst sinds 19 maanden boven de $41.000 uit. De crypto munt laat een parallelle stijging met goud zien. Het edelmetaal bereikt een historisch hoogtepunt.