Crypto nieuws

Japan legt de nieuwste cryptocurrency zwendel bloot

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Binnen de wereld van cryptocurrency is er geen gebrek aan Imitatie zwendel. Zoals de nep Elon Musk en Michael Saylor munten die hoge rendementen bieden om leken te verleiden.

Japanse Exchange Group

Oplichters worden steeds creatiever. Ondanks dat veel regeringen wereldwijd waarschuwingen uitgeven. De Japanse Exchange Group JPX waarschuwt opnieuw.

Dit keer voor een nieuw type van imitatie zwendel dat op dit moment rondwaart. JPX is de eigenaar van de Tokyo Stock Exchange en de Osaka Exchange. 

Geen dochteronderneming

Eerder vandaag plaatst het bedrijf een waarschuwing op zijn website. Daarmee wil JPX zijn publiek waarschuwen. Er zijn bedrijven die crypto activa uitgeven onder de naam van JPX.

De oplichters gebruiken de bedrijfsnaam als een stempel van autorisatie. De waarschuwing komt nadat JPX informatie ontvangt over platformen die opereren onder hun merknaam.

Ze geven zich uit als een dochteronderneming van het bedrijf. De oplichters willen beginnende beleggers verleiden tot het verhandelen van Bitcoin en andere cryptocurrencies.

JPX of JPEX?

JPX zegt dat er valse logo’s en domeinnamen worden gebruikt. Deze lijken op die van JPX. Namen zoals JPEX en Japan Exchange komen voor op de platformen en in reclamecampagnes. 

Dit is niet de eerste keer dat een prominent merk wordt gebruikt voor oplichting. Veel legitieme cryptocurrency bedrijven worstelen met hetzelfde probleem. 

Animoca Brands Metaverse

Ook het in Hong Kong gevestigde Animoca Brands geeft recent een waarschuwing uit. Het betreft een token met de naam Animoca Brands Metaverse.

Deze token registreert zich onder de naam Animoca Brands en doet daarmee voorkomen dat het een onderdeel is van het eigenlijke bedrijf.  

Transparantie in de testfase

De waarschuwing van JPX komt op een moment dat het bedrijf blockchain en gedistribueerde grootboeken technologie test.  Het bedrijf wil dit integreren in het traditionele financiële systeem.

JPX doet onderzoek Digitally Tracked Green Bonds. Deze maken gebruik van security tokens. Het doel van dit initiatief is om de transparantie van gegevens en de efficiëntie van het verzamelen te verbeteren.

Dit moet mogelijk zijn door middel van de blockchain. Door digitalisering wordt ook de efficiëntie van de uitgifte van obligaties verbeterd. JPX moet zijn beleggers nog wel crypto handelsmogelijkheden bieden 

Binnenkort versoepelen

Volgens een recent rapport willen Japanse toezichthouders de regels voor cryptocurrency exchanges binnenkort versoepelen.  Dit kan de beurs in staat stellen om een dozijn munten in één keer te noteren.

Zonder het langdurige screenings proces wat op dit moment aan de orde is. Dit kan een impuls geven aan exchanges in het land. Deze hebben momenteel slechts een handvol tokens op hun platformen.

Nuts tokens als NFT

Ook de MUFG Trust maakt gebruik van de blockchain. De bank wil nuts tokens in de vorm van NFT aanbieden aan zijn grote aandeelhouders in plaats van papieren vouchers. 

Eerder heeft de bank ook ondersteuning aangekondigd voor security tokens en stablecoins. Deze worden door meerdere bedrijven uitgegeven op de private blockchain Progmat van MUFG Trust.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.