Crypto nieuws

    Japan legt de nieuwste cryptocurrency zwendel bloot

    admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    Binnen de wereld van cryptocurrency is er geen gebrek aan Imitatie zwendel. Zoals de nep Elon Musk en Michael Saylor munten die hoge rendementen bieden om leken te verleiden.

    Japanse Exchange Group

    Oplichters worden steeds creatiever. Ondanks dat veel regeringen wereldwijd waarschuwingen uitgeven. De Japanse Exchange Group JPX waarschuwt opnieuw.

    Dit keer voor een nieuw type van imitatie zwendel dat op dit moment rondwaart. JPX is de eigenaar van de Tokyo Stock Exchange en de Osaka Exchange. 

    Geen dochteronderneming

    Eerder vandaag plaatst het bedrijf een waarschuwing op zijn website. Daarmee wil JPX zijn publiek waarschuwen. Er zijn bedrijven die crypto activa uitgeven onder de naam van JPX.

    De oplichters gebruiken de bedrijfsnaam als een stempel van autorisatie. De waarschuwing komt nadat JPX informatie ontvangt over platformen die opereren onder hun merknaam.

    Ze geven zich uit als een dochteronderneming van het bedrijf. De oplichters willen beginnende beleggers verleiden tot het verhandelen van Bitcoin en andere cryptocurrencies.

    JPX of JPEX?

    JPX zegt dat er valse logo’s en domeinnamen worden gebruikt. Deze lijken op die van JPX. Namen zoals JPEX en Japan Exchange komen voor op de platformen en in reclamecampagnes. 

    Dit is niet de eerste keer dat een prominent merk wordt gebruikt voor oplichting. Veel legitieme cryptocurrency bedrijven worstelen met hetzelfde probleem. 

    Animoca Brands Metaverse

    Ook het in Hong Kong gevestigde Animoca Brands geeft recent een waarschuwing uit. Het betreft een token met de naam Animoca Brands Metaverse.

    Deze token registreert zich onder de naam Animoca Brands en doet daarmee voorkomen dat het een onderdeel is van het eigenlijke bedrijf.  

    Transparantie in de testfase

    De waarschuwing van JPX komt op een moment dat het bedrijf blockchain en gedistribueerde grootboeken technologie test.  Het bedrijf wil dit integreren in het traditionele financiële systeem.

    JPX doet onderzoek Digitally Tracked Green Bonds. Deze maken gebruik van security tokens. Het doel van dit initiatief is om de transparantie van gegevens en de efficiëntie van het verzamelen te verbeteren.

    Dit moet mogelijk zijn door middel van de blockchain. Door digitalisering wordt ook de efficiëntie van de uitgifte van obligaties verbeterd. JPX moet zijn beleggers nog wel crypto handelsmogelijkheden bieden 

    Binnenkort versoepelen

    Volgens een recent rapport willen Japanse toezichthouders de regels voor cryptocurrency exchanges binnenkort versoepelen.  Dit kan de beurs in staat stellen om een dozijn munten in één keer te noteren.

    Zonder het langdurige screenings proces wat op dit moment aan de orde is. Dit kan een impuls geven aan exchanges in het land. Deze hebben momenteel slechts een handvol tokens op hun platformen.

    Nuts tokens als NFT

    Ook de MUFG Trust maakt gebruik van de blockchain. De bank wil nuts tokens in de vorm van NFT aanbieden aan zijn grote aandeelhouders in plaats van papieren vouchers. 

    Eerder heeft de bank ook ondersteuning aangekondigd voor security tokens en stablecoins. Deze worden door meerdere bedrijven uitgegeven op de private blockchain Progmat van MUFG Trust.

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

    Redactie

    apr. 10, 2024

    Leestijd: 2 min

    EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

    *
    Nieuws

    Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

    Redactie

    apr. 19, 2024

    Leestijd: 2 min

    Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

    *
    Nieuws

    Bitcoin halvering 2024 is een feit

    Femke Wassink

    apr. 20, 2024

    Leestijd: 2 min

    Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.