Crypto nieuws

  Japan legt de nieuwste cryptocurrency zwendel bloot

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Binnen de wereld van cryptocurrency is er geen gebrek aan Imitatie zwendel. Zoals de nep Elon Musk en Michael Saylor munten die hoge rendementen bieden om leken te verleiden.

  Japanse Exchange Group

  Oplichters worden steeds creatiever. Ondanks dat veel regeringen wereldwijd waarschuwingen uitgeven. De Japanse Exchange Group JPX waarschuwt opnieuw.

  Dit keer voor een nieuw type van imitatie zwendel dat op dit moment rondwaart. JPX is de eigenaar van de Tokyo Stock Exchange en de Osaka Exchange. 

  Geen dochteronderneming

  Eerder vandaag plaatst het bedrijf een waarschuwing op zijn website. Daarmee wil JPX zijn publiek waarschuwen. Er zijn bedrijven die crypto activa uitgeven onder de naam van JPX.

  De oplichters gebruiken de bedrijfsnaam als een stempel van autorisatie. De waarschuwing komt nadat JPX informatie ontvangt over platformen die opereren onder hun merknaam.

  Ze geven zich uit als een dochteronderneming van het bedrijf. De oplichters willen beginnende beleggers verleiden tot het verhandelen van Bitcoin en andere cryptocurrencies.

  JPX of JPEX?

  JPX zegt dat er valse logo’s en domeinnamen worden gebruikt. Deze lijken op die van JPX. Namen zoals JPEX en Japan Exchange komen voor op de platformen en in reclamecampagnes. 

  Dit is niet de eerste keer dat een prominent merk wordt gebruikt voor oplichting. Veel legitieme cryptocurrency bedrijven worstelen met hetzelfde probleem. 

  Animoca Brands Metaverse

  Ook het in Hong Kong gevestigde Animoca Brands geeft recent een waarschuwing uit. Het betreft een token met de naam Animoca Brands Metaverse.

  Deze token registreert zich onder de naam Animoca Brands en doet daarmee voorkomen dat het een onderdeel is van het eigenlijke bedrijf.  

  Transparantie in de testfase

  De waarschuwing van JPX komt op een moment dat het bedrijf blockchain en gedistribueerde grootboeken technologie test.  Het bedrijf wil dit integreren in het traditionele financiële systeem.

  JPX doet onderzoek Digitally Tracked Green Bonds. Deze maken gebruik van security tokens. Het doel van dit initiatief is om de transparantie van gegevens en de efficiëntie van het verzamelen te verbeteren.

  Dit moet mogelijk zijn door middel van de blockchain. Door digitalisering wordt ook de efficiëntie van de uitgifte van obligaties verbeterd. JPX moet zijn beleggers nog wel crypto handelsmogelijkheden bieden 

  Binnenkort versoepelen

  Volgens een recent rapport willen Japanse toezichthouders de regels voor cryptocurrency exchanges binnenkort versoepelen.  Dit kan de beurs in staat stellen om een dozijn munten in één keer te noteren.

  Zonder het langdurige screenings proces wat op dit moment aan de orde is. Dit kan een impuls geven aan exchanges in het land. Deze hebben momenteel slechts een handvol tokens op hun platformen.

  Nuts tokens als NFT

  Ook de MUFG Trust maakt gebruik van de blockchain. De bank wil nuts tokens in de vorm van NFT aanbieden aan zijn grote aandeelhouders in plaats van papieren vouchers. 

  Eerder heeft de bank ook ondersteuning aangekondigd voor security tokens en stablecoins. Deze worden door meerdere bedrijven uitgegeven op de private blockchain Progmat van MUFG Trust.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Crypto derivaten bereiken recordhoogten in dagelijkse handelsvolumes

  Redactie

  mrt. 1, 2024

  Leestijd: 2 min

  Deze week meldden Deribit en Coinbase Institutional recordhoogtes voor de activiteit en handelsvolumes van crypto-derivaten.

  *
  Nieuws

  Spot Bitcoin ETF naar nieuw record hoogtepunt van $680 miljoen

  Femke Wassink

  feb. 28, 2024

  Leestijd: 2 min

  Spot Bitcoin ETF's bereiken een nieuw recordhoogtepunt van $680 miljoen. Dit terwijl de Bitcoin bull market een versnelling opschakelt en in rap tempo toeneemt.

  *
  Nieuws

  Crypto gebruikers maken zich zorgen over FTX schikking waarden ver onder marktprijs

  Redactie

  mrt. 3, 2024

  Leestijd: 2 min

  FTX heeft een claim venster geopend waar gebruikers hun verliezen kunnen melden. De prijzen die FTX hanteert voor de crypto valuta liggen ver onder de huidige marktwaarden.