Crypto nieuws

Jonge Australiër koopt woning van $314k met crypto investeringen

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Loi Nguyen begint zijn avontuur als belegger in 2017. Recent koopt hij een woning van .000 via crypto investeringen. Hij begint met een inleg van slechts een paar honderd dollar.

Beginnen met Bitcoin en Ethereum

De 23 jarige Australiër begint met een inleg van een paar honderd dollar aan traditionele crypto aandelen. Voornamelijk in Bitcoin en Ethereum.

Nu zijn de crypto investeringen van Nguyen groter dan zijn volledige aandelenportefeuille. De inwoner van Queensland accumuleert enkele jaren met Bitcoin en Ethereum.

Bull run overwinnen

Uiteindelijk overwint hij de stijgende vastgoedprijzen tijdens de bull run van 2020. Nu bezit de jonge Australiër zijn droomhuis. Zijn interesse in crypto bereikt een hoogtepunt tijdens een studie economie.

Loi laat weten:

“Crypto is wederom in mijn leven gekomen tijdens een cursus over inflatie op de universiteit. Daar heb ik geleerd dat de munt hier niet echt gevoelig voor is.”

Lage rentetarieven banken

Nguyen zegt dat de lage rentetarieven van de traditionele banken hem niet helpen in te breken in de vastgoedmarkt. De belegger volgt tevens een DCA beleggingsstrategie.

Daardoor blijft de Australiër zijn portefeuille diversifiëren naar cryptocurrencies. Hij doet dit tijdens de bear market van 2018. De 23 jarige belegger zegt:

“Ik erken dat ik veel risico’s heb genomen maar ik wilde mijn koopkracht en mijn spaargeld beschermen. Ook wilde ik mijn geld bewaken.

Focus verleggen

Tijdens de start van de covid-19 pandemie storten de traditionele markten in. Op dat moment ontgroeien zijn investeringen de waarde van zijn aandelenportefeuille.

Dit is het moment waarop zijn investeringsfocus zich verplaatst. In plaats van traditionele markten gaat hij verder met cryptocurrencies. Hij accumuleert 1 Bitcoin over meerdere maanden.

ATH van Bitcoin

November 2021 verzilverd Nguyen zijn crypto investeringen om vastgoed te kopen.
Op dat moment bereikt Bitcoin een all-time high van $ 69.000.

In totaal verkoopt de jonge Australiër minder dan de helft van zijn crypto portefeuille. Hij houdt circa 31.400 dollar over. Dit laat hij aan de bank zien als een soort aanbetaling.

Crypto als aanbetaling

De belegger koopt een appartement in Brisbane met één slaapkamer. De woning kost $ 314.000 Hij heeft $ 62.735 nodig als een aanbetaling. Loi Nguyen zegt:

“Ongeveer de helft van deze aanbetaling bestaat uit cryptocurrencies.”

Hij werkt 12 maanden als bankmedewerker na het afronden van de middelbare school. Daarmee verdient hij een schamele 20.400 dollar per jaar.

“Het gaat nu een stuk beter met me.”

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.