Crypto nieuws

Jonge Australiër koopt woning van $314k met crypto investeringen

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Loi Nguyen begint zijn avontuur als belegger in 2017. Recent koopt hij een woning van .000 via crypto investeringen. Hij begint met een inleg van slechts een paar honderd dollar.

Beginnen met Bitcoin en Ethereum

De 23 jarige Australiër begint met een inleg van een paar honderd dollar aan traditionele crypto aandelen. Voornamelijk in Bitcoin en Ethereum.

Nu zijn de crypto investeringen van Nguyen groter dan zijn volledige aandelenportefeuille. De inwoner van Queensland accumuleert enkele jaren met Bitcoin en Ethereum.

Bull run overwinnen

Uiteindelijk overwint hij de stijgende vastgoedprijzen tijdens de bull run van 2020. Nu bezit de jonge Australiër zijn droomhuis. Zijn interesse in crypto bereikt een hoogtepunt tijdens een studie economie.

Loi laat weten:

“Crypto is wederom in mijn leven gekomen tijdens een cursus over inflatie op de universiteit. Daar heb ik geleerd dat de munt hier niet echt gevoelig voor is.”

Lage rentetarieven banken

Nguyen zegt dat de lage rentetarieven van de traditionele banken hem niet helpen in te breken in de vastgoedmarkt. De belegger volgt tevens een DCA beleggingsstrategie.

Daardoor blijft de Australiër zijn portefeuille diversifiëren naar cryptocurrencies. Hij doet dit tijdens de bear market van 2018. De 23 jarige belegger zegt:

“Ik erken dat ik veel risico’s heb genomen maar ik wilde mijn koopkracht en mijn spaargeld beschermen. Ook wilde ik mijn geld bewaken.

Focus verleggen

Tijdens de start van de covid-19 pandemie storten de traditionele markten in. Op dat moment ontgroeien zijn investeringen de waarde van zijn aandelenportefeuille.

Dit is het moment waarop zijn investeringsfocus zich verplaatst. In plaats van traditionele markten gaat hij verder met cryptocurrencies. Hij accumuleert 1 Bitcoin over meerdere maanden.

ATH van Bitcoin

November 2021 verzilverd Nguyen zijn crypto investeringen om vastgoed te kopen.
Op dat moment bereikt Bitcoin een all-time high van $ 69.000.

In totaal verkoopt de jonge Australiër minder dan de helft van zijn crypto portefeuille. Hij houdt circa 31.400 dollar over. Dit laat hij aan de bank zien als een soort aanbetaling.

Crypto als aanbetaling

De belegger koopt een appartement in Brisbane met één slaapkamer. De woning kost $ 314.000 Hij heeft $ 62.735 nodig als een aanbetaling. Loi Nguyen zegt:

“Ongeveer de helft van deze aanbetaling bestaat uit cryptocurrencies.”

Hij werkt 12 maanden als bankmedewerker na het afronden van de middelbare school. Daarmee verdient hij een schamele 20.400 dollar per jaar.

“Het gaat nu een stuk beter met me.”

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.