Crypto nieuws

    JP Morgan stelt langetermijndoel voor Bitcoin bij naar $150.000

    admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    JP Morgan Chase heeft zijn lange termijn prijsvoorspelling voor Bitcoin opnieuw verhoogd. Dat terwijl de fair value van de koningsmunt op dit moment .000 bedraagt.

    Fair value prijs

    In een recente nota wordt de fair value prijs van Bitcoin geschat op .000. Dat is bijna 12% lager dan de huidige marktprijs van circa .000. 

    Toch boekt de top cryptocurrency de laatste dagen aanzienlijke winsten. Bitcoin is op weg om zijn verlies van begin 2022 te herstellen. 

    Omhoog naar 50.000 dollar

    De fair value prijs van .000 is afkomstig van een team binnen JP Morgan. Teamleider Nikolaos Panigirtzoglou zegt dat de digitale asset vier keer zo volatiel is als goud. 

    Hij zegt dat de fair value van Bitcoin kan oplopen naar 50.000 dollar. Bijvoorbeeld als het volatiliteit percentage van de munt wordt teruggebracht tot drie. Panigirtzoglou laat in een reactie weten: 

    “De grootste uitdaging voor Bitcoin is zijn volatiliteit. Die kan in de toekomst een adoptie belemmeren.”

    Bitcoin kan K bereiken

    De huidige marktomstandigheden zijn voor JP Morgan mogelijk een aanleiding om de fair value voor Bitcoin te verlagen. Desondanks verhoogd het bedrijf wel de lange termijn prijsvoorspelling voor de koningsmunt.

    Een rapport meldt dat Bitcoin op een dag de .000 kan bereiken. De voorspelling van januari 2021 bedroeg .000. 

    JP Morgan merkt ook op dat de huidige prijsbeweging van Bitcoin minder verwant is aan een capitulatie. Dit ten opzichte van de crash in 2021 die de activa met 50% liet kelderen.

    Het team van Panigirtzoglou voegt daar wel iets aan toe. Ze stellen dat deze meer langdurige en zorgwekkende positie al begon in november van 2021.

    Stevig in het zadel

    Bitcoin zit op dit moment met .000 weer stevig in het zadel. Dit is het hoogste prijsniveau sinds 1 maand. Eerder in januari bereikt Bitcoin nog een dieptepunt van .000.

    Volgens CoinMarketCap wisselt de digitale asset nu van eigenaar voor een prijs van .184. Dat is een winst van 14,32% in de afgelopen week.

    Niet meer achterom kijken

    Ook Wells Fargo heeft recent zijn crypto vooruitzichten vrijgegeven. In een rapport staat dat de adoptie binnenkort een hyper inflectie punt kan bereiken. Dit omdat het nog vroeg is in de investeringsevolutie.

    Het rapport stelt ook dat deze investeringen andere technologie sectoren kan gaan nabootsen. Als de adoptie cijfers beginnen te stijgen willen we niet meer achterom kijken.

     

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Bitcoin betreedt bijna "gevarenzone" voor halvering maar crypto wereld blijft optimistisch

    Redactie

    mrt. 18, 2024

    Leestijd: 2 min

    Bitcoin heeft een geschiedenis van dalende prijzen in de weken voorafgaand aan de halvering. Het lijkt erop dat dit patroon zich in de komende week zou kunnen herhalen.

    *
    Nieuws

    25 jaar cel voor Bankman-Fried: SBF memecoins pump en dump

    Redactie

    mrt. 29, 2024

    Leestijd: 2 min

    Een pump en dump voor SBF memecoins. Dat gebeurde nadat voormalig CEO van FTX Sam Bankman-Fried te horen kreeg dat hij voor 25 jaar de gevangenis in gaat.

    *
    Nieuws

    Crypto derivaten bereiken recordhoogten in dagelijkse handelsvolumes

    Redactie

    mrt. 1, 2024

    Leestijd: 2 min

    Deze week meldden Deribit en Coinbase Institutional recordhoogtes voor de activiteit en handelsvolumes van crypto-derivaten.