Crypto nieuws

JP Morgan stelt langetermijndoel voor Bitcoin bij naar $150.000

admin

Leestijd: 2 minuten

*

JP Morgan Chase heeft zijn lange termijn prijsvoorspelling voor Bitcoin opnieuw verhoogd. Dat terwijl de fair value van de koningsmunt op dit moment .000 bedraagt.

Fair value prijs

In een recente nota wordt de fair value prijs van Bitcoin geschat op .000. Dat is bijna 12% lager dan de huidige marktprijs van circa .000. 

Toch boekt de top cryptocurrency de laatste dagen aanzienlijke winsten. Bitcoin is op weg om zijn verlies van begin 2022 te herstellen. 

Omhoog naar 50.000 dollar

De fair value prijs van .000 is afkomstig van een team binnen JP Morgan. Teamleider Nikolaos Panigirtzoglou zegt dat de digitale asset vier keer zo volatiel is als goud. 

Hij zegt dat de fair value van Bitcoin kan oplopen naar 50.000 dollar. Bijvoorbeeld als het volatiliteit percentage van de munt wordt teruggebracht tot drie. Panigirtzoglou laat in een reactie weten: 

“De grootste uitdaging voor Bitcoin is zijn volatiliteit. Die kan in de toekomst een adoptie belemmeren.”

Bitcoin kan K bereiken

De huidige marktomstandigheden zijn voor JP Morgan mogelijk een aanleiding om de fair value voor Bitcoin te verlagen. Desondanks verhoogd het bedrijf wel de lange termijn prijsvoorspelling voor de koningsmunt.

Een rapport meldt dat Bitcoin op een dag de .000 kan bereiken. De voorspelling van januari 2021 bedroeg .000. 

JP Morgan merkt ook op dat de huidige prijsbeweging van Bitcoin minder verwant is aan een capitulatie. Dit ten opzichte van de crash in 2021 die de activa met 50% liet kelderen.

Het team van Panigirtzoglou voegt daar wel iets aan toe. Ze stellen dat deze meer langdurige en zorgwekkende positie al begon in november van 2021.

Stevig in het zadel

Bitcoin zit op dit moment met .000 weer stevig in het zadel. Dit is het hoogste prijsniveau sinds 1 maand. Eerder in januari bereikt Bitcoin nog een dieptepunt van .000.

Volgens CoinMarketCap wisselt de digitale asset nu van eigenaar voor een prijs van .184. Dat is een winst van 14,32% in de afgelopen week.

Niet meer achterom kijken

Ook Wells Fargo heeft recent zijn crypto vooruitzichten vrijgegeven. In een rapport staat dat de adoptie binnenkort een hyper inflectie punt kan bereiken. Dit omdat het nog vroeg is in de investeringsevolutie.

Het rapport stelt ook dat deze investeringen andere technologie sectoren kan gaan nabootsen. Als de adoptie cijfers beginnen te stijgen willen we niet meer achterom kijken.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.