Crypto nieuws

JP Morgan verkent de blockchain met een strategische investering

admin

Leestijd: 2 minuten

*

JP Morgan is de eerste bank in de metaverse. Nu kondigt JPM een nieuwe strategische investering aan in blockchain startup TRM Labs.

Investering benadrukt belangen

Esteban Castaño is mede oprichter en CEO van TRM Labs. Over de investering zegt hij: 

“Deze investering benadrukt belangen. Dit is het belang van de groeiende crypto economie en het opbouwen van vertrouwen en veiligheid in dit ecosysteem. Dit is nodig om de groei te ondersteunen.”

TRM als ondersteuning

De Transaction Monitoring oplossing van TRM moet ondersteunend zijn. Met name voor financiële instellingen en cryptocurrency bedrijven.

Samen met de operationele risico’s moeten zij kunnen voldoen aan de wettelijke eisen voor anti-witwassen of AML. Vóór de investering van JPM  wordt TRM gesteund door Tiger Global.

In zijn klantenbestand vinden we onder meer namen zoals Circle, FTX US en MoonPay.

Analyses

Strategen van JPM hebben de crypto ruimte keer op keer geanalyseerd. Ze zijn het erover eens dat de activa klasse zeer riskant is. Vooral omdat Jamie Dimon een criticus van de sector is.

Dat weerhoudt hen er niet van om torenhoge prijsvoorspellingen voor Bitcoin te doen. De Wall Street gigant zet de langetermijnkoers eerder al op k.  Alvorens deze te verlagen om de marktvolatiliteit.

Umar Farooq van JP Morgan Chase legt uit:

“We hebben de afgelopen zes jaar besteed aan het verkennen van de mogelijkheden en toepasbaarheid van blockchain-technologie. Toonaangevende infrastructuurbedrijven zoals TRM helpen bij het inluiden van de toekomst van veilige blockchain en crypto use cases.”

Crypto scepticus ziet potentieel

Michael Cembalest is voorzitter investeringsstrategie bij JP Morgan. De crypto scepticus merkt in februari op dat crypto potentieel heeft. Ondanks de veronderstelde tekortkomingen. 

Daarmee roept de bank op tot duidelijkheid in de regelgeving. Op deze manier kunnen banken veilig omgaan met crypto activa.

Regelgevend kader is noodzaak

Debbie Toennies is hoofd regulatory affairs bij de corporate and investment bank van JPMorgan Chase.

Zij laat recent weten:

“Ik denk dat we een wereldwijd consistent regelgevend kader nodig hebben. Het is belangrijk dat we zo snel mogelijk tot een oplossing komen.”

Geen oplossing is een risico

Grote institutionele spelers willen hun blootstelling aan crypto activa afdekken. Daarom blijft de markt van 2 tot 3 biljoen dollar grotendeels ongereguleerd voor dat soort vraag. 

Toennies laat aan persbureau Reuters ook weten:

“Het echte risico voor al onze economieën is het niet tot een oplossing kunnen komen. Banken moeten in staat zijn om op een afgedekte manier met onze klanten in zee te gaan. Deze activiteit gaat buiten de regelgeving perimeter om. Ik maak me zorgen over de financiële stabiliteit.”

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

De opkomst van Metaverse Tokens

Cheval

mrt. 28, 2023

Leestijd: 2 min

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.