Crypto nieuws

  JP Morgan verkent de blockchain met een strategische investering

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  JP Morgan is de eerste bank in de metaverse. Nu kondigt JPM een nieuwe strategische investering aan in blockchain startup TRM Labs.

  Investering benadrukt belangen

  Esteban Castaño is mede oprichter en CEO van TRM Labs. Over de investering zegt hij: 

  “Deze investering benadrukt belangen. Dit is het belang van de groeiende crypto economie en het opbouwen van vertrouwen en veiligheid in dit ecosysteem. Dit is nodig om de groei te ondersteunen.”

  TRM als ondersteuning

  De Transaction Monitoring oplossing van TRM moet ondersteunend zijn. Met name voor financiële instellingen en cryptocurrency bedrijven.

  Samen met de operationele risico’s moeten zij kunnen voldoen aan de wettelijke eisen voor anti-witwassen of AML. Vóór de investering van JPM  wordt TRM gesteund door Tiger Global.

  In zijn klantenbestand vinden we onder meer namen zoals Circle, FTX US en MoonPay.

  Analyses

  Strategen van JPM hebben de crypto ruimte keer op keer geanalyseerd. Ze zijn het erover eens dat de activa klasse zeer riskant is. Vooral omdat Jamie Dimon een criticus van de sector is.

  Dat weerhoudt hen er niet van om torenhoge prijsvoorspellingen voor Bitcoin te doen. De Wall Street gigant zet de langetermijnkoers eerder al op k.  Alvorens deze te verlagen om de marktvolatiliteit.

  Umar Farooq van JP Morgan Chase legt uit:

  “We hebben de afgelopen zes jaar besteed aan het verkennen van de mogelijkheden en toepasbaarheid van blockchain-technologie. Toonaangevende infrastructuurbedrijven zoals TRM helpen bij het inluiden van de toekomst van veilige blockchain en crypto use cases.”

  Crypto scepticus ziet potentieel

  Michael Cembalest is voorzitter investeringsstrategie bij JP Morgan. De crypto scepticus merkt in februari op dat crypto potentieel heeft. Ondanks de veronderstelde tekortkomingen. 

  Daarmee roept de bank op tot duidelijkheid in de regelgeving. Op deze manier kunnen banken veilig omgaan met crypto activa.

  Regelgevend kader is noodzaak

  Debbie Toennies is hoofd regulatory affairs bij de corporate and investment bank van JPMorgan Chase.

  Zij laat recent weten:

  “Ik denk dat we een wereldwijd consistent regelgevend kader nodig hebben. Het is belangrijk dat we zo snel mogelijk tot een oplossing komen.”

  Geen oplossing is een risico

  Grote institutionele spelers willen hun blootstelling aan crypto activa afdekken. Daarom blijft de markt van 2 tot 3 biljoen dollar grotendeels ongereguleerd voor dat soort vraag. 

  Toennies laat aan persbureau Reuters ook weten:

  “Het echte risico voor al onze economieën is het niet tot een oplossing kunnen komen. Banken moeten in staat zijn om op een afgedekte manier met onze klanten in zee te gaan. Deze activiteit gaat buiten de regelgeving perimeter om. Ik maak me zorgen over de financiële stabiliteit.”

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  VN ontwikkelingsprogramma investeert in blockchain educatie voor 22.000 medewerkers

  Femke Wassink

  dec. 1, 2023

  Leestijd: 2 min

  Het UNDP staat bekend om zijn strijd tegen armoede in meer dan 170 landen. De organisatie wil 22.000 medewerkers scholen in de blockchain technologie.

  *
  Nieuws

  Breaking: Coinbase omarmt Bitcoin Lightning Network

  Redactie

  sep. 13, 2023

  Leestijd: 2 min

  Een flinke doorbraak in de wereld van crypto. Als één van de grootste crypto exchanges heeft Coinbase recent aangekondigd het Lightning Network te zullen integreren.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.