Crypto nieuws

  JPEX beschuldigd partners van ontstaan liquiditeitscrisis: opnamekosten omhoog

  Femke Wassink

  2023-09-18

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De in Dubai gevestigde crypto exchange JPEX wijst met de vingers naar derde partijen. De exchange verhoogt de opnamekosten doordat fondsen kwaadwillend werden bevroren door toedoen van negatief nieuws.

  De kern van het probleem

  JPEX heeft recent een behoorlijke deuk in zijn reputatie opgelopen. Op 17 september schreef de crypto exchange in een blogpost dat ze oneerlijk zijn behandeld door bepaalde instellingen in Hong Kong.

  In combinatie met ander negatief nieuws, leidde dat ertoe dat hun marktmakers van derden de fondsen kwaadwillend bevroren. Marktmakers zijn partijen die helpen bij het vloeiend laten verlopen van de handel.

  Bijvoorbeeld op de beurs door zowel de koop- als verkoopaanbiedingen te plaatsen. Hun plotselinge actie beperkte de liquiditeit van JPEX. Daardoor stegen de dagelijkse operationele kosten.

  Opnamekosten verhogen en operaties staken

  Door deze liquiditeitscrisis was JPEX gedwongen om de opnamekosten te verhogen en operaties te staken. JPEX zegt dat de "Earn" product operaties rond 18 september van de lijst zullen worden gehaald.

  Gebruikers met openstaande Earn orders kunnen alleen doorgaan tot de einddatum van het product. Ook de verhoogde opnamekosten laat menig JPEX gebruiker fronsen van verbazing.

  999 Tether

  Gebruikers beweren dat het platform nu maar liefst 999 Tether rekent voor opnames met een maximale hoeveelheid van 1.000 USDT. JPEX zelf heeft nog niet specifiek gereageerd op deze hoge kosten.

  De crypto exchange belooft de opnamekosten wel "geleidelijk terug te brengen naar normale niveaus." JPEX laat weten dat dit gebeurt na onderhandelingen met de marktmakers van derden.

  JPEX wil DAO inzetten

  Het nieuws rondom JPEX wordt nog interessanter. De crypto exchange overweegt namelijk om een Decentrale Autonome Organisatie of DAO in te zetten. Dit om suggesties te verzamelen voor de herstructurering.

  Een DAO is een organisatievorm die werkt via blockchain en smart contracts, zonder een centrale autoriteit. Op 13 september waarschuwde de Hong Kong Securities and Futures Commission al tegen JPEX.

  De SFC beschuldigd het bedrijf van het promoten van zijn diensten aan Hong Kong bewoners. Zonder de benodigde vergunning. Inmiddels zijn er in Hong Kong al ruim 83 klachten ingediend tegen JPEX.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.