Crypto nieuws

JPEX beschuldigd partners van ontstaan liquiditeitscrisis: opnamekosten omhoog

Femke Wassink

2023-09-18

Leestijd: 2 minuten

*

De in Dubai gevestigde crypto exchange JPEX wijst met de vingers naar derde partijen. De exchange verhoogt de opnamekosten doordat fondsen kwaadwillend werden bevroren door toedoen van negatief nieuws.

De kern van het probleem

JPEX heeft recent een behoorlijke deuk in zijn reputatie opgelopen. Op 17 september schreef de crypto exchange in een blogpost dat ze oneerlijk zijn behandeld door bepaalde instellingen in Hong Kong.

In combinatie met ander negatief nieuws, leidde dat ertoe dat hun marktmakers van derden de fondsen kwaadwillend bevroren. Marktmakers zijn partijen die helpen bij het vloeiend laten verlopen van de handel.

Bijvoorbeeld op de beurs door zowel de koop- als verkoopaanbiedingen te plaatsen. Hun plotselinge actie beperkte de liquiditeit van JPEX. Daardoor stegen de dagelijkse operationele kosten.

Opnamekosten verhogen en operaties staken

Door deze liquiditeitscrisis was JPEX gedwongen om de opnamekosten te verhogen en operaties te staken. JPEX zegt dat de "Earn" product operaties rond 18 september van de lijst zullen worden gehaald.

Gebruikers met openstaande Earn orders kunnen alleen doorgaan tot de einddatum van het product. Ook de verhoogde opnamekosten laat menig JPEX gebruiker fronsen van verbazing.

999 Tether

Gebruikers beweren dat het platform nu maar liefst 999 Tether rekent voor opnames met een maximale hoeveelheid van 1.000 USDT. JPEX zelf heeft nog niet specifiek gereageerd op deze hoge kosten.

De crypto exchange belooft de opnamekosten wel "geleidelijk terug te brengen naar normale niveaus." JPEX laat weten dat dit gebeurt na onderhandelingen met de marktmakers van derden.

JPEX wil DAO inzetten

Het nieuws rondom JPEX wordt nog interessanter. De crypto exchange overweegt namelijk om een Decentrale Autonome Organisatie of DAO in te zetten. Dit om suggesties te verzamelen voor de herstructurering.

Een DAO is een organisatievorm die werkt via blockchain en smart contracts, zonder een centrale autoriteit. Op 13 september waarschuwde de Hong Kong Securities and Futures Commission al tegen JPEX.

De SFC beschuldigd het bedrijf van het promoten van zijn diensten aan Hong Kong bewoners. Zonder de benodigde vergunning. Inmiddels zijn er in Hong Kong al ruim 83 klachten ingediend tegen JPEX.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.