Crypto nieuws

  JPEX introduceert DAO dividendprogramma: niet iedereen is blij

  Femke Wassink

  2023-10-05

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Crypto exchange JPEX ligt de laatste tijd flink onder vuur. Met de overstap op een DAO aandeelhouders dividendprogramma, zet de exchange een nieuwe stap in hun decentralisatieproces. Maar niet elke gebruiker is daar blij mee.

  Zonder medeweten gebruikers

  Sommige gebruikers beweren dat hun bezittingen zonder hun medeweten worden omgezet. In een update van 4 oktober meldt JPEX dat de stemming voor hun DAO aandeelhouders dividendprogramma op 28 september is afgerond.

  Maar liefst 68% van de gebruikers zou vóór dit nieuwe systeem hebben gestemd.

  DAO stakeholder dividenden

  Gebruikers kunnen hun op dit moment bevroren assets omzetten naar DAO stakeholder dividenden in een 1-op-1 verhouding. Na één jaar biedt JPEX de optie om tegen 30% van de omzetting prijs terug te kopen. Na twee jaar is dit zelfs 100%.

  Eerder meldde JPEX al dat gebruikers die meedoen met dit plan dividenden zullen ontvangen. Dat gebeurt via een nieuwe token listing, handelskosten en een verdeling van de JPEX Coin JPC, in verhouding tot de uitgekeerde dividenden.

  Het plan lijkt bedoeld te zijn om gebruikers te stimuleren hun fondsen bij de problematische exchange te houden. JPEX ondervindt liquiditeitsproblemen. Maar ondanks het nieuwe plan is er toch ophef ontstaan.

  Ophef rondom omzetting

  Een anonieme gebruiker zegt dat haar bezittingen zonder haar toestemming zijn omgezet.

  "Al mijn Tether USDT en andere cryptocurrencies zijn verdwenen. Gezien de onbekende prijs en het feit dat we niets kunnen opnemen, zijn onze assets nu waardeloos".

  Haar assets zouden zijn omgezet naar JPC. Dit is een token met weinig liquiditeit en beperkte toepassingen. Meerdere gebruikers hebben soortgelijke ervaringen gedeeld.

  Het is onduidelijk of de personen die in het rapport worden aangehaald voor het plan hebben gestemd. Sommige JPEX gebruikers hebben eerder laten weten dat ze gedwongen waren het plan te accepteren. Er waren geen optie om tegen te stemmen in de app.

  Meer arrestaties JPEX

  De in Dubai gevestigde crypto exchange JPEX kwam deze week ook al negatief in het nieuws. Recent zijn er 11 mensen gearresteerd vanwege hun mogelijke betrokkenheid bij het JPEX schandaal.

  Het lijkt erop dat JPEX zonder licentie haar diensten in de regio heeft gepromoot. Iets wat zeker niet in lijn is met de regelgeving van de SEC. Ondertussen heeft de politie van Hong Kong meerdere arrestaties verricht in verband met JPEX.

  De crypto exchange wordt beschuldigd van het opereren van een ongeautoriseerd crypto platform. De politie zegt dat de exchange minstens 2.300 mensen heeft opgelicht voor 1,4 miljard Hong Kong dollar. Dat is omgerekend $178 miljoen

  De autoriteiten van Hong Kong lanceerden op 4 oktober een speciaal team om illegale activiteiten van exchanges aan te pakken.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt door $41K terwijl goudprijs nieuwe recordhoogte bereikt

  Redactie

  dec. 4, 2023

  Leestijd: 2 min

  Bitcoin komt voor het eerst sinds 19 maanden boven de $41.000 uit. De crypto munt laat een parallelle stijging met goud zien. Het edelmetaal bereikt een historisch hoogtepunt.