Crypto nieuws

Terraform Labs: "Faillissement zal beroep tegen aanklacht SEC ondersteunen"

Redactie

2024-01-31

Leestijd: 2 minuten

*

Terraform Labs heeft faillissement aangevraagd. Deze beslissing is niet zomaar genomen. Terraform zegt dat dit het beroep tegen de aanklacht van de SEC zal ondersteunen.

Kans op succesvol beroep vergroten

CEO van Terraform Labs Chris Amani heeft iets interessants gedeeld. Door faillissement aan te vragen, willen ze hun kansen vergroten om succesvol in beroep te gaan tegen de SEC.

Het faillissement is op 21 januari ingediend onder Chapter 11. Toch betekent dit niet het einde van Terraform Labs. Het is meer ingediend als een strategische zet.

Achtergestelde obligatie 110% omzeilen

Normaal gesproken zou Terraform Labs een "achtergestelde obligatie" van 110% van het totale oordeel moeten neerleggen om in beroep te kunnen gaan tegen de SEC.

Maar dankzij de bescherming van Chapter 11 kan Terraform dit mogelijk omzeilen. In de rechtszaak gaat Terraform Labs een interessant argument aanvoeren.

Ze beweren dat de SEC niet de bevoegdheid heeft om hen of Do Kwon aan te klagen. Dit omdat hun crypto activa geen effecten zijn en buiten de jurisdictie van de SEC vallen.

Gevulde schatkist van 122 miljoen dollar

Amani zegt dat de schatkist van Terraform Labs behoorlijk gevuld is. In totaal zou het gaan om een bedrag van ruim $122 miljoen. Onderverdeeld in Bitcoin, Luna en andere crypto.

De schatkist van Terraform Labs bevat ongeveer $28 miljoen in Bitcoin, $7 miljoen in diverse andere cryptocurrencies en zo'n $87 miljoen in Luna tokens.

"Multi-miljarden effectenfraude"

De SEC beschuldigde Terraform Labs en Kwon in februari 2023 van een "multi-miljarden dollar crypto-activa effectenfraude". Dit ging onder meer over UST en LUNA tokens.

Na de ineenstorting van het Terra Money-ecosysteem in mei 2022, bleef de verblijfplaats van Do Kwon een mysterie. Uiteindelijk werd hij in maart 2023 in Montenegro gearresteerd.

Kwon droeg vervalste reisdocumenten bij zich. Nu willen zowel de VS als Zuid-Korea zijn uitlevering. In Zuid-Korea kan Do Kwon tot wel 40 jaar gevangenisstraf krijgen.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.