Crypto nieuws

Klantgegevens van FTX en BlockFi op straat na hack bij Kroll: wat je moet weten

Redactie

2023-08-25

Leestijd: 2 minuten

*

Belangrijk nieuws voor iedereen die betrokken is bij FTX en BlockFi. Kroll is getroffen door een cyberveiligheid incident. Kroll getroffen is het bedrijf dat klanten claims beheert voor failliete ondernemingen. Inclusief die van FTX en BlockFi.

Wat is er gebeurd?

Iemand heeft zich ongeautoriseerd toegang verschaft tot specifieke klantgegevens van BlockFi. Deze waren opgeslagen op het platform van Kroll. FTX heeft aangegeven de situatie nauwlettend in de gaten te houden.

Wachtwoorden en andere gevoelige data lijken veilig te zijn. Maar er is altijd het risico van oplichters die zich voordoen als officiële partijen.

Wat betekent dit?

De interne systemen van FTX en BlockFi zijn niet aangetast. Toch zorgt dit incident wel voor bezorgdheid. Kwaadwillenden kunnen deze informatie mogelijk gebruiken om nog meer gevoelige details te achterhalen. Zoals seed phrases of herstelcodes en wachtwoorden.

Wie is Kroll?

Kroll is niet enkel actief in de crypto wereld. Het bedrijf biedt faillissement diensten aan tal van bedrijven. Kroll heeft zelfs een interne cybersecurity consultancy afdeling, wat de situatie behoorlijk ionisch maakt.

Nog meer getroffen partijen?

Kroll biedt ook diensten aan voor Genesis Global Capital. Dit is een ander crypto bedrijf dat in januari failliet ging. Het is nog onduidelijk of Genesis ook getroffen is door de hack.

Wat nu?

FTX en BlockFi zitten sinds november vorig jaar in een faillissementsprocedure. Dit gebeurde nadat de details over de balans van FTX waren uitgelekt. Er lopen juridische procedures om de zaken af te wikkelen en geld terug te geven aan schuldeisers.

De juridische kosten zijn abnormaal hoog. Deze week werd bekend dat de ze maar liefst $1,5 miljoen per dag bedragen. Ben je een FTX of BlockFi gebruiker? Blijf dan extra alert op verdachte activiteiten en houd je accounts in de gaten.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.