Crypto nieuws

  Klantgegevens van FTX en BlockFi op straat na hack bij Kroll: wat je moet weten

  Redactie

  2023-08-25

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Belangrijk nieuws voor iedereen die betrokken is bij FTX en BlockFi. Kroll is getroffen door een cyberveiligheid incident. Kroll getroffen is het bedrijf dat klanten claims beheert voor failliete ondernemingen. Inclusief die van FTX en BlockFi.

  Wat is er gebeurd?

  Iemand heeft zich ongeautoriseerd toegang verschaft tot specifieke klantgegevens van BlockFi. Deze waren opgeslagen op het platform van Kroll. FTX heeft aangegeven de situatie nauwlettend in de gaten te houden.

  Wachtwoorden en andere gevoelige data lijken veilig te zijn. Maar er is altijd het risico van oplichters die zich voordoen als officiële partijen.

  Wat betekent dit?

  De interne systemen van FTX en BlockFi zijn niet aangetast. Toch zorgt dit incident wel voor bezorgdheid. Kwaadwillenden kunnen deze informatie mogelijk gebruiken om nog meer gevoelige details te achterhalen. Zoals seed phrases of herstelcodes en wachtwoorden.

  Wie is Kroll?

  Kroll is niet enkel actief in de crypto wereld. Het bedrijf biedt faillissement diensten aan tal van bedrijven. Kroll heeft zelfs een interne cybersecurity consultancy afdeling, wat de situatie behoorlijk ionisch maakt.

  Nog meer getroffen partijen?

  Kroll biedt ook diensten aan voor Genesis Global Capital. Dit is een ander crypto bedrijf dat in januari failliet ging. Het is nog onduidelijk of Genesis ook getroffen is door de hack.

  Wat nu?

  FTX en BlockFi zitten sinds november vorig jaar in een faillissementsprocedure. Dit gebeurde nadat de details over de balans van FTX waren uitgelekt. Er lopen juridische procedures om de zaken af te wikkelen en geld terug te geven aan schuldeisers.

  De juridische kosten zijn abnormaal hoog. Deze week werd bekend dat de ze maar liefst $1,5 miljoen per dag bedragen. Ben je een FTX of BlockFi gebruiker? Blijf dan extra alert op verdachte activiteiten en houd je accounts in de gaten.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.