Crypto nieuws

Komt er duidelijkheid in de eisen van de Amerikaanse infra-wet?

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De Amerikaanse infrastructuur wet van 1 biljoen dollar heeft voor paniek gezorgd onder de crypto gemeenschap. Kunnen belanghebbenden wel voldoen aan de strenge rapportage eisen van de wet?

Senatoren laten zich horen

Senatoren stappen naar voren om gehoord te worden. Zo ook Cynthia Lummis die haar standpunt recent bekend maakte. Ze zegt zorg te zullen dragen voor een verduidelijking van de rapportage vereisten.

De senator erkent dat consumentenbescherming nodig is. Ook waarschuwde Lummis in een tweet voor een “verstikkende innovatie”. Deze plaatste ze nadat leden van het Congres een brief hadden ingediend.

Daarin uiten de leden hun zorgen over de fiscale eisen van de infrastructuur wet. Ze zijn bang dat de regelgeving invloed heeft op de definitie “broker” binnen de cryptocurrency industrie.

De industrie tot rust laten komen

Om te kunnen weten of we ons zorgen moeten maken, duiken we terug in het verleden. 6050I is een bepaling van de Amerikaanse belastingwet.

De wet voorziet degenen die meer dan .000 aan “digitale activa” ontvangen verantwoordelijk. De verantwoordelijkheid ligt in het verzamelen van persoonsgegevens van de afzender.

Ook het sofinummer moet binnen 15 dagen worden doorgegeven aan de overheidsinstanties.

Definitie van een broker

Wetgevers zijn van mening dat de definitie van een “broker” volgens de bepaling betekent dat miners, ontwikkelaars en handelaren een celstraf opgelegd krijgen wanneer zij zich niet aan de regels houden.

Uiteraard zijn de wetgevers niet de enigen waarbij de spanning voelbaar is. Angst en frustratie hebben ook de cryptocurrency gebruikers binnen de industrie doen verenigen.

Brian Armstrong van Coinbase beweerd dat 6050I mogelijk activiteiten zoals DeFi zou kunnen “bevriezen”. Bitcoin influencer Peter McCormack noemt het een “inbreuk op de privacy”.

Strijd om wetsvoorstellen

Senatoren zwaaien nog niet met de witte vlag. Op 19 november waren er ten minste twee wetsvoorstellen om het effect van de infrastructuur wet op cryptocurrencies aan te kunnen pakken.

Ted Cruz diende een amendement in en besprak hoe de wet de groeiende aanwezigheid van cryptocurrency in Texas zou kunnen schaden. Het officiële bericht van senator Ted Cruz luidt:

“Dit mandaat om persoonsgegevens van klanten te verzamelen betekent dat bijna elk bedrijf gedwongen kan worden om hun gebruikers te surveilleren.”

Wijzigingen in sectie 80603

Congresleden Patrick McHenry en Tim Ryan van de “Keep Innovation in America Act” herhaalde de behoefte aan een betere definitie van “brokers”. Zij stelde wijzigingen voor in sectie 80603 van de wet.

Eén van de bevindingen in het amendement luidt:

“Miners, validators, software en hardware ontwikkelaars zijn géén echte brokers. Ze verzamelen niet de informatie die vereist is namens de wet en hebben daar ook géén reden toe.”

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.