Crypto nieuws

  Komt er duidelijkheid in de eisen van de Amerikaanse infra-wet?

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De Amerikaanse infrastructuur wet van 1 biljoen dollar heeft voor paniek gezorgd onder de crypto gemeenschap. Kunnen belanghebbenden wel voldoen aan de strenge rapportage eisen van de wet?

  Senatoren laten zich horen

  Senatoren stappen naar voren om gehoord te worden. Zo ook Cynthia Lummis die haar standpunt recent bekend maakte. Ze zegt zorg te zullen dragen voor een verduidelijking van de rapportage vereisten.

  De senator erkent dat consumentenbescherming nodig is. Ook waarschuwde Lummis in een tweet voor een “verstikkende innovatie”. Deze plaatste ze nadat leden van het Congres een brief hadden ingediend.

  Daarin uiten de leden hun zorgen over de fiscale eisen van de infrastructuur wet. Ze zijn bang dat de regelgeving invloed heeft op de definitie “broker” binnen de cryptocurrency industrie.

  De industrie tot rust laten komen

  Om te kunnen weten of we ons zorgen moeten maken, duiken we terug in het verleden. 6050I is een bepaling van de Amerikaanse belastingwet.

  De wet voorziet degenen die meer dan .000 aan “digitale activa” ontvangen verantwoordelijk. De verantwoordelijkheid ligt in het verzamelen van persoonsgegevens van de afzender.

  Ook het sofinummer moet binnen 15 dagen worden doorgegeven aan de overheidsinstanties.

  Definitie van een broker

  Wetgevers zijn van mening dat de definitie van een “broker” volgens de bepaling betekent dat miners, ontwikkelaars en handelaren een celstraf opgelegd krijgen wanneer zij zich niet aan de regels houden.

  Uiteraard zijn de wetgevers niet de enigen waarbij de spanning voelbaar is. Angst en frustratie hebben ook de cryptocurrency gebruikers binnen de industrie doen verenigen.

  Brian Armstrong van Coinbase beweerd dat 6050I mogelijk activiteiten zoals DeFi zou kunnen “bevriezen”. Bitcoin influencer Peter McCormack noemt het een “inbreuk op de privacy”.

  Strijd om wetsvoorstellen

  Senatoren zwaaien nog niet met de witte vlag. Op 19 november waren er ten minste twee wetsvoorstellen om het effect van de infrastructuur wet op cryptocurrencies aan te kunnen pakken.

  Ted Cruz diende een amendement in en besprak hoe de wet de groeiende aanwezigheid van cryptocurrency in Texas zou kunnen schaden. Het officiële bericht van senator Ted Cruz luidt:

  “Dit mandaat om persoonsgegevens van klanten te verzamelen betekent dat bijna elk bedrijf gedwongen kan worden om hun gebruikers te surveilleren.”

  Wijzigingen in sectie 80603

  Congresleden Patrick McHenry en Tim Ryan van de “Keep Innovation in America Act” herhaalde de behoefte aan een betere definitie van “brokers”. Zij stelde wijzigingen voor in sectie 80603 van de wet.

  Eén van de bevindingen in het amendement luidt:

  “Miners, validators, software en hardware ontwikkelaars zijn géén echte brokers. Ze verzamelen niet de informatie die vereist is namens de wet en hebben daar ook géén reden toe.”

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

  Redactie

  apr. 10, 2024

  Leestijd: 2 min

  EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

  *
  Nieuws

  Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

  Redactie

  apr. 19, 2024

  Leestijd: 2 min

  Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

  *
  Nieuws

  Bitcoin halvering 2024 is een feit

  Femke Wassink

  apr. 20, 2024

  Leestijd: 2 min

  Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.