Crypto nieuws

Kraken sluit zijn hoofdkantoor omdat San Francisco niet veilig is

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

De Gouden Stad verliest zijn glans. Eén van de grootste cryptocurrency exchanges uit de Verenigde Staten sluit zijn hoofdkantoor in San Francisco. 

Sluiting om veiligheidsredenen

Dat maakt de CEO van Kraken recent bekend. Jesse Powell kondigt aan dat hij besluit om het wereldwijde hoofdkantoor van Kraken in San Francisco te sluiten.

Powell maakt de beslissing bekend via Twitter. Hij zegt dat de exchange zijn hoofdkantoor sluit. 

Aangevallen en beroofd

Het hoofdkantoor van Kraken is gevestigd in het centrum van San Francisco. In een retweet van Richie Greenberg is de verklaring van de Kraken CEO te lezen:

"We sluiten het hoofdkantoor van Kraken aan de Market Street in San Francisco om veiligheidsredenen. Medewerkers worden aangevallen, lastiggevallen en beroofd als ze op weg zijn naar kantoor."

Criminaliteit ondergewaardeerd

Dit is een slechte reclame voor het leven in het financiële centrum van Californië. In de verklaring staat dat San Francisco niet veilig is. De criminaliteit in de stad wordt dramatisch ondergewaardeerd. 

Naast Kraken geeft ook Coinbase aan dat het zijn crypto exchange in San Francisco sluit in 2022.  Coinbase maakt geen melding van criminaliteit met betrekking tot het besluit. 

Het bedrijf volgt het voorbeeld van zijn concurrent Binance. Het wil een onafhankelijk bedrijf worden.

Snap Crap app met een luchtje

De Twitter gemeenschap reageert snel op het nieuws van Kraken. Gebruikers delen massaal de duistere anekdotes over het werkbare leven in San Francisco.

De situatie is naar verluidt zeer nijpend. Er zijn zelfs applicaties die de menselijke uitwerpselen in San Francisco bijhouden. Snap Crap is een voorbeeld van een dergelijke app. 

Met deze applicatie kunnen de inwoners van San Francisco door de stad navigeren. Zonder dat ze een voet in de poep of buiten de deur hoeven te zetten.

Misdaad en dakloosheid

De reacties op Twitter en Reddit werpen een licht op hoe de stijgende huurprijzen de dakloosheid verergeren. Dat terwijl de misdaad welig tiert. 

De gemiddelde huur in San Francisco is circa 3.000 dollar per maand. De San Francisco Chronicle schat dat er ruim 18.000 mensen dakloos zijn in de stad.

San Francisco wankelt

In een rapport van 2020 staat dat San Francisco en Bay Area de hoogste concentratie van crypto investeringen heeft. Het besluit van Kraken en de sociale crises laat San Francisco wankelen. 

De regio verliest de grip op crypto en de financiële toekomst. Andere Amerikaanse steden en staten maken hun intenties om crypto kapitaal aan te trekken duidelijk. 

Texas is gastheer van pro bitcoin senator Ted Cruz. Dat terwijl Web3 en crypto betalingen worden geprezen door de burgemeester van Austin.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.