Crypto nieuws

  Kraken sluit zijn hoofdkantoor omdat San Francisco niet veilig is

  Admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De Gouden Stad verliest zijn glans. Eén van de grootste cryptocurrency exchanges uit de Verenigde Staten sluit zijn hoofdkantoor in San Francisco. 

  Sluiting om veiligheidsredenen

  Dat maakt de CEO van Kraken recent bekend. Jesse Powell kondigt aan dat hij besluit om het wereldwijde hoofdkantoor van Kraken in San Francisco te sluiten.

  Powell maakt de beslissing bekend via Twitter. Hij zegt dat de exchange zijn hoofdkantoor sluit. 

  Aangevallen en beroofd

  Het hoofdkantoor van Kraken is gevestigd in het centrum van San Francisco. In een retweet van Richie Greenberg is de verklaring van de Kraken CEO te lezen:

  "We sluiten het hoofdkantoor van Kraken aan de Market Street in San Francisco om veiligheidsredenen. Medewerkers worden aangevallen, lastiggevallen en beroofd als ze op weg zijn naar kantoor."

  Criminaliteit ondergewaardeerd

  Dit is een slechte reclame voor het leven in het financiële centrum van Californië. In de verklaring staat dat San Francisco niet veilig is. De criminaliteit in de stad wordt dramatisch ondergewaardeerd. 

  Naast Kraken geeft ook Coinbase aan dat het zijn crypto exchange in San Francisco sluit in 2022.  Coinbase maakt geen melding van criminaliteit met betrekking tot het besluit. 

  Het bedrijf volgt het voorbeeld van zijn concurrent Binance. Het wil een onafhankelijk bedrijf worden.

  Snap Crap app met een luchtje

  De Twitter gemeenschap reageert snel op het nieuws van Kraken. Gebruikers delen massaal de duistere anekdotes over het werkbare leven in San Francisco.

  De situatie is naar verluidt zeer nijpend. Er zijn zelfs applicaties die de menselijke uitwerpselen in San Francisco bijhouden. Snap Crap is een voorbeeld van een dergelijke app. 

  Met deze applicatie kunnen de inwoners van San Francisco door de stad navigeren. Zonder dat ze een voet in de poep of buiten de deur hoeven te zetten.

  Misdaad en dakloosheid

  De reacties op Twitter en Reddit werpen een licht op hoe de stijgende huurprijzen de dakloosheid verergeren. Dat terwijl de misdaad welig tiert. 

  De gemiddelde huur in San Francisco is circa 3.000 dollar per maand. De San Francisco Chronicle schat dat er ruim 18.000 mensen dakloos zijn in de stad.

  San Francisco wankelt

  In een rapport van 2020 staat dat San Francisco en Bay Area de hoogste concentratie van crypto investeringen heeft. Het besluit van Kraken en de sociale crises laat San Francisco wankelen. 

  De regio verliest de grip op crypto en de financiële toekomst. Andere Amerikaanse steden en staten maken hun intenties om crypto kapitaal aan te trekken duidelijk. 

  Texas is gastheer van pro bitcoin senator Ted Cruz. Dat terwijl Web3 en crypto betalingen worden geprezen door de burgemeester van Austin.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Europese Unie zet grote stap in AI regulatie

  Femke Wassink

  dec. 9, 2023

  Leestijd: 2 min

  Op vrijdag 8 december bereikten onderhandelaars van het Europees Parlement en de Raad een voorlopige overeenkomst over de regels voor het gebruik van kunstmatige intelligentie.

  *
  Nieuws

  Google rolt GPT-4 killer Gemini uit

  Femke Wassink

  dec. 7, 2023

  Leestijd: 2 min

  Google Gemini is hier en de uitrol is een feit. Het AI-model van Google is naar verluidt slimmer en krachtiger dan GPT-4 van OpenAI en biedt ook meerdere functies.