Crypto nieuws

  Kraken sluit zijn hoofdkantoor omdat San Francisco niet veilig is

  Admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De Gouden Stad verliest zijn glans. Eén van de grootste cryptocurrency exchanges uit de Verenigde Staten sluit zijn hoofdkantoor in San Francisco. 

  Sluiting om veiligheidsredenen

  Dat maakt de CEO van Kraken recent bekend. Jesse Powell kondigt aan dat hij besluit om het wereldwijde hoofdkantoor van Kraken in San Francisco te sluiten.

  Powell maakt de beslissing bekend via Twitter. Hij zegt dat de exchange zijn hoofdkantoor sluit. 

  Aangevallen en beroofd

  Het hoofdkantoor van Kraken is gevestigd in het centrum van San Francisco. In een retweet van Richie Greenberg is de verklaring van de Kraken CEO te lezen:

  "We sluiten het hoofdkantoor van Kraken aan de Market Street in San Francisco om veiligheidsredenen. Medewerkers worden aangevallen, lastiggevallen en beroofd als ze op weg zijn naar kantoor."

  Criminaliteit ondergewaardeerd

  Dit is een slechte reclame voor het leven in het financiële centrum van Californië. In de verklaring staat dat San Francisco niet veilig is. De criminaliteit in de stad wordt dramatisch ondergewaardeerd. 

  Naast Kraken geeft ook Coinbase aan dat het zijn crypto exchange in San Francisco sluit in 2022.  Coinbase maakt geen melding van criminaliteit met betrekking tot het besluit. 

  Het bedrijf volgt het voorbeeld van zijn concurrent Binance. Het wil een onafhankelijk bedrijf worden.

  Snap Crap app met een luchtje

  De Twitter gemeenschap reageert snel op het nieuws van Kraken. Gebruikers delen massaal de duistere anekdotes over het werkbare leven in San Francisco.

  De situatie is naar verluidt zeer nijpend. Er zijn zelfs applicaties die de menselijke uitwerpselen in San Francisco bijhouden. Snap Crap is een voorbeeld van een dergelijke app. 

  Met deze applicatie kunnen de inwoners van San Francisco door de stad navigeren. Zonder dat ze een voet in de poep of buiten de deur hoeven te zetten.

  Misdaad en dakloosheid

  De reacties op Twitter en Reddit werpen een licht op hoe de stijgende huurprijzen de dakloosheid verergeren. Dat terwijl de misdaad welig tiert. 

  De gemiddelde huur in San Francisco is circa 3.000 dollar per maand. De San Francisco Chronicle schat dat er ruim 18.000 mensen dakloos zijn in de stad.

  San Francisco wankelt

  In een rapport van 2020 staat dat San Francisco en Bay Area de hoogste concentratie van crypto investeringen heeft. Het besluit van Kraken en de sociale crises laat San Francisco wankelen. 

  De regio verliest de grip op crypto en de financiële toekomst. Andere Amerikaanse steden en staten maken hun intenties om crypto kapitaal aan te trekken duidelijk. 

  Texas is gastheer van pro bitcoin senator Ted Cruz. Dat terwijl Web3 en crypto betalingen worden geprezen door de burgemeester van Austin.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.