Crypto nieuws

  Kunnen deze regels de NFT ruimte beschermen tegen hackers?

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  NFT is één van de vele crypto sectoren die een ongekende groei doormaakt. Van 94 miljoen dollar in 2020 tot een een respectabel verkoopvolume van 24,9 miljard dollar in 2021.

  15 NFT en 4 Apes

  Een opkomende financiële markt loopt het risico om ten prooi te vallen aan criminele activiteiten. De NFT ruimte vormt daarop geen uitzondering. 

  In januari van dit jaar verliest een verzamelaar ruim 2,2 miljoen dollar aan NFT. De hack is groot nieuws. Het behaalt wereldwijd diverse krantenkoppen. 

  De verzamelaar verliest zijn Ethereum wallet met daarin 15 NFT. Ook worden er 4 apes uit de Bored Ape Yacht Club collectie vervreemd. Goed voor een bedrag van 2,2 miljoen dollar. 

  OpenSea helpt

  De verzamelaar is in staat om enkele stukken van zijn digitale kunstcollectie terug te halen. Dit met de hulp van NFT marktplaats OpenSea. Maar niet iedereen heeft dit geluk.

  Deze phishing zwendel benadrukt de risico’s van een opkomende activa klasse. Dat wordt ook op Twitter benadrukt door NFT maker Richerd. Je kunt niets doen als een NFT wordt weggeroofd.

  Volgens hem kan deze onvergeeflijkheid van blockchain technologie wel worden omzeild. Simpelweg door het volgen van enkele stappen. Je moet jezelf namelijk onderwijzen. 

  Seed phrase beschermen

  De oprichter van NFT platform Manifold suggereert ook dat het beschermen van iemands seed phrase privacy een noodzakelijk kwaad is. 

  De seed phrase is een gegenereerde lijst van 12 tot 24 woorden. Geplaatst in een specifieke volgorde. Deze wordt uitgegeven aan gebruikers van cryptocurrency wallets. 

  Bedoeld om wederom  toegang te krijgen tot en controle te houden over hun on-chain fondsen. De NFT maker zegt hier het volgende over:

  “Ik kan niet genoeg benadrukken dat er nooit een digitale afdruk van je seed phrase mag zijn. Als iemand deze woorden in handen krijgt is alles verloren. Anderen zullen voor altijd de volledige controle hebben over je wallet. Geen één website zou ooit om je seed phrase moeten vragen.”

  Hardware wallet

  Bovendien moet men ook de voorkeur geven aan het gebruik van een hardware wallet. Bijvoorbeeld voor het opslaan van hun NFT. 

  Dit omdat activa die is opgeslagen op software wallets kunnen worden blootgesteld aan malware, keyloggers en screen capture apparaten. 

  Gebruikers moeten ook opletten op welke URL zij klikken. Volgens Richerd kunnen veel van hen oplichters zijn die zoeken naar een opening.

  Bron verifiëren

  De maker benadrukt ook dat NFT houders de bron website moeten verifiëren. Ze moeten goed opletten waar ze tekenen. Overhaaste transacties kunnen schade toebrengen.

  NFT liefhebbers kunnen deze stappen nemen om hun NFT te beschermen. Toch eindigt de saga van diefstal hier zelden. Kunstenaars van over de hele wereld klagen de laatste tijd steen en been.

  Hun kunstwerken en andere originele inhoud wordt gestolen en zonder toestemming omgezet in NFT. Deze piraterij kan de recente beweringen uiteindelijk aan gewicht doen verliezen.

  Er wordt namelijk beweert dat de technologie een revolutie teweeg zal brengen in de kunstwereld. 

   

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.