Crypto nieuws

Kunnen deze regels de NFT ruimte beschermen tegen hackers?

admin

Leestijd: 2 minuten

*

NFT is één van de vele crypto sectoren die een ongekende groei doormaakt. Van 94 miljoen dollar in 2020 tot een een respectabel verkoopvolume van 24,9 miljard dollar in 2021.

15 NFT en 4 Apes

Een opkomende financiële markt loopt het risico om ten prooi te vallen aan criminele activiteiten. De NFT ruimte vormt daarop geen uitzondering. 

In januari van dit jaar verliest een verzamelaar ruim 2,2 miljoen dollar aan NFT. De hack is groot nieuws. Het behaalt wereldwijd diverse krantenkoppen. 

De verzamelaar verliest zijn Ethereum wallet met daarin 15 NFT. Ook worden er 4 apes uit de Bored Ape Yacht Club collectie vervreemd. Goed voor een bedrag van 2,2 miljoen dollar. 

OpenSea helpt

De verzamelaar is in staat om enkele stukken van zijn digitale kunstcollectie terug te halen. Dit met de hulp van NFT marktplaats OpenSea. Maar niet iedereen heeft dit geluk.

Deze phishing zwendel benadrukt de risico’s van een opkomende activa klasse. Dat wordt ook op Twitter benadrukt door NFT maker Richerd. Je kunt niets doen als een NFT wordt weggeroofd.

Volgens hem kan deze onvergeeflijkheid van blockchain technologie wel worden omzeild. Simpelweg door het volgen van enkele stappen. Je moet jezelf namelijk onderwijzen. 

Seed phrase beschermen

De oprichter van NFT platform Manifold suggereert ook dat het beschermen van iemands seed phrase privacy een noodzakelijk kwaad is. 

De seed phrase is een gegenereerde lijst van 12 tot 24 woorden. Geplaatst in een specifieke volgorde. Deze wordt uitgegeven aan gebruikers van cryptocurrency wallets. 

Bedoeld om wederom  toegang te krijgen tot en controle te houden over hun on-chain fondsen. De NFT maker zegt hier het volgende over:

“Ik kan niet genoeg benadrukken dat er nooit een digitale afdruk van je seed phrase mag zijn. Als iemand deze woorden in handen krijgt is alles verloren. Anderen zullen voor altijd de volledige controle hebben over je wallet. Geen één website zou ooit om je seed phrase moeten vragen.”

Hardware wallet

Bovendien moet men ook de voorkeur geven aan het gebruik van een hardware wallet. Bijvoorbeeld voor het opslaan van hun NFT. 

Dit omdat activa die is opgeslagen op software wallets kunnen worden blootgesteld aan malware, keyloggers en screen capture apparaten. 

Gebruikers moeten ook opletten op welke URL zij klikken. Volgens Richerd kunnen veel van hen oplichters zijn die zoeken naar een opening.

Bron verifiëren

De maker benadrukt ook dat NFT houders de bron website moeten verifiëren. Ze moeten goed opletten waar ze tekenen. Overhaaste transacties kunnen schade toebrengen.

NFT liefhebbers kunnen deze stappen nemen om hun NFT te beschermen. Toch eindigt de saga van diefstal hier zelden. Kunstenaars van over de hele wereld klagen de laatste tijd steen en been.

Hun kunstwerken en andere originele inhoud wordt gestolen en zonder toestemming omgezet in NFT. Deze piraterij kan de recente beweringen uiteindelijk aan gewicht doen verliezen.

Er wordt namelijk beweert dat de technologie een revolutie teweeg zal brengen in de kunstwereld. 

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.