Crypto nieuws

  Laatste updates: Sam Bankman-Fried zegt: "F**k de toezichthouders"

  Redactie

  2023-11-01

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Dag 15 van de rechtszaak tegen Sam Bankman-Fried is net is afgesloten. Een definitieve uitspraak laat niet lang meer op zich wachten. De FTX CEO staat terecht voor 7 aanklachten voor samenzwering en fraude.

  31 oktober: Rechtszaak nadert afsluitende opmerkingen

  Op 31 oktober vervolgde SBF zijn getuigenis. Aanklager Danielle Sassoon uit het zuidelijke district van New York vroeg hem of hij het acceptabel vond om $8 miljard van klantendeposito's uit te geven. SBF zegt:

  "Ik dacht dat het onder risicobeheer viel. Als CEO van Alameda maakte ik me zorgen over hun portfolio. Bij FTX lette ik op, maar niet zoveel als ik had moeten doen."

  Sassoon vervolgde met:

  "Je zei dat de regelgeving PR was?" Bankman-Fried antwoordde met: "Ik zei zoiets."

  Hoofd verdedigingsadvocaat Mark Cohen verzocht om vrijspraak voor Bankman-Fried. Rechter Lewis Kaplan wees dit af. Dit betekent dat de slotpleidooien op 1 november gehoord zullen worden.

  Zowel de verdediging als de aanklager willen geen extra getuigen oproepen.

  30 oktober: "F**k de toezichthouders"

  Dat zijn de woorden die Sam Bankman-Fried achter gesloten deuren uitsprak. Dat terwijl hij in het openbaar pleitte voor het opstellen van een crypto regelgeving ter bescherming van klanten.

  Met deze uitspraak lijkt SBF een diepe minachting voor toezichthouders te hebben. Tijdens zijn lopende rechtszaak vroeg aanklager Sassoon of hij zich zijn eerdere Twitter uitspraken kon herinneren.

  Die gingen over zijn steun voor blockchain regulatie. "Ik weet het niet meer" zei Bankman-Fried.

  Sassoon vroeg verder: "Maar in privé zei je, f**k toezichthouders, toch?"

  "Ik zei dat een keer" luidde het antwoord van Sam Bankman-Fried. Voordat hij werd gearresteerd getuigde hij in 2021 voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden over de crypto regulering.

  Tijdens het verdere verhoor gaf SBF ook aan dat hij, door te helpen met het opstellen van crypto regelgeving, FTX kon helpen om marktaandeel te winnen van concurrent Binance.

  Voordat FTX vorig jaar november instortte, onthulde SBF dat de exchange, samen met zuster hedgefonds Alameda Research, bijna $15 miljard aan klantendeposito's had, waarvan $10 miljard werd vermist.

  27 oktober: Bankman-Fried staat voor de jury

  Sam Bankman-Fried erkende dat "veel mensen pijn hebben geleden" door de ineenstorting van FTX. Toch ontkende hij enig wangedrag in de relatie van de exchange met Alameda Research.

  "Ik heb een aantal kleine en een aantal grote fouten gemaakt" vertelde hij aan de jury. Hij was beter voorbereid dan de vorige dag en vertelde over de oorsprong van FTX en de relatie met Alameda.

  Volgens hem was Alameda de belangrijkste marktmaker en liquiditeitsverschaffer voor FTX. Het bedrijf zou volgens hem verantwoordelijk zou voor het dekken van klantverliezen als het systeem van FTX zou falen.

  SBF merkte op dat Alameda geld kon lenen van de exchange als er onderpand werd geleverd. Als onderdeel van de voorwaarden zouden kredietnemers geen beperkingen hebben over hoe het geld werd gebruikt.

  Over het algemeen betoogde zijn getuigenis dat de relatie van het bedrijf werd beschermd door juridische documenten, hoewel er fouten waren gemaakt tijdens de snelle uitbreiding van de bull markt.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Google rolt GPT-4 killer Gemini uit

  Femke Wassink

  dec. 7, 2023

  Leestijd: 2 min

  Google Gemini is hier en de uitrol is een feit. Het AI-model van Google is naar verluidt slimmer en krachtiger dan GPT-4 van OpenAI en biedt ook meerdere functies.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.