Crypto nieuws

Lancering RADAR token van DappRadar en LayerZero is een feit

Cheval de Vie

2022-07-02

Leestijd: 2 minuten

*

DappRadar en LayerZero lanceren een nieuw staking mechanisme via RADAR token. Het moet de gas kosten reduceren en terugkerende APR over blockchains ondersteunen. 

Cross-chain staking

De RADAR token wordt voor het eerst aangekondigd in december 2021. De lancering is nu een feit. Interoperabiliteit protocol LayerZero en DappRadar lanceren de nieuwe token. 

Deze maakt cross-chain staking over meerdere blockchains mogelijk. Dit is ook van toepassing op netwerken die EVM of Ethereum Virtual Machine compatibel zijn. 

Functionaliteiten door slimme contracten

Deze netwerken minimaliseren de kosten en vergroten de toegang tot staking mogelijkheden. De nieuwe RADAR token bevat diverse functionaliteiten. 

Deze worden volgens DappRadar mogelijk gemaakt door een set van slimme contracten. Eén contract functioneert als een proxy terwijl de ander bekend staat als de controller.

Proxy en controller

Om het staking mechanisme te laten functioneren werken de 2 contracten samen. De verzoeken worden doorgestuurd naar het proxy smart contract. Voor het opnemen of claimen van beloningen.

De proxy communiceert vervolgens met de controller. Zo kan er worden bepaald of het verzoek geldig is. Als dit het geval is wordt de proxy door de controller geïnformeerd. Hierna worden de tokens vrijgegeven. 

Primeur voor DappRadar

DappRadar zegt met de lancering een primeur te hebben. Dit type cross chain staking zou namelijk nergens anders beschikbaar zijn. DappRadar heeft daarnaast ook een gebruikershandleiding vrijgegeven.

Op deze manier weten gebruikers precies wat ze moeten doen om te kunnen profiteren van de nieuwe functies. In de instructies staat dat gebruikers RADAR tokens kunnen inzetten op de Ethereum blockchain.

Ethereum en BNB chain

Vervolgens kunnen de beloningen worden geclaimd op de BNB chain. De uitrol voor Polygon MATIC wordt in de nabije toekomst verwacht. BNB en Ethereum zijn in eerste instantie de 2 ondersteunende ketens. 

DappRadar is een gedecentraliseerd applicatie exploratie platform. Met de lancering van de nieuwe token moet het bedrijf zijn dekking kunnen verbreden. 

Daarnaast draagt de RADAR token ook bij aan het nastreven van snellere en meer nauwkeurig listings voor aankomende projecten. Evenals het bieden van portfolio tools. 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.