Crypto nieuws

Lancering RADAR token van DappRadar en LayerZero is een feit

Cheval de Vie

2022-07-02

Leestijd: 2 minuten

*

DappRadar en LayerZero lanceren een nieuw staking mechanisme via RADAR token. Het moet de gas kosten reduceren en terugkerende APR over blockchains ondersteunen. 

Cross-chain staking

De RADAR token wordt voor het eerst aangekondigd in december 2021. De lancering is nu een feit. Interoperabiliteit protocol LayerZero en DappRadar lanceren de nieuwe token. 

Deze maakt cross-chain staking over meerdere blockchains mogelijk. Dit is ook van toepassing op netwerken die EVM of Ethereum Virtual Machine compatibel zijn. 

Functionaliteiten door slimme contracten

Deze netwerken minimaliseren de kosten en vergroten de toegang tot staking mogelijkheden. De nieuwe RADAR token bevat diverse functionaliteiten. 

Deze worden volgens DappRadar mogelijk gemaakt door een set van slimme contracten. Eén contract functioneert als een proxy terwijl de ander bekend staat als de controller.

Proxy en controller

Om het staking mechanisme te laten functioneren werken de 2 contracten samen. De verzoeken worden doorgestuurd naar het proxy smart contract. Voor het opnemen of claimen van beloningen.

De proxy communiceert vervolgens met de controller. Zo kan er worden bepaald of het verzoek geldig is. Als dit het geval is wordt de proxy door de controller geïnformeerd. Hierna worden de tokens vrijgegeven. 

Primeur voor DappRadar

DappRadar zegt met de lancering een primeur te hebben. Dit type cross chain staking zou namelijk nergens anders beschikbaar zijn. DappRadar heeft daarnaast ook een gebruikershandleiding vrijgegeven.

Op deze manier weten gebruikers precies wat ze moeten doen om te kunnen profiteren van de nieuwe functies. In de instructies staat dat gebruikers RADAR tokens kunnen inzetten op de Ethereum blockchain.

Ethereum en BNB chain

Vervolgens kunnen de beloningen worden geclaimd op de BNB chain. De uitrol voor Polygon MATIC wordt in de nabije toekomst verwacht. BNB en Ethereum zijn in eerste instantie de 2 ondersteunende ketens. 

DappRadar is een gedecentraliseerd applicatie exploratie platform. Met de lancering van de nieuwe token moet het bedrijf zijn dekking kunnen verbreden. 

Daarnaast draagt de RADAR token ook bij aan het nastreven van snellere en meer nauwkeurig listings voor aankomende projecten. Evenals het bieden van portfolio tools. 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.