Crypto nieuws

  Lancering RADAR token van DappRadar en LayerZero is een feit

  Cheval de Vie

  2022-07-02

  Leestijd: 2 minuten

  *

  DappRadar en LayerZero lanceren een nieuw staking mechanisme via RADAR token. Het moet de gas kosten reduceren en terugkerende APR over blockchains ondersteunen. 

  Cross-chain staking

  De RADAR token wordt voor het eerst aangekondigd in december 2021. De lancering is nu een feit. Interoperabiliteit protocol LayerZero en DappRadar lanceren de nieuwe token. 

  Deze maakt cross-chain staking over meerdere blockchains mogelijk. Dit is ook van toepassing op netwerken die EVM of Ethereum Virtual Machine compatibel zijn. 

  Functionaliteiten door slimme contracten

  Deze netwerken minimaliseren de kosten en vergroten de toegang tot staking mogelijkheden. De nieuwe RADAR token bevat diverse functionaliteiten. 

  Deze worden volgens DappRadar mogelijk gemaakt door een set van slimme contracten. Eén contract functioneert als een proxy terwijl de ander bekend staat als de controller.

  Proxy en controller

  Om het staking mechanisme te laten functioneren werken de 2 contracten samen. De verzoeken worden doorgestuurd naar het proxy smart contract. Voor het opnemen of claimen van beloningen.

  De proxy communiceert vervolgens met de controller. Zo kan er worden bepaald of het verzoek geldig is. Als dit het geval is wordt de proxy door de controller geïnformeerd. Hierna worden de tokens vrijgegeven. 

  Primeur voor DappRadar

  DappRadar zegt met de lancering een primeur te hebben. Dit type cross chain staking zou namelijk nergens anders beschikbaar zijn. DappRadar heeft daarnaast ook een gebruikershandleiding vrijgegeven.

  Op deze manier weten gebruikers precies wat ze moeten doen om te kunnen profiteren van de nieuwe functies. In de instructies staat dat gebruikers RADAR tokens kunnen inzetten op de Ethereum blockchain.

  Ethereum en BNB chain

  Vervolgens kunnen de beloningen worden geclaimd op de BNB chain. De uitrol voor Polygon MATIC wordt in de nabije toekomst verwacht. BNB en Ethereum zijn in eerste instantie de 2 ondersteunende ketens. 

  DappRadar is een gedecentraliseerd applicatie exploratie platform. Met de lancering van de nieuwe token moet het bedrijf zijn dekking kunnen verbreden. 

  Daarnaast draagt de RADAR token ook bij aan het nastreven van snellere en meer nauwkeurig listings voor aankomende projecten. Evenals het bieden van portfolio tools. 

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.