Crypto nieuws

Kerstmannen en grinches: de crypto helden en schurken van 2023

Redactie

2023-12-25

Leestijd: 2 minuten

*

In deze Naughty & Nice list bikken we terug op het jaar waarin verschillend crypto ondernemers de krantenkoppen hebben gehaald. Wie is een Kerstman en wie de Grinch?

Larry Fink

Dit jaar heeft Larry Finks BlackRock de Securities and Exchange Commission uitgedaagd in een poging goedkeuring te winnen voor een spot Bitcoin BTC exchange-traded fund.

Daardoor werden zowel hij als zijn bedrijf geliefd in de crypto sfeer. De spot Bitcoin ETF van BlackRock is nog niet goedgekeurd, maar een ETF is nu onvermijdelijk.

Dit is mogelijk de brandstof die de volgende crypto bull-run zal aandrijven.

ZachXBT

ZachXBT heeft dit jaar vooral uitgezicht wie stout is. In de afgelopen jaren heeft ZachXBT zijn waarde voor de crypto-community bewezen door meerdere oplichters bloot te leggen.

Dit jaar heeft ZachXBT ook hard aan de bel getrokken over SIM-swap-aanvallen. Deze komen in de Verenigde Staten steeds vaker voor. De belangrijkste conclusie is dat het aanzienlijk veiliger is om een authenticator-app te gebruiken dan te vertrouwen op SMS.

Vivek Ramaswamy

De Republikeinse presidentskandidaat heeft een verkooppraatje waar veel crypto-fans van houden: kies voor Ramaswamy en hij zal de helft van de SEC ontslaan.

Wat betreft degenen die blijven, hen zal worden verteld om een lichtere aanpak te hanteren voor de crypto-industrie. Ramaswamy lanceerde ook een crypto-positief beleidskader.

Deze draagt de titel "The Three Freedoms of Crypto." Hiermee werd hij een van de grootste voorstanders voor de industrie in de Amerikaanse politiek.

Robert F. Kennedy Jr.

Als Ramaswamy de presidentiële Kerstman aan de rechterkant is, dan is Robert F. Kennedy, Jr. zijn tegenhanger meer naar links. Deze voormalige Democratische presidentskandidaat zegt dat hij de dollar zal ondersteunen met Bitcoin als hij ooit in het Witte Huis komt.

In waarheid zijn zowel Ramaswamy als Kennedy, Jr. outsiders voor het presidentschap. Het is onwaarschijnlijk dat ze dit kunnen realiseren, maar het is de gedachte die telt.

Casey Rodarmor

Ordinals zijn het geschenk dat kunstenaar en programmeur Casey Rodarmor Bitcoin dit jaar gaf. Toch is het niet het soort geschenk is dat iedereen waardeert.

Rodarmor introduceerde niet-vervangbare tokens (NFT's) op de Bitcoin-blockchain in januari. Daardoor werd de deur werd geopend voor NFT-projecten zoals Taproot Wizards.

Niet iedereen is blij met Ordinals maar de NFT's hebben dit jaar geholpen om de transactiekosten op Bitcoin te verhogen, waardoor miners een mooie winst maken.

Samson Mow

Door zijn werk bij Jan3 is Samson Mow gericht op hyper bitcoinization en nationale Bitcoin-adoptie. Dit jaar moedigde Mow Suriname aan om Bitcoin als betaalmiddel te adopteren.

Daardoor bezochten Bitcoin-voorstanders het Zuid-Amerikaanse land. Suriname was misschien niet de natie op ieders lippen aan het begin van dit jaar.

Dankzij de inspanningen van Mow voegt het land zich nu bij El Salvador op de Bitcoin-kaart.

Michael Saylor

Bitcoin omhoog? Koop Bitcoin. Bitcoin omlaag? Koop Bitcoin. Doet Bitcoin niet veel? Koop meer Bitcoin en blijf kopen. In de afgelopen jaren is Michael Saylor een van de grootste voorstanders van Bitcoin geweest en dat hield niet op in 2023.

De Grinches van crypto

Sommige individuen, toezichthouders en instellingen, blijven wedden tegen crypto. Hoewel weinigen potentiële risico's zoals marktvolatiliteit en beveiligingskwetsbaarheden noemen.

Gary Gensler

SEC-voorzitter Gary Gensler is de perfecte Grinch voor de crypto-community. Jarenlang heeft Genslers SEC rechtszaak na rechtszaak aangespannen tegen crypto-projecten.

Daarbij werd een regelgevend orgaan geleid dat zowel ondoorzichtig als zeer litigieus is. Gensler weerstaat alle pogingen om het spelboek te verduidelijken, maar is altijd snel om te vervolgen voor het overtreden van de regels die hij voor zichzelf houdt.

Elizabeth Warren

Volgens de Amerikaanse senator Elizabeth Warren veroorzaakt het terrorisme, nucleaire proliferatie en wereldwijde opwarming. Senator Warren is één van de felste critici van crypto en is niet geneigd is om feiten in de weg te laten staan van haar kritiek.

Haar laatste aanval op de industrie komt in de vorm van de "Digital Asset Anti-Money Laundering Act." Dit is een wetsvoorstel dat ze hoopt door het Congres te laten aannemen.

Maar zoals iedereen die ook maar iets van Warren weet, weet ook dat haar staat van dienst bij het aannemen van wetsvoorstellen niet bepaald stellair is.

Jamie Dimon

JPMorgan Chase CEO Jamie Dimon is ongetwijfeld een van de grootste crypto-Grinches. De JPMorgan-topman heeft een lange geschiedenis van het bashen van Bitcoin.

Zijn temperament is de laatste tijd niet gematigd. Tijdens een hoorzitting zegt Dimon:

"Als ik de regering was zou ik het uitschakelen." Daarmee bevestigde hij een diepgaand misverstand van Bitcoin fundamenten. Onyx van JPMorgan blijft het wel goed doen.

Mainstream media

Geen naughty list zou compleet zijn zonder de mainstream media. Die vertoont regelmatig een gebrek aan onderzoekstalent en dezelfde weerlegde lijnen ad nauseam herhaalt.

Of het nu gaat om kritiek van de likes van senator Warren of Greenpeace, de mainstream media hebben hun plaats op deze lijst verdiend.

Ben McKenzie

Ben McKenzie is een acteur die vooral bekend is van zijn rol in de televisieshow The O.C. Maar hij is ook zoveel meer dan dat. Hij is een activist en een politieke campagnevoerder.

McKenzie wil dat je weet hoe verschrikkelijk Bitcoin is. In Time Magazine zegt hij: "Als ik een superkracht heb, is het als een mid-level beroemdheid en economy nerd."

Greenpeace

Greenpeace probeerde het publiek bang te maken voor de "verouderde code" van Bitcoin en creëerde in het proces de perfecte crypto meme. Waren alle tegenstanders maar zo creatief.

Tijdens zijn anti-Bitcoin-campagne wees Greenpeace naar Ethereum als een model dat Bitcoin zou kunnen volgen. Daarbij werd een diepgaand misverstand getoond van de argumenten die Bitcoiners waarschijnlijk zullen aanspreken.

Nouriel Roubini

Econoom Nouriel Roubini werd "Dr. Dream" genoemd vanwege zijn scherpe aanvallen op Bitcoin en de bredere markt. Roubini kondigde zijn haat voor alles wat blockchain is aan.

Hij zou demonstreren door een stablecoin uit te geven, of "flatcoin", zoals hij het noemt.

Roubini's vermogensbeheerfirma Atlas Capital zal de Atlas Climate Token uitgeven. Dit is een stablecoin die gekoppeld is aan "een zorgvuldig gekozen wallet van liquide, echte activa."

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.