Crypto nieuws

    LG Electronics voegt blockchain en crypto toe als nieuwe gebieden

    Admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    De Zuid-Koreaanse techgigant LG Electronics werkt zijn bedrijf ontwikkelingsplan officieel bij. Dat doet het bedrijf met cryptocurrency en op blockchain gebaseerde software.

    2 crypto doelstellingen

    Het Zuid-Koreaanse LG maakt het nieuws bekend tijdens een recente algemene vergadering. Het techbedrijf voegt 2 afzonderlijke crypto gerelateerde doelstellingen toe. 

    De doelstellingen omvatten de ontwikkeling en verkoop van op blockchain gebaseerde software. Ook richt het bedrijf zich op de verkoop en makelaardij van cryptocurrency.

    LG crypto exchange?

    Dit nieuws leidt tot enige speculaties. LG zou mogelijk een vorm van een crypto exchange willen oprichten. De woordvoerder van het bedrijf tempert deze geruchten. 

    De woordvoerder is gevraagd naar de intentie van het bedrijf om een eigen exchange of platform te starten. Daarop verklaart hij het volgende:

     "Er is nog niets besloten. We benoemen de zakelijke gebieden alleen op een brede manier."

    Bithumb

    Eerder al duiken er geruchten op over LG. Het bedrijf zou een crypto gerelateerde marktplaats willen creëren. Het vermoeden komt na een bevestiging van Bithumb.

    CEO Heo Baek-young bevestigd dat de beurs samenwerkt met een groot bedrijf. Dit om een NFT marktplaats te kunnen ontwikkelen.

    Kakao's Ground X

    De tech fabrikant is op het oorlogspad van NFT adoptie en integratie. Eerder deze maand kondigt LG aan dat het samenwerkt met blockchain bedrijf Kakao's Ground X.

    De bedoeling is om een lijn van slimme televisies te introduceren. Deze moeten volledig NFT compatibel zijn. LG kondigt ook een partnerschap aan met Seoul Auction Blue.

    Dit is een online kunstveiling om verdere projecten uit te voeren. Deze hebben betrekking op NFT gebaseerde kunstwerken. De aankondigingen van LG komen op een bijzonder moment. 

    Samsung in de Metaverse

    Andere tech giganten en Zuid-Korea gaan ook door met het adopteren van crypto en de blockchain technologie. Eerder dit jaar kondigt techgigant Samsung aan dat het een NFT platform lanceert. 

    Ook dit platform is bedoeld voor zijn slimme tv's. Ook wil het bedrijf een winkel lanceren in de Decentraland metaverse.

    Crypto vriendelijke president

    Het land verkiest eerder deze maand de crypto vriendelijke president Yoon Suk-yeol. De verkiezingscampagne van Yoon draait om het dereguleren van de crypto industrie.

    Ook wil Yoon initiatieven opzetten om van het land een toekomstige thuisbasis te maken voor de blockchain technologie. 

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

    Redactie

    apr. 10, 2024

    Leestijd: 2 min

    EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

    *
    Nieuws

    Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

    Redactie

    apr. 19, 2024

    Leestijd: 2 min

    Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

    *
    Nieuws

    Arkham top 5 crypto bezitters omvat $3,5 miljard: 35% is onbereikbaar

    Femke Wassink

    apr. 16, 2024

    Leestijd: 2 min

    Een recente update van het Arkham dashboard werpt licht op de bezittingen van enkele van de rijkste crypto houders ter wereld die hun rijkdom hebben geverifieerd via de blockchain.