Crypto nieuws

  LG Electronics voegt blockchain en crypto toe als nieuwe gebieden

  Admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De Zuid-Koreaanse techgigant LG Electronics werkt zijn bedrijf ontwikkelingsplan officieel bij. Dat doet het bedrijf met cryptocurrency en op blockchain gebaseerde software.

  2 crypto doelstellingen

  Het Zuid-Koreaanse LG maakt het nieuws bekend tijdens een recente algemene vergadering. Het techbedrijf voegt 2 afzonderlijke crypto gerelateerde doelstellingen toe. 

  De doelstellingen omvatten de ontwikkeling en verkoop van op blockchain gebaseerde software. Ook richt het bedrijf zich op de verkoop en makelaardij van cryptocurrency.

  LG crypto exchange?

  Dit nieuws leidt tot enige speculaties. LG zou mogelijk een vorm van een crypto exchange willen oprichten. De woordvoerder van het bedrijf tempert deze geruchten. 

  De woordvoerder is gevraagd naar de intentie van het bedrijf om een eigen exchange of platform te starten. Daarop verklaart hij het volgende:

   "Er is nog niets besloten. We benoemen de zakelijke gebieden alleen op een brede manier."

  Bithumb

  Eerder al duiken er geruchten op over LG. Het bedrijf zou een crypto gerelateerde marktplaats willen creëren. Het vermoeden komt na een bevestiging van Bithumb.

  CEO Heo Baek-young bevestigd dat de beurs samenwerkt met een groot bedrijf. Dit om een NFT marktplaats te kunnen ontwikkelen.

  Kakao's Ground X

  De tech fabrikant is op het oorlogspad van NFT adoptie en integratie. Eerder deze maand kondigt LG aan dat het samenwerkt met blockchain bedrijf Kakao's Ground X.

  De bedoeling is om een lijn van slimme televisies te introduceren. Deze moeten volledig NFT compatibel zijn. LG kondigt ook een partnerschap aan met Seoul Auction Blue.

  Dit is een online kunstveiling om verdere projecten uit te voeren. Deze hebben betrekking op NFT gebaseerde kunstwerken. De aankondigingen van LG komen op een bijzonder moment. 

  Samsung in de Metaverse

  Andere tech giganten en Zuid-Korea gaan ook door met het adopteren van crypto en de blockchain technologie. Eerder dit jaar kondigt techgigant Samsung aan dat het een NFT platform lanceert. 

  Ook dit platform is bedoeld voor zijn slimme tv's. Ook wil het bedrijf een winkel lanceren in de Decentraland metaverse.

  Crypto vriendelijke president

  Het land verkiest eerder deze maand de crypto vriendelijke president Yoon Suk-yeol. De verkiezingscampagne van Yoon draait om het dereguleren van de crypto industrie.

  Ook wil Yoon initiatieven opzetten om van het land een toekomstige thuisbasis te maken voor de blockchain technologie. 

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Tether: beleid bevriezen wallets voor personen die gesanctioneerd zijn door OFAC

  Redactie

  dec. 10, 2023

  Leestijd: 2 min

  Tether neemt een grote stap in de samenwerking met regelgevende instanties. Vanaf 1 december biedt Tether op de secundaire markt de mogelijkheid om activiteiten te bevriezen.

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Europese Unie zet grote stap in AI regulatie

  Femke Wassink

  dec. 9, 2023

  Leestijd: 2 min

  Op vrijdag 8 december bereikten onderhandelaars van het Europees Parlement en de Raad een voorlopige overeenkomst over de regels voor het gebruik van kunstmatige intelligentie.