Crypto nieuws

LG Electronics voegt blockchain en crypto toe als nieuwe gebieden

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

De Zuid-Koreaanse techgigant LG Electronics werkt zijn bedrijf ontwikkelingsplan officieel bij. Dat doet het bedrijf met cryptocurrency en op blockchain gebaseerde software.

2 crypto doelstellingen

Het Zuid-Koreaanse LG maakt het nieuws bekend tijdens een recente algemene vergadering. Het techbedrijf voegt 2 afzonderlijke crypto gerelateerde doelstellingen toe. 

De doelstellingen omvatten de ontwikkeling en verkoop van op blockchain gebaseerde software. Ook richt het bedrijf zich op de verkoop en makelaardij van cryptocurrency.

LG crypto exchange?

Dit nieuws leidt tot enige speculaties. LG zou mogelijk een vorm van een crypto exchange willen oprichten. De woordvoerder van het bedrijf tempert deze geruchten. 

De woordvoerder is gevraagd naar de intentie van het bedrijf om een eigen exchange of platform te starten. Daarop verklaart hij het volgende:

 "Er is nog niets besloten. We benoemen de zakelijke gebieden alleen op een brede manier."

Bithumb

Eerder al duiken er geruchten op over LG. Het bedrijf zou een crypto gerelateerde marktplaats willen creëren. Het vermoeden komt na een bevestiging van Bithumb.

CEO Heo Baek-young bevestigd dat de beurs samenwerkt met een groot bedrijf. Dit om een NFT marktplaats te kunnen ontwikkelen.

Kakao's Ground X

De tech fabrikant is op het oorlogspad van NFT adoptie en integratie. Eerder deze maand kondigt LG aan dat het samenwerkt met blockchain bedrijf Kakao's Ground X.

De bedoeling is om een lijn van slimme televisies te introduceren. Deze moeten volledig NFT compatibel zijn. LG kondigt ook een partnerschap aan met Seoul Auction Blue.

Dit is een online kunstveiling om verdere projecten uit te voeren. Deze hebben betrekking op NFT gebaseerde kunstwerken. De aankondigingen van LG komen op een bijzonder moment. 

Samsung in de Metaverse

Andere tech giganten en Zuid-Korea gaan ook door met het adopteren van crypto en de blockchain technologie. Eerder dit jaar kondigt techgigant Samsung aan dat het een NFT platform lanceert. 

Ook dit platform is bedoeld voor zijn slimme tv's. Ook wil het bedrijf een winkel lanceren in de Decentraland metaverse.

Crypto vriendelijke president

Het land verkiest eerder deze maand de crypto vriendelijke president Yoon Suk-yeol. De verkiezingscampagne van Yoon draait om het dereguleren van de crypto industrie.

Ook wil Yoon initiatieven opzetten om van het land een toekomstige thuisbasis te maken voor de blockchain technologie. 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.