Crypto nieuws

Lightning Labs geeft Visa een goede reden om bang te worden

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

Bitcoin softwarebedrijf Lightning Labs haalt een grote financiering binnen. Het bedrijf wil het Lightning Network verder ontwikkelen voor goedkope Bitcoin en Stablecoin transacties.

$70 miljoen voor Taro protocol

Het nieuwe protocol van Lightning Labs heet Taro. Hiermee kunnen gebruikers Stablecoins verzenden en ontvangen op het Bitcoin Lightning Network.

De Series B financieringsronde van $70 miljoen wordt geleid door Valor Equity Partners. Zij werken samen met Baillie Gifford, Goldcrest Capital en andere investeerders. 

Stablecoins verzenden en ontvangen

Lightning Labs bouwt extra functies en software voor het Lightning Network. Dit is de layer-2 transactie oplossing van Bitcoin. Het geld wordt in een nieuw protocol gestoken met de naam Taro. 

Daarmee kunnen stablecoins via het Lightning Network worden overgezet. Lightning Labs geeft geen stablecoins uit. Wel maakt de infrastructuur het mogelijk om ze te versturen.

Taproot upgrade

Stablecoin transacties zijn mogelijk door de Bitcoin Taproot upgrade van november 2021. Deze introduceert ook smart contract mogelijkheden. 

Het bedrijf gelooft dat Taro de adoptie van Bitcoin bevordert. Het is namelijk mogelijk dat mensen zonder bankrekening geld kunnen versturen met behulp van stablecoins.

CEO en medeoprichter van Lightning Labs Elizabeth Stark laat weten:

"Dat is heel belangrijk. Het potentieel is dat alle valuta ter wereld via Bitcoin over het Lightning Network kunnen gaan.” 

"Als ik Visa was zou ik bang zijn. Zeker omdat er veel mensen zijn die een mobiele telefoon hebben. Zij hoeven nu geen gebruik meer te maken van het traditionele systeem."

Lightning Network in El Salvador

Lightning Labs haalt in september $ 10 miljoen op met zijn Series A. Deze volgt op een seed ronde van $ 2,5 miljoen in 2018.

Het Lightning Network wordt op dit moment op grote schaal gebruikt in El Salvador. Dit is het eerste land dat van Bitcoin een wettig betaalmiddel maakt. 

Stijging van 5,8%

Ook betalingsplatform Strike en de tipping tool op Twitter maken gebruik van het Lightning Network. Het onderpand op het netwerk bedraagt 3.693 Bitcoin. 

Dat is goed voor een waarde van ongeveer 167 miljoen. Dat betekent een stijging van 5,8% in de afgelopen maand.

Onderdeel ecosysteem digitale valuta

Stablecoins zijn nu een integraal onderdeel van het ecosysteem van digitale valuta. Ze worden langzaam geaccepteerd door wereldwijde toezichthouders. 

De laatste die groen licht geeft is het Ministerie van Economische Zaken en Financiën van het Verenigd Koninkrijk. Deze wil het bestaande regelgevingskader aanpassen. 

Op deze manier kunnen ze Stablecoins opnemen als betaalmethode.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.