Crypto nieuws

  Lightning Labs onthuld tools die integratie van Bitcoin met AI applicaties mogelijk maken

  *

  Femke Wassink

  2023-07-10

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Blockchain infrastructuurbedrijf Lightning Labs heeft een set tools onthuld die de integratie van Bitcoin met AI-applicaties en taalmodellen zoals ChatGPT mogelijk maken.

  Bitcoin en Lightning Labs

  Het bedrijf, dat software ontwikkelt voor het Lightning Network, zegt dat deze nieuwe tools bedoeld zijn om de integratie van Bitcoin binnen LLM en taalmodellen mogelijk te maken.

  De tools zijn gebouwd op het L402-protocol. Dit is een authentificatie mechanisme dat inherent is aan Lightning en Langchain. Dit is een veelgebruikte bibliotheek die het werken met AI vergemakkelijkt.

  Bijvoorbeeld door ze aan te vullen met externe data voor een verbeterde functionaliteit. De reeks tools bevat LangChainBitcoin waarmee agents direct communiceren met Bitcoin en het Lightning Network.

  Het eerste kenmerk dat door LangChainBitcoin wordt aangeboden is de LLM Agent BitcoinTools. Deze tool benut de kracht van de GPT functieoproepen van OpenAI.

  BTC transacties faciliteren

  Deze tools stellen ontwikkelaars in staat om agents te ontwerpen die wat BTC kunnen bezitten. Zowel on-chain als op Lightning. Ook kunnen zij Bitcoin transacties op het Lightning Network faciliteren.

  Bovendien kunnen ontwikkelaars direct een Lightning Network Daemon (LND) node gebruiken om deze agents aan te sturen. Een andere geïntroduceerde tool is de L402 HTTP API Traversal.

  Dit is een Python-wrapper voor LangChain's LLM-keten (APIChain). Dit vergemakkelijkt naadloze toegang tot L402 betaling API's voor agents. Daardoor kunnen ze transparant communiceren met extern geleverde services.

  Aperture is de nieuwste release. Deze vult de toolset aan als een drop-in reverse proxy server die het L402-protocol implementeert. Door gebruik te maken van het Lightning Network, transformeert Aperture elke API in een pay-per-use-bron die wordt gecontroleerd via L402-functionaliteit.

  Bitcoin Lightning presenteert L402 bLIP

  Lightning Labs heeft ook de L402 bLIP gepresenteerd, een Bitcoin Lightning-verbeteringsvoorstel voor de L402-protocol standaard. Deze deelt de fundamentele bouwstenen van deze componenten.

  Het L402-protocol dat afgeleid is van de HTTP 402 Payment Required-status respons code, vertegenwoordigt een aanzienlijke vooruitgang in gedecentraliseerde betalingssystemen.

  Het combineert de authenticatie functie van macarons, een authenticatie mechanisme voor gedistribueerde systemen, met de wereldwijde permission-less betalingen die worden aangeboden door het Lightning Network.

  Toegang tot verschillende applicaties

  Een bijkomend voordeel van deze tools is hun vermogen om toegang tot verschillende software-applicaties te monetaliseren.

  Omdat de kosten die gepaard gaan met het trainen van GPU's voor AI-toepassingen aanzienlijk kunnen zijn, proberen ontwikkelaars vaak kosten te besparen via creditcards. Dit resulteert in hogere kosten voor eindgebruikers vanwege terugvorderingen en fraudekosten.

  De L402 tools bieden gebruikers nu de kans om API vragen te verkopen en te betalen. Hierdoor worden nieuwe inkomstenstromen ontsloten en een duurzamer economisch model bevorderd.

  "Met het L402 protocol en LangChainBitcoin kunnen we ervoor zorgen dat de open modellen toegankelijk zijn met behulp van een open betalingssysteem" aldus het bedrijf.

  AI industrie maakt sterke groei door

  De AI-industrie heeft een sterke groei in populariteit gezien na de lancering van OpenAI's ChatGPT afgelopen november. ChatGPT is een van zijn geavanceerde chatbots die meer dan 100 miljoen gebruikers verzamelde binnen slechts twee maanden na de lancering.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Crypto derivaten bereiken recordhoogten in dagelijkse handelsvolumes

  Redactie

  mrt. 1, 2024

  Leestijd: 2 min

  Deze week meldden Deribit en Coinbase Institutional recordhoogtes voor de activiteit en handelsvolumes van crypto-derivaten.

  *
  Nieuws

  Spot Bitcoin ETF naar nieuw record hoogtepunt van $680 miljoen

  Femke Wassink

  feb. 28, 2024

  Leestijd: 2 min

  Spot Bitcoin ETF's bereiken een nieuw recordhoogtepunt van $680 miljoen. Dit terwijl de Bitcoin bull market een versnelling opschakelt en in rap tempo toeneemt.

  *
  Nieuws

  Crypto gebruikers maken zich zorgen over FTX schikking waarden ver onder marktprijs

  Redactie

  mrt. 3, 2024

  Leestijd: 2 min

  FTX heeft een claim venster geopend waar gebruikers hun verliezen kunnen melden. De prijzen die FTX hanteert voor de crypto valuta liggen ver onder de huidige marktwaarden.