Crypto nieuws

Liquid Network verhelpt upgrade problemen na 22 uur achterstand

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Liquid Network heeft haar upgrade problemen na een achterstand van 22 uur opgelost. Het op sidechain gebaseerde netwerk voor handelaren en exchanges kende problemen.

Deze waren vooral van invloed op de verwerking van transacties. Als het gaat om upgrade problemen, is Facebook dus duidelijk niet de enige. 

De upgrade problemen zijn interessant te noemen. Zeker omdat Liquid Network de potentie heeft tot het verwerken van een groot aantal transacties op hoge snelheid. Dat doet het netwerk voor de grootste bedrijven van Bitcoin.

Hard fork-upgrade levert 22 uur vertraging op

Een hard fork-upgrade veroorzaakte systemische problemen. Dat resulteerde uiteindelijk in een opeenstapeling van transacties die op zijn beurt niet gevalideerd konden worden.  

Liquid Network gaf hierover een verklaring af. Het team achter het netwerk liet weten:  

“We zijn ons bewust van een probleem met het Liquid Network. We werken eraan om dit zo snel mogelijk op te lossen. Houd ons account in de gaten voor updates.”

Post-mortem verklaring van het Liquid Network team

Ook het Oversight Board van Liquid Network gaf een post-mortem uitleg. Het team kwam na de vertraging van 22 uur met een gedetailleerde verklaring. Dit als uitleg op de Dynafed (Dynamic Federation) hard fork-upgrade.

De systemische problemen zorgden ervoor dat veel transacties in de wachtrij kwamen te staan. Dat leidde op zijn beurt tot een urenlange vertraging. De fail-safe modus van Liquid Network werd geactiveerd.

Dit omdat er “een onverwacht probleem was opgetreden waardoor block signer nodes specifieke parameters niet tegen elkaar konden valideren.” Als gevolg daarvan stopte het netwerk met het produceren van blocks. Ook bleven transacties circa 22 uur lang in de mempool wachtrij van Liquid staan.

In de wachtrij tot nodes zijn geüpgraded

Het probleem werd echter sneller dan verwacht opgelost door de ontwikkelaars. Volgens de rapportage hebben 10 van de 15 functionarissen de gepatchte Liquid software al ingezet. 

Daarnaast werden Liquid transacties in de mempool wachtrij geplaatst totdat de nodes waren geüpgraded. Uiteindelijk rapporteerde de mempool wederom  inkomende transacties. 

Een eerste verwachting was dat de block productie binnen 24 uur na de upgrade problemen weer zou kunnen worden hervat. Na deze tijd zouden extra netwerkfunctionarissen hun nodes hebben geüpgraded. De hervatting van de block productie ging echter sneller.

Een overzicht

Liquid heeft 3.293 Liquid Bitcoin in omloop. Volgens de website van Liquid worden er dagelijks bijna 500 transacties verwerkt op het netwerk. Tot nu toe zal DynaFed de meest uitgebreide upgrade zijn van de Liquid sidechain.

De hard fork in combinatie met de Taproot-upgrade, is binnen het Bitcoin ecosysteem zeker iets om naar uit te kijken. Deze zal gedeeltelijk worden ontwikkeld door het Blockstreams onderzoeksteam.

Deze Taproot soft fork-upgrade staat gepland voor november. De upgrade is gericht op het verbeteren van scripting mogelijkheden en privacy op het Bitcoin netwerk.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.