Crypto nieuws

Liquid Network verhelpt upgrade problemen na 22 uur achterstand

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Liquid Network heeft haar upgrade problemen na een achterstand van 22 uur opgelost. Het op sidechain gebaseerde netwerk voor handelaren en exchanges kende problemen.

Deze waren vooral van invloed op de verwerking van transacties. Als het gaat om upgrade problemen, is Facebook dus duidelijk niet de enige. 

De upgrade problemen zijn interessant te noemen. Zeker omdat Liquid Network de potentie heeft tot het verwerken van een groot aantal transacties op hoge snelheid. Dat doet het netwerk voor de grootste bedrijven van Bitcoin.

Hard fork-upgrade levert 22 uur vertraging op

Een hard fork-upgrade veroorzaakte systemische problemen. Dat resulteerde uiteindelijk in een opeenstapeling van transacties die op zijn beurt niet gevalideerd konden worden.  

Liquid Network gaf hierover een verklaring af. Het team achter het netwerk liet weten:  

“We zijn ons bewust van een probleem met het Liquid Network. We werken eraan om dit zo snel mogelijk op te lossen. Houd ons account in de gaten voor updates.”

Post-mortem verklaring van het Liquid Network team

Ook het Oversight Board van Liquid Network gaf een post-mortem uitleg. Het team kwam na de vertraging van 22 uur met een gedetailleerde verklaring. Dit als uitleg op de Dynafed (Dynamic Federation) hard fork-upgrade.

De systemische problemen zorgden ervoor dat veel transacties in de wachtrij kwamen te staan. Dat leidde op zijn beurt tot een urenlange vertraging. De fail-safe modus van Liquid Network werd geactiveerd.

Dit omdat er “een onverwacht probleem was opgetreden waardoor block signer nodes specifieke parameters niet tegen elkaar konden valideren.” Als gevolg daarvan stopte het netwerk met het produceren van blocks. Ook bleven transacties circa 22 uur lang in de mempool wachtrij van Liquid staan.

In de wachtrij tot nodes zijn geüpgraded

Het probleem werd echter sneller dan verwacht opgelost door de ontwikkelaars. Volgens de rapportage hebben 10 van de 15 functionarissen de gepatchte Liquid software al ingezet. 

Daarnaast werden Liquid transacties in de mempool wachtrij geplaatst totdat de nodes waren geüpgraded. Uiteindelijk rapporteerde de mempool wederom  inkomende transacties. 

Een eerste verwachting was dat de block productie binnen 24 uur na de upgrade problemen weer zou kunnen worden hervat. Na deze tijd zouden extra netwerkfunctionarissen hun nodes hebben geüpgraded. De hervatting van de block productie ging echter sneller.

Een overzicht

Liquid heeft 3.293 Liquid Bitcoin in omloop. Volgens de website van Liquid worden er dagelijks bijna 500 transacties verwerkt op het netwerk. Tot nu toe zal DynaFed de meest uitgebreide upgrade zijn van de Liquid sidechain.

De hard fork in combinatie met de Taproot-upgrade, is binnen het Bitcoin ecosysteem zeker iets om naar uit te kijken. Deze zal gedeeltelijk worden ontwikkeld door het Blockstreams onderzoeksteam.

Deze Taproot soft fork-upgrade staat gepland voor november. De upgrade is gericht op het verbeteren van scripting mogelijkheden en privacy op het Bitcoin netwerk.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.