Handel

LiteBit schept meer duidelijkheid in jouw trade ervaring

Robin Plus

Leestijd: 2 minuten

*

Op het ogenblik dat je crypto wil kopen (of verkopen) spreekt het voor zich dat je altijd rekening dient te houden met bepaalde kosten. Deze kosten worden in rekening gebracht door de broker of exchange waar je gebruik van maakt. LiteBit vormt hierop geen uitzondering. Tot dusver was het voor gebruikers van deze broker echter niet helemaal duidelijk hoe deze kosten nu precies werden berekend. Daar is nu verandering in gebracht. LiteBit staat erom bekend een partij te zijn die achter de schermen zeer hard werkt aan het verbeteren van haar diensten en de gebruikservaring die ze weet te bieden en dat bewijst ze nu eens te meer. Wil jij graag te weten komen welke wijzigingen de broker allemaal heeft doorgevoerd? Dan moet je zeker even de onderstaande informatie doornemen!

Samenvatting aan het einde van je order

In eerste instantie zal je kunnen vaststellen dat er na het finaliseren van je order een samenvatting zal worden getoond. Deze samenvatting maakt duidelijk welke kosten je precies zal hebben betaald voor je order. Het gaat hierbij zowel om de service- als om de administratiekosten. De combinatie van deze kosten vormt samen met de marktprijs de totaalprijs. Is het voor jou niet helemaal duidelijk wat de marktprijs en de servicekosten zijn? Dan verduidelijken we dat graag hieronder.

De marktprijs is de gemiddelde prijs van de cryptocurrency op de markten waar LiteBit op handelt. De servicekosten zijn een vergoeding die moet worden betaald voor het gebruik van LiteBit. Alle kosten voor het omwisselen van euro naar crypto zitten hierin verwerkt. Deze kost wordt berekend met een bepaald percentage van het volledige bedrag van de order. Hoeveel dat percentage precies bedraagt is afhankelijk van de cryptovaluta in kwestie.

Aftellende timer

Een tweede verandering die is doorgevoerd door LiteBit heeft betrekking tot de timer die vanaf nu verschijnt wanneer er een order wordt geplaatst. Deze timer telt af tot het moment dat de aangeboden prijs geldig is. De timer telt af van 60 naar 0 en start op het moment dat de oorspronkelijke prijs niet langer geldig is. De timer zal elke 60 seconden worden vernieuwd. Op het moment dat de timer opnieuw wordt gestart zal de nieuwe prijs worden weergegeven. Dit zorgt ervoor dat je altijd een order kan inzetten voor je crypto tegen de meest actuele waarde waar de crypto in kwestie over beschikt.

Extra doorgevoerde aanpassingen

Bovenstaande twee aanpassingen die zijn doorgevoerd door LiteBit zorgen er op zich reeds voor dat er veel meer transparantie wordt gecreëerd. Deze aanpassingen zijn echter nog lang niet alles. Daarnaast zijn er nog drie andere veranderingen doorgevoerd door deze broker. Ook deze gaan we je uiteraard niet onthouden. De derde vernieuwing heeft betrekking tot de prijzen die worden weergegeven in de app. De prijzen die worden getoond in zowel de ‘Markt’ als de ‘Portfolio’ sectie zijn allemaal marktprijzen. Dit betekent concreet dat de prijs die wordt weergegeven altijd representatief is voor de huidige marktprijzen. Eerder werden hier de koop- en verkoopprijzen getoond. Deze kunnen lager of hoger zijn gelegen in vergelijking met de marktprijs.

Op het moment dat je de order afrondt wordt de marktprijs weergegeven. Deze marktprijs maakt duidelijk voor welk exact bedrag je de crypto hebt gekocht of verkocht. Dit is terug te vinden in de bestelgeschiedenis in je account. Ook dit is een niet onbelangrijke verandering die werd doorgevoerd. In het verleden was het namelijk uitsluitend mogelijk om hier het aantal aangekochte cryptomunten te bekijken in plaats van de prijs.

Waarschuwing bij coins met een hoge spread

Voor verschillende cryptocurrencies waarin kan worden gehandeld geldt dat de verschillen tussen de koop- en de verkoopprijzen hoog kunnen oplopen. Dit is het gevolg van aanzienlijke verschillen tussen de koop- en de verkoopprijzen op de markt voor de cryptomunt in kwestie. Er wordt naar dit fenomeen verwezen als de zogenaamde ‘spread’. Op het moment dat je ervoor kiest om te gaan handelen met een coin met hoge spread zal er een waarschuwing worden weergegeven.

Nog gebruiksvriendelijker crypto traden bij LiteBit

LiteBit staat erom bekend een uitermate gebruiksvriendelijke broker te zijn die het mogelijk maakt om met vers fiat-geld in te stappen in een groot aantal verschillende cryptocurrencies. Er wordt echter stelselmatig door het platform gewerkt aan het verder verbeteren van haar kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. De sterk verbeterde transparantie die wordt geïntroduceerd door de op deze pagina genoemde aanpassingen verhoogt de gebruiksvriendelijkheid van het platform eens temeer. Bovendien wordt door het weergeven van een waarschuwing bij een coin met hoge spread voorkomen dat beginnende investeerders ongewild meer risico’s nemen dan ze eigenlijk willen.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.