Crypto nieuws

Maak kennis met de Next.chain

Robin Plus

Leestijd: 2 minuten

*

Next.chain is een blockchain die voortgekomen is uit de nieuwste generaties blockchains op de cryptomarkt. Deze Next.chain biedt snelle en eenvoudige assetcreatie, naadloze assettokenisatie en directe handel met razendsnelle snelheden tegen extreem lage kosten. Deze blockchain is een nieuwe realiteit voor veel cryptohandelaren die vaarwel willen zeggen tegen de vertragingen en hoge transactiekosten van oude blockchains. Next.chain is een veilige en flinke blockchain welke direct transacties verwerkt. De blockchain is gebouwd boven op de kern van de blockchain van de Bitcoin. Deze kern is verbeterd en uitgebreid met een aantal functies waardoor de Next.chain optimaal en super snel werkt.

De Next.chain is een blockchain welke perfect is voor DeFi-toepassingen. DeFi is een afkorting die op de cryptomarkt veel wordt gebruikt. De afkoring staat voor de Engelse term ‘Decentralized Finance’, wat vertaald naar het Nederlands neerkomt op de term ‘gedecentraliseerde financiering’. Via DeFi-platformen kunnen mensen geld van anderen lenen of geld aan anderen uitlenen, speculeren over de koersen op de cryptomarkt en nog veel meer.

Slimme contracten bieden gebruikers mogelijkheden

De Next.chain maakt gebruik van slimme contracten. Dit zijn kleine stukjes software die zich bevinden op de blockchain waarin overeenkomsten tussen meerdere partijen vastgesteld zijn. Een slim contract is als het ware een digitaal contract waarin alle afspraken opgeslagen zijn die op dat moment gelden. Deze slimme contracten bieden gebruikers nieuwe mogelijkheden. Zo kunnen gebruikers via de Next.chain digitale fungibele activa uitgeven zoals bijvoorbeeld aandelen, obligaties en andere vormen van effecten. Als tweede maakt de Next.chain verschillende vormen van verzamelobjecten mogelijk. Deze kunnen zich bijvoorbeeld bevinden in niet-onuitwisbare tokens. Dit zijn tokens die niet-manipuleerbaar zijn en onuitwisbaar waardoor de verzamelobjecten altijd bewaard zullen blijven. Als derde maakt de Next.chain het mogelijk om soevereine en gedecentraliseerde identiteiten te maken en te beheren. De laatste mogelijkheid die slimme contracten met zich mee brengen is de mogelijkheid om andere vormen van slimme contracten te ontwerpen en te vormen, die op hun beurt weer een betere versie zullen vormen van de huidige slimme contracten.

Direct van fiatgeld naar cryptocurrency

De makers van de Next.chain streven erna om de meeste winst te schenken aan de gemeenschap. Hiervoor maken zij gebruik van een breed scala aan financiële activiteiten en echte backed assets op de blockchain. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld bedrijfsvoorraden of edelmetalen. De Next.chain wordt rechtstreeks verbonden met een speciaal soort cryptocurrency exchange. Dit type exchange, ook wel een fiat-gateway genoemd, heeft geen tussenpersonen bij transacties. Hierdoor kun je sneller en gemakkelijker jouw cryptotokens omzetten in fiatvaluta. De blockchain is niet alleen beperkt tot Next. Ook alle ERC-20 tokens kunnen worden omgewisseld. Dit maakt het voor een cryptocurrency mogelijk om van blockchain naar blockchain over te stappen.

Wie gaan er schuil achter de Next.chain?

De Next.chain is dus een nieuwe blockchain die bekend staat als één van de beste van zijn generatie. Maar wie zijn de ontwerpers van deze blockchain? De oprichters van Next.chain zijn betrokken bij crypto vanaf het moment dat de Bitcoin kon worden gedolven met een computer. Sinds 2017 bouwen zij actief aan de Next.chain en een gedecentraliseerde uitwisseling met ingenieurs en ontwikkelaars. Op het moment van schrijven, begin 2021, bestaat het team van de Next.chain uit acht personen. De oprichters van Next.chain zijn erg enthousiast over hun eigen ontwerp en proberen kansen te bieden aan jongeren, studenten en startups.

Daarnaast beseffen de makers van de Next.chain ook dat het hebben van een passende marktsituatie essentieel is. De afgelopen maanden is de interesse in de cryptomarkt enorm gestegen. Dit bood de makers van de Next.chain een kans om hun bedrijf op de markt te brengen en uit te breiden. Door de groeiende interesse op de markt konden zij genoeg aanhang vinden om te concurreren met andere blockchain-ontwerpers.

Next.chain streeft erna om een team te ontwikkelen van ongeveer 20 man. Deze mensen zullen diverse achtergronden hebben zoals technische en financiële experts. Dit is nodig om succesvol te kunnen concurreren met andere blockchains. De cryptomarkt is voortdurend in beweging en wordt steeds meer gereguleerd waardoor Next.chain constant in het bezit moet zijn van de juiste licenties. Om de Next.chain goed te laten werken zijn er dus veel medewerkers nodig uit verschillende disciplines. Het team van Next.chain zal dus uiteindelijk uit 20 verschillende experts bestaan.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.