Investeren

Marktanalyse toont aan dat de Bitcoinprijs lang niet op de top is

Robin Plus

Leestijd: 2 minuten

*

De Bitcoin consolideert al bijna drie maanden rond de drempel van $ 1 biljoen marktkapitalisatie, wat een zeer gezonde ontwikkeling is tijdens een Bitcoin bull-markt. Dus, wat gebeurt er achter de schermen en hoe moeten beleggers denken over de recente prijsactie van de Bitcoin?

Op lange termijn

Hoewel het waar is dat BTC op het moment van schrijven handelt tegen een prijs die het 75 dagen geleden voor het eerst zag, is er absoluut niets om je zorgen over te maken in termen van de fundamentals en lange termijn vooruitzichten van het monetaire actief. Veel marktkijkers hebben het snel een “top” genoemd vanwege de speculatie die plaatsvindt op de illiquide altcoin markten, maar dit is een kortzichtige take die geen rekening houdt met de empirische gegevens. Nieuwkomers en kapitaalhandelaren betreden elke dag de markt en het vaste monetaire beleid van de Bitcoin blijft consistent.

De mutatie van de netto positie van HODLer op lange termijn (die de 30-daagse verandering in het aanbod van lange termijn Bitcoin houders meet) is onlangs positief omgedraaid, en de gegevens van Glassnode laten zien dat HODLers in de afgelopen 30 dagen 93.638 BTC meer hebben verzameld dan ze hebben verkocht. Dit toont aan dat de overtuiging van de Bitcoiners niet het minst geschokt is met betrekking tot de schokkerige prijsactie, en ze zien de periode van consolidatie als een koopkans.

Miners verzamelen zich

Niet alleen hebben lange termijn HODLers netto accumulatie toegepast in de afgelopen maand. Miners hebben dit ook gedaan. In de afgelopen periode van 30 dagen hebben miners een netto positie van 5.459 BTC opgebouwd. Dit is een bullish ontwikkeling omdat miners de enige natuurlijke verkopers op de markt zijn doordat kapitaaluitgaven en operationele uitgaven operaties dwingen om af en toe een deel van hun schatkisten te liquideren.

Nu de hash-rate het afgelopen jaar ver achterblijft bij de prijsactie en er tegelijkertijd een wereldwijd halfgeleidertekort optreedt, verwacht je dat miners de netto accu’s van BTC blijven, omdat de winstmarges breed blijven in de hele industrie.

Ook de recente terugval in MVRV, of beter gezegd de stijging van de gerealiseerde limiet naarmate de marktprijs consolideert, is een zeer bullish teken en zou beleggers het vertrouwen moeten geven dat deze bullmarkt nog een lange weg te gaan heeft.

De macro-economische achtergrond blijft gunstig

Eén van de belangrijkste redenen voor de toename van de interesse in de Bitcoin in de afgelopen 12 maanden is de achtergrond ervan. De macro-economische achtergrond blijft uiterst gunstig en je moet niet verwachten dat dat snel zal veranderen.

De schuldenlast in het mondiale economische systeem is van alle tijden en centrale banken hebben zichzelf in een hoekje gedreven op het gebied van beleidskeuze. Het enige dat de markten weten zijn de steeds toenemende liquiditeitsinjecties. Deze komen voor in wat bijna een concurrentie is geworden tussen natiestaten en hun respectieve centrale banken. Hierdoor kunnen ze sneller devalueren ten opzichte van alle andere.

Hoewel het waar is dat de tarieven die worden verhoogd niet uitgesloten zijn, zou het verlammend zijn voor een wereldeconomie die de afgelopen tien jaar gewend is geraakt aan negatieve reële rentes. In zeer fundamentele zin moeten beleggers zich twee verschillende vragen stellen met betrekking tot de groei en het behoud van hun kapitaal in deze macro-economische omgeving:

  • Hoe bescherm ik tegen debasement/verdunningsrisico?
  • Hoe bescherm ik tegen tegenpartij/besmettingsrisico?

De Bitcoin is het antwoord op beide vragen. Met de Bitcoin ben jij geïsoleerd van record monetaire debasement die plaatsvindt op oude financiële markten. Maar jij bent ook beschermd tegen een deflatoir scenario waarin systematisch risico in het banksysteem jou niet beïnvloedt vanwege de native self-custody attributen van het netwerk.

Conclusie: blijf bullish

De fundamenten van de Bitcoin en het Bitcoin-netwerk blijven net zo sterk als altijd, en achteraf gezien zal de kortzichtigheid van veel prominente Bitcoin-sceptici opnieuw pure dwaasheid blijken te zijn. De redenen om bullish te zijn over de ontwikkeling van de Bitcoin zijn groter dan ooit, en je moet verwachten dat zodra de Bitcoin uit het recente bereik breekt, het monetaire activum opnieuw naar de races zal gaan terwijl de wereldwijde FOMO oppakt op manieren die nog nooit eerder zijn gezien.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.