Crypto nieuws

Mattel scheurt met Barbie en Hot Wheels de metaverse ruimte in

admin

2022-06-15

Leestijd: 2 minuten

*

Fans van Mattel en crypto staat iets leuks te wachten. Het speelgoedmerk wil de metaverse ruimte gaan verkennen. Mattel wil avatars creëren die als een NFT worden aangeboden. 

Mattel scheurt met Barbie en Hot Wheels de metaverse ruimte in

Mattel wil deze toekomstplannen werkelijkheid laten worden. Daartoe sluit het merk een overeenkomst met crypto speelgoed platform Cryptoys dat zich bezighoudt met NFT. 

Cryptoys wil zelf ook NFT speelgoed creëren en verkopen. Het digitale speelgoed krijgt diverse mogelijkheden. Zoals het aanpassen van accessoires en kleding. 

Met de samenwerking kan Mattel zijn merken lanceren op het platform. De marktplaats gaat eind deze zomer live op Flow. De blockchain is hét paradepaardje van Onchain Studios.

Avatars om mee te spelen

Om de blockchain operabel te krijgen ontvangt OnChain Studios een flinke financiële injectie. Deze is afkomstig van bedrijven als Dapper Labs en Andreessen Horowitz.

De avatars moeten beschikbaar komen in de Cryptoys metaverse van Onchain Studios. Fans van Mattel kunnen kopstukken verwachten. Zoals Masters of the Universe en Barbie. 

Hot Wheels

Ook de Hot Wheels zullen hun opwachting maken als play-to-earn game. Daarmee heeft de speelgoedgigant een primeur. Het lanceert als eerste merk een NFT.

Richard Dickson van Mattel laat het volgende weten:

“Mattel ziet geweldige kansen in de Metaverse. Er zijn oneindig veel mogelijkheden voor onze gekoesterde en iconische merken."

Bekendmaking via Twitter

De partnerovereenkomst wordt op een ludieke manier bekend gemaakt via Twitter. Cryptoys zet een aantal vintage videos van de Mattel iconen online. 

Het wereldwijd bekende speelgoedmerk is geen vreemde in de NFT wereld. Begin van dit jaar verkoopt Mattel in samenwerking met Balmain 3 NFT voor een slordige $ 50.000. 

Ook andere speelgoed giganten en concurrenten tonen hun interesse in de metaverse. Voor de merken wordt de inkomstenbron op deze manier verlegd. 

Concurrent Hasbro

De Power Rangers van Hasbro krijgen in 2021 al een NFT collectie. Dit merk kennen we ook van ander bekend speelgoed zoals G.I Joe en Action Man. 

Ook de Ninja Turtles worden vorig jaar omgezet in NFT door Funko. Het bedrijf dat gespecialiseerd is in collectibles doet dit direct na de overname van Tokenwave. 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.