Crypto nieuws

Mattel scheurt met Barbie en Hot Wheels de metaverse ruimte in

admin

2022-06-15

Leestijd: 2 minuten

*

Fans van Mattel en crypto staat iets leuks te wachten. Het speelgoedmerk wil de metaverse ruimte gaan verkennen. Mattel wil avatars creëren die als een NFT worden aangeboden. 

Mattel scheurt met Barbie en Hot Wheels de metaverse ruimte in

Mattel wil deze toekomstplannen werkelijkheid laten worden. Daartoe sluit het merk een overeenkomst met crypto speelgoed platform Cryptoys dat zich bezighoudt met NFT. 

Cryptoys wil zelf ook NFT speelgoed creëren en verkopen. Het digitale speelgoed krijgt diverse mogelijkheden. Zoals het aanpassen van accessoires en kleding. 

Met de samenwerking kan Mattel zijn merken lanceren op het platform. De marktplaats gaat eind deze zomer live op Flow. De blockchain is hét paradepaardje van Onchain Studios.

Avatars om mee te spelen

Om de blockchain operabel te krijgen ontvangt OnChain Studios een flinke financiële injectie. Deze is afkomstig van bedrijven als Dapper Labs en Andreessen Horowitz.

De avatars moeten beschikbaar komen in de Cryptoys metaverse van Onchain Studios. Fans van Mattel kunnen kopstukken verwachten. Zoals Masters of the Universe en Barbie. 

Hot Wheels

Ook de Hot Wheels zullen hun opwachting maken als play-to-earn game. Daarmee heeft de speelgoedgigant een primeur. Het lanceert als eerste merk een NFT.

Richard Dickson van Mattel laat het volgende weten:

“Mattel ziet geweldige kansen in de Metaverse. Er zijn oneindig veel mogelijkheden voor onze gekoesterde en iconische merken."

Bekendmaking via Twitter

De partnerovereenkomst wordt op een ludieke manier bekend gemaakt via Twitter. Cryptoys zet een aantal vintage videos van de Mattel iconen online. 

Het wereldwijd bekende speelgoedmerk is geen vreemde in de NFT wereld. Begin van dit jaar verkoopt Mattel in samenwerking met Balmain 3 NFT voor een slordige $ 50.000. 

Ook andere speelgoed giganten en concurrenten tonen hun interesse in de metaverse. Voor de merken wordt de inkomstenbron op deze manier verlegd. 

Concurrent Hasbro

De Power Rangers van Hasbro krijgen in 2021 al een NFT collectie. Dit merk kennen we ook van ander bekend speelgoed zoals G.I Joe en Action Man. 

Ook de Ninja Turtles worden vorig jaar omgezet in NFT door Funko. Het bedrijf dat gespecialiseerd is in collectibles doet dit direct na de overname van Tokenwave. 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.