Aandelen

Medisch bedrijf gaat crypto betalingen zoals Bitcoin accepteren

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Cryptocurrency en de blockchain technologie hebben het vermogen om het systeem van de gezondheidszorg te veranderen. Gecentraliseerde systemen en gereguleerde betaalmethoden zouden binnenkort kunnen bestaan naast gedecentraliseerde opties.

In zowel New York als Israël is deze ontwikkeling al gaande. Het bedrijf Todos Medical Ltd. dat gespecialiseerd is in in-vitro diagnostiek, kondigde dit al aan. Het bedrijf liet weten cryptocurrency betalingen te accepteren voor twee van zijn producten. Het bedrijf is gevestigd in zowel Israël als Amerika.

Een nieuw landschap van betaalmethoden

Todos Medical kondigde aan dat het naast de meer traditionele betaalmethoden nu ook cryptocurrency betalingen gaat accepteren. Voorbeelden daarvan zijn Bitcoin, Ethereum, Dogecoin, Bitcoin Cash en Litecoin. De methodes worden beschikbaar voor klanten die Todos Medical producten kopen.

Het gaat dan om producten die geautoriseerd zijn voor de verkoop in de Verenigde Staten. Het bedrijf bevestigd dat klanten kunnen betalen in de gespecificeerde cryptocurrencies via Coinbase Commerce. Todos Medical is niet het enige medische bedrijf dat het crypto-landschap verkent.

De afgelopen maand liet de esthetische kliniek Skin111 uit de Verenigde Arabische Emiraten weten een partnerschap aan te willen gaan Idoneus. Dit is een blockchain gebaseerd bedrijf. Daardoor zouden Skin111 klanten behandelingen kunnen betalen met IDON tokens van Idoneus.

Aanboren van nieuwe en grote markten

Voor internationale medische leveranciers zouden cryptocurrencies de kosten van overzeese transacties kunnen reduceren. Volgens de statistieken was de wereldwijde markt voor voedingssupplementen in 2020 goed voor 191 miljard dollar. Voor 2028 wordt dit geschat op maar liefst 308 miljard dollar.

De toekomst reguleren

Hoe zullen internationale regelgevers reageren op medische bedrijven die crypto betalingsopties aanbieden? De Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten had zijn zinnen reeds gezet op Coinbase. Dit vanwege het crypto product Lend.

Coinbase is slechts één van de vele crypto organisaties die te maken heeft gehad met regelgevende acties in de Verenigde Staten. De voorzitter van de Britse Financial Conduct Authority Charles Randell, heeft onlangs verklaringen afgelegd die cryptocurrencies bekritiseren.

In feite hebben verschillende regelgevende instanties in andere delen van de wereld hard opgetreden tegen de cryptocurrency industrie als geheel. Op basis van deze omstandigheden lijkt het onwaarschijnlijk dat de intrede van medische bedrijven in de crypto sector lang onopgemerkt zal blijven.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.