Aandelen

    Medisch bedrijf gaat crypto betalingen zoals Bitcoin accepteren

    admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    Cryptocurrency en de blockchain technologie hebben het vermogen om het systeem van de gezondheidszorg te veranderen. Gecentraliseerde systemen en gereguleerde betaalmethoden zouden binnenkort kunnen bestaan naast gedecentraliseerde opties.

    In zowel New York als Israël is deze ontwikkeling al gaande. Het bedrijf Todos Medical Ltd. dat gespecialiseerd is in in-vitro diagnostiek, kondigde dit al aan. Het bedrijf liet weten cryptocurrency betalingen te accepteren voor twee van zijn producten. Het bedrijf is gevestigd in zowel Israël als Amerika.

    Een nieuw landschap van betaalmethoden

    Todos Medical kondigde aan dat het naast de meer traditionele betaalmethoden nu ook cryptocurrency betalingen gaat accepteren. Voorbeelden daarvan zijn Bitcoin, Ethereum, Dogecoin, Bitcoin Cash en Litecoin. De methodes worden beschikbaar voor klanten die Todos Medical producten kopen.

    Het gaat dan om producten die geautoriseerd zijn voor de verkoop in de Verenigde Staten. Het bedrijf bevestigd dat klanten kunnen betalen in de gespecificeerde cryptocurrencies via Coinbase Commerce. Todos Medical is niet het enige medische bedrijf dat het crypto-landschap verkent.

    De afgelopen maand liet de esthetische kliniek Skin111 uit de Verenigde Arabische Emiraten weten een partnerschap aan te willen gaan Idoneus. Dit is een blockchain gebaseerd bedrijf. Daardoor zouden Skin111 klanten behandelingen kunnen betalen met IDON tokens van Idoneus.

    Aanboren van nieuwe en grote markten

    Voor internationale medische leveranciers zouden cryptocurrencies de kosten van overzeese transacties kunnen reduceren. Volgens de statistieken was de wereldwijde markt voor voedingssupplementen in 2020 goed voor 191 miljard dollar. Voor 2028 wordt dit geschat op maar liefst 308 miljard dollar.

    De toekomst reguleren

    Hoe zullen internationale regelgevers reageren op medische bedrijven die crypto betalingsopties aanbieden? De Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten had zijn zinnen reeds gezet op Coinbase. Dit vanwege het crypto product Lend.

    Coinbase is slechts één van de vele crypto organisaties die te maken heeft gehad met regelgevende acties in de Verenigde Staten. De voorzitter van de Britse Financial Conduct Authority Charles Randell, heeft onlangs verklaringen afgelegd die cryptocurrencies bekritiseren.

    In feite hebben verschillende regelgevende instanties in andere delen van de wereld hard opgetreden tegen de cryptocurrency industrie als geheel. Op basis van deze omstandigheden lijkt het onwaarschijnlijk dat de intrede van medische bedrijven in de crypto sector lang onopgemerkt zal blijven.

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Bitcoin betreedt bijna "gevarenzone" voor halvering maar crypto wereld blijft optimistisch

    Redactie

    mrt. 18, 2024

    Leestijd: 2 min

    Bitcoin heeft een geschiedenis van dalende prijzen in de weken voorafgaand aan de halvering. Het lijkt erop dat dit patroon zich in de komende week zou kunnen herhalen.

    *
    Nieuws

    25 jaar cel voor Bankman-Fried: SBF memecoins pump en dump

    Redactie

    mrt. 29, 2024

    Leestijd: 2 min

    Een pump en dump voor SBF memecoins. Dat gebeurde nadat voormalig CEO van FTX Sam Bankman-Fried te horen kreeg dat hij voor 25 jaar de gevangenis in gaat.

    *
    Nieuws

    Crypto derivaten bereiken recordhoogten in dagelijkse handelsvolumes

    Redactie

    mrt. 1, 2024

    Leestijd: 2 min

    Deze week meldden Deribit en Coinbase Institutional recordhoogtes voor de activiteit en handelsvolumes van crypto-derivaten.