Aandelen

Medisch bedrijf gaat crypto betalingen zoals Bitcoin accepteren

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Cryptocurrency en de blockchain technologie hebben het vermogen om het systeem van de gezondheidszorg te veranderen. Gecentraliseerde systemen en gereguleerde betaalmethoden zouden binnenkort kunnen bestaan naast gedecentraliseerde opties.

In zowel New York als Israël is deze ontwikkeling al gaande. Het bedrijf Todos Medical Ltd. dat gespecialiseerd is in in-vitro diagnostiek, kondigde dit al aan. Het bedrijf liet weten cryptocurrency betalingen te accepteren voor twee van zijn producten. Het bedrijf is gevestigd in zowel Israël als Amerika.

Een nieuw landschap van betaalmethoden

Todos Medical kondigde aan dat het naast de meer traditionele betaalmethoden nu ook cryptocurrency betalingen gaat accepteren. Voorbeelden daarvan zijn Bitcoin, Ethereum, Dogecoin, Bitcoin Cash en Litecoin. De methodes worden beschikbaar voor klanten die Todos Medical producten kopen.

Het gaat dan om producten die geautoriseerd zijn voor de verkoop in de Verenigde Staten. Het bedrijf bevestigd dat klanten kunnen betalen in de gespecificeerde cryptocurrencies via Coinbase Commerce. Todos Medical is niet het enige medische bedrijf dat het crypto-landschap verkent.

De afgelopen maand liet de esthetische kliniek Skin111 uit de Verenigde Arabische Emiraten weten een partnerschap aan te willen gaan Idoneus. Dit is een blockchain gebaseerd bedrijf. Daardoor zouden Skin111 klanten behandelingen kunnen betalen met IDON tokens van Idoneus.

Aanboren van nieuwe en grote markten

Voor internationale medische leveranciers zouden cryptocurrencies de kosten van overzeese transacties kunnen reduceren. Volgens de statistieken was de wereldwijde markt voor voedingssupplementen in 2020 goed voor 191 miljard dollar. Voor 2028 wordt dit geschat op maar liefst 308 miljard dollar.

De toekomst reguleren

Hoe zullen internationale regelgevers reageren op medische bedrijven die crypto betalingsopties aanbieden? De Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten had zijn zinnen reeds gezet op Coinbase. Dit vanwege het crypto product Lend.

Coinbase is slechts één van de vele crypto organisaties die te maken heeft gehad met regelgevende acties in de Verenigde Staten. De voorzitter van de Britse Financial Conduct Authority Charles Randell, heeft onlangs verklaringen afgelegd die cryptocurrencies bekritiseren.

In feite hebben verschillende regelgevende instanties in andere delen van de wereld hard opgetreden tegen de cryptocurrency industrie als geheel. Op basis van deze omstandigheden lijkt het onwaarschijnlijk dat de intrede van medische bedrijven in de crypto sector lang onopgemerkt zal blijven.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.