Crypto nieuws

MicroStrategy ontkracht geruchten: We hebben géén Bitcoins hoeven verkopen

Cheval de Vie

2022-06-15

Leestijd: 2 minuten

*

De geruchtenstroom over MicroStrategy is in volle gang. Dat gebeurt als de munt zakt tot onder de 21.000 dollar. Dit zou de uitstaande lening van $205 miljoen in gevaar brengen.

Margin call

MicroStrategy is vooral in het nieuws omdat het een margin call zou hebben ontvangen. Dit aangaande een lening van $205 miljoen voor dochteronderneming Macrostrategy. 

De lening is bedoeld voor de aankoop van Bitcoins. De borgstelling bedraagt bijna het dubbele van het leenbedrag. De zekerheidstelling bevat voornamelijk Bitcoins. 

Geen gedwongen verkoop

Nu de waarde van de munt in rap tempo daalt kan dit consequenties hebben voor MicroStrategy. Het bedrijf zegt zich niet in deze verhalen te herkennen. 

Ze geven aan geen problemen te hebben. Ze hoeven hun munten ook niet gedwongen te verkopen zoals de geruchten beweren. Wel kan er een margin call aanstaande zijn. 

Het bedrijf kan de call nog omzeilen. Het zou dan nog meer Bitcoins aan moeten schaffen dan de 110.000 munten die het nu al in bezit heeft. Bedoeld als onderpand of voor leningen.

Ontwijken en meer Bitcoin kopen

Omdat de call uitblijft is het mogelijk dat MicroStrategy deze werkwijze heeft gehanteerd. Een woordvoerder van het bedrijf laat in een interview het volgende weten:

“Wij hebben geen margin call ontvangen die betrekking heeft op de Silvergate lening. Ook niet nu de prijzen de laatste dagen zeer hard dalen. We kunnen de loan to ratio value behouden. Mede omdat we altijd extra Bitcoin in kunnen zetten.”

Wanneer wordt het wel kritiek voor MicroStrategy?

De Bitcoin waarde bedraagt op dit moment een kleine 21.000 dollar. Het bedrijf komt pas echt in een kritieke fase als de munt zakt tot rond de $3.500. Aldus Michael Saylor. 

Hij geeft aan dat ze dan wél worden gedwongen om een groot deel te moeten verkopen. Tot die tijd ontkracht MicroStrategy alle geruchten rond Bitcoin, de lening en mogelijke problemen. 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.