Crypto nieuws

  MicroStrategy ontkracht geruchten: We hebben géén Bitcoins hoeven verkopen

  Cheval de Vie

  2022-06-15

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De geruchtenstroom over MicroStrategy is in volle gang. Dat gebeurt als de munt zakt tot onder de 21.000 dollar. Dit zou de uitstaande lening van $205 miljoen in gevaar brengen.

  Margin call

  MicroStrategy is vooral in het nieuws omdat het een margin call zou hebben ontvangen. Dit aangaande een lening van $205 miljoen voor dochteronderneming Macrostrategy. 

  De lening is bedoeld voor de aankoop van Bitcoins. De borgstelling bedraagt bijna het dubbele van het leenbedrag. De zekerheidstelling bevat voornamelijk Bitcoins. 

  Geen gedwongen verkoop

  Nu de waarde van de munt in rap tempo daalt kan dit consequenties hebben voor MicroStrategy. Het bedrijf zegt zich niet in deze verhalen te herkennen. 

  Ze geven aan geen problemen te hebben. Ze hoeven hun munten ook niet gedwongen te verkopen zoals de geruchten beweren. Wel kan er een margin call aanstaande zijn. 

  Het bedrijf kan de call nog omzeilen. Het zou dan nog meer Bitcoins aan moeten schaffen dan de 110.000 munten die het nu al in bezit heeft. Bedoeld als onderpand of voor leningen.

  Ontwijken en meer Bitcoin kopen

  Omdat de call uitblijft is het mogelijk dat MicroStrategy deze werkwijze heeft gehanteerd. Een woordvoerder van het bedrijf laat in een interview het volgende weten:

  “Wij hebben geen margin call ontvangen die betrekking heeft op de Silvergate lening. Ook niet nu de prijzen de laatste dagen zeer hard dalen. We kunnen de loan to ratio value behouden. Mede omdat we altijd extra Bitcoin in kunnen zetten.”

  Wanneer wordt het wel kritiek voor MicroStrategy?

  De Bitcoin waarde bedraagt op dit moment een kleine 21.000 dollar. Het bedrijf komt pas echt in een kritieke fase als de munt zakt tot rond de $3.500. Aldus Michael Saylor. 

  Hij geeft aan dat ze dan wél worden gedwongen om een groot deel te moeten verkopen. Tot die tijd ontkracht MicroStrategy alle geruchten rond Bitcoin, de lening en mogelijke problemen. 

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  VN ontwikkelingsprogramma investeert in blockchain educatie voor 22.000 medewerkers

  Femke Wassink

  dec. 1, 2023

  Leestijd: 2 min

  Het UNDP staat bekend om zijn strijd tegen armoede in meer dan 170 landen. De organisatie wil 22.000 medewerkers scholen in de blockchain technologie.

  *
  Nieuws

  Breaking: Coinbase omarmt Bitcoin Lightning Network

  Redactie

  sep. 13, 2023

  Leestijd: 2 min

  Een flinke doorbraak in de wereld van crypto. Als één van de grootste crypto exchanges heeft Coinbase recent aangekondigd het Lightning Network te zullen integreren.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.