Crypto nieuws

MicroStrategy ontkracht geruchten: We hebben géén Bitcoins hoeven verkopen

Cheval de Vie

2022-06-15

Leestijd: 2 minuten

*

De geruchtenstroom over MicroStrategy is in volle gang. Dat gebeurt als de munt zakt tot onder de 21.000 dollar. Dit zou de uitstaande lening van $205 miljoen in gevaar brengen.

Margin call

MicroStrategy is vooral in het nieuws omdat het een margin call zou hebben ontvangen. Dit aangaande een lening van $205 miljoen voor dochteronderneming Macrostrategy. 

De lening is bedoeld voor de aankoop van Bitcoins. De borgstelling bedraagt bijna het dubbele van het leenbedrag. De zekerheidstelling bevat voornamelijk Bitcoins. 

Geen gedwongen verkoop

Nu de waarde van de munt in rap tempo daalt kan dit consequenties hebben voor MicroStrategy. Het bedrijf zegt zich niet in deze verhalen te herkennen. 

Ze geven aan geen problemen te hebben. Ze hoeven hun munten ook niet gedwongen te verkopen zoals de geruchten beweren. Wel kan er een margin call aanstaande zijn. 

Het bedrijf kan de call nog omzeilen. Het zou dan nog meer Bitcoins aan moeten schaffen dan de 110.000 munten die het nu al in bezit heeft. Bedoeld als onderpand of voor leningen.

Ontwijken en meer Bitcoin kopen

Omdat de call uitblijft is het mogelijk dat MicroStrategy deze werkwijze heeft gehanteerd. Een woordvoerder van het bedrijf laat in een interview het volgende weten:

“Wij hebben geen margin call ontvangen die betrekking heeft op de Silvergate lening. Ook niet nu de prijzen de laatste dagen zeer hard dalen. We kunnen de loan to ratio value behouden. Mede omdat we altijd extra Bitcoin in kunnen zetten.”

Wanneer wordt het wel kritiek voor MicroStrategy?

De Bitcoin waarde bedraagt op dit moment een kleine 21.000 dollar. Het bedrijf komt pas echt in een kritieke fase als de munt zakt tot rond de $3.500. Aldus Michael Saylor. 

Hij geeft aan dat ze dan wél worden gedwongen om een groot deel te moeten verkopen. Tot die tijd ontkracht MicroStrategy alle geruchten rond Bitcoin, de lening en mogelijke problemen. 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.