Crypto nieuws

  MicroStrategy: vraag naar Bitcoin kan met 10x toenemen binnen 12 maanden

  Femke Wassink

  2023-11-11

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Medeoprichter van MicroStrategy Michael Saylor ziet een significante groei in de vraag naar Bitcoin richting de volgende halvering. Saylor denkt dat de vraag naar BTC tegen eind 2024 wel eens vertienvoudigd zou kunnen zijn.

  Binnen 4 jaar naar geïnstitutionaliseerde mainstream app

  Tijdens zijn toespraak op de Australia Crypto Convention op 10 november, werd Saylor gevraagd naar zijn visie op Bitcoin en het ecosysteem voor de komende 4 tot 5 jaar. Saylor schetste de verandering van Bitcoin als volgt:

  "Van een onshore ongereguleerd vermogen naar een geïnstitutionaliseerde mainstream app tussen 2020 en 2024."

  "Komende 12 maanden worden groot"

  Met zijn blik op de korte termijn voorspelt hij dat BTC een "adolescente mainstream asset" zal worden tegen eind 2024. Daarbij benadrukt hij de sleuteldynamiek die van invloed zal zijn op vraag en aanbod

  "De komende 12 maanden worden groot. Omdat de maandelijkse vraag kan verdubbelen, verdrievoudigen of misschien met een factor 10 toenemen. Het aanbod dat beschikbaar is voor verkoop, zal in april halveren."

  "In plaats van een miljard dollar aan Bitcoin die maandelijks beschikbaar is voor miners, zal het een half miljard zijn."

  Prijs gaat omhoog volgens Saylor

  Het is ongekend dat je van een vraag en aanbod van misschien $15 miljard aan organische vraag en $12 miljard aan organisch aanbod gaat. Saylor denkt dat de prijs omhoog zal gaan als er één verdubbelt en de andere halveert.

  Saylor omschrijft de volgende 12 maanden voor Bitcoin als zijn "coming out party." Dit aangezien het vermogen "afstudeert" van "college" en de echte wereld betreedt.

  Verwachting: hoog groeistadium en felle concurrentie

  Kijkend naar 2024 tot 2028 verwacht Saylor dat Bitcoin in een hoog groeistadium blijft. De adoptie zal zich verspreiden over de grote technologie industrie en mega banken wereldwijd.

  Michael Saylor verwacht ook dat bedrijven als Apple en Meta concurreren om BTC in handen te krijgen om het uiteindelijk voor grote winsten te verkopen.

  "Je gaat felle concurrentie zien en een wil onder Wall Streeters om het grootste aandeel in activa te krijgen. Je zult crypto exchanges zien concurreren en andere technologiebedrijven zullen zich gaan mengen."

  "Dat zal de eerste controle zijn. De tweede komt als de grote banken of bedrijven zoals JP Morgan, Goldman Sachs, Bank of America en Deutsche Bank leningen en hypotheken gaan verstrekken, het aanpassen en kopen en verkopen."

  Lange termijnvisie van MicroStrategy

  Saylor kijkt ook naar de toekomst en doet enkele gedurfde voorspellingen over een tijdsbestek van 25 jaar. Hij benadrukt dat BTC elk ander hoogwaardig activum omver zal blazen.

  "Wanneer het die terminale groeisnelheid bereikt over misschien 20 of 25 jaar, zal het 2 keer zo snel groeien of 2 keer zo snel samenstellen als de S&P 500 Index, of welk ander portfolio van activa dat je zou kunnen kopen."

  MicroStrategy bezit 158.400 BTC. Het bedrijf had op 2 november een winst van $900 miljoen op zijn investering.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Google rolt GPT-4 killer Gemini uit

  Femke Wassink

  dec. 7, 2023

  Leestijd: 2 min

  Google Gemini is hier en de uitrol is een feit. Het AI-model van Google is naar verluidt slimmer en krachtiger dan GPT-4 van OpenAI en biedt ook meerdere functies.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.