Crypto nieuws

Moet de Novi wallet van Facebook na 10 maanden plaatsmaken voor Meta Pay?

Cheval de Vie

2022-07-05

Leestijd: 2 minuten

*

De Novi wallet pilot van Meta loopt in september af. Dat heeft Meta recent bekendgemaakt. De aankondiging komt direct nadat Zuckerberg Meta Pay introduceert op Facebook.

Even in het kort: wat is Meta Pay?

Meta Pay is een betalingsverwerking platform van Facebook. De aanvraag voor het crypto betalingsplatform is op 13 mei 2022 ingediend. 

Eerste uitstapje naar crypto met Novi wallet

Sinds de naamsverandering van Facebook naar Meta in 2021 kondigt de social media gigant diverse crypto initiatieven aan. Bedoeld om het gebruikers makkelijker te maken.

Het eerste uitstapje van Meta naar de wereld van cryptocurrencies is de Novi Wallet. Het project wordt ongeveer 10 maanden geleden geïntroduceerd als pilot. 

Zuckerberg kondigt recent de sluiting aan van Novi. Dat gebeurt in september 2022. De CEO gebruikt de bekendmaking ook om Meta Pay in de spotlights te zetten. 

Sluiting op 1 september

Op de pagina van de Novi website wordt gebruikers geïnformeerd over de sluiting van de Novi wallet. Dat gebeurt in september. Het project draait tot nu toe 8 maanden. 

De pilot is beschikbaar voor gebruikers in Guatemala en de Verenigde Staten. Op dit moment worden zij erop gewezen hun resterende fondsen in de wallet op te nemen. 

Geen stortingen meer vanaf 21 juli

Gebruikers uit Guatemala kunnen hun tegoeden ook contant opnemen. Dat kan op een daarvoor geselecteerde locatie in de stad.  

Daarnaast moeten gebruiker van de Novi wallet voor 1 september de rekeninginformatie downloaden. Zoals de activiteiten op het account en de transacties die zijn uitgevoerd. 

Na de sluitingsdatum van het pilotproject van Meta is dat niet meer mogelijk. Storten op een Novi wallet is al vanaf 21 juli aanstaande niet meer mogelijk voor de gebruikers. 

Stablecoin project Diem

Diem is 5 maanden geleden al verkocht aan Silvergate Capital Corporation. Dit betreft een stablecoin project van Meta. Aanvankelijk zou de stablecoin Diem het ecosysteem van Meta moeten gaan aandrijven.

Het zou de valuta worden van Meta’s Novi wallet. De verkoop was niet geheel vrijwillig. De regelgeving binnen de Verenigde Staten zorgde voor zoveel druk dat Diem werd verkocht aan Silvergate. 

Verkoop aan Silvergate Capital Corporation

Silvergate wil de blockchain infrastructuur en de digitale activa gebruiken voor zijn bestaande betalingsplatform. De mislukte Diem lancering zag Novi gebruik maken van Pax Dollar als dollar backed token.

Pax Dollar is een door Paxos aangedreven stablecoin. Crypto exchange Coinbase werkte samen met Novi als zijn custody partner. Dit om fondsen van gebruikers te beheren en op te slaan. 

Meta wilde het Novi platform migreren naar het ecosysteem van de Diem blockchain. Dat zou gebeuren zodra er sprake zou zijn van een reglementaire goedkeuring.

Van Facebook Pay naar Meta Pay

Het naderende einde van de Novi pilot zit Mark Zuckerberg op de hielen. Recent maakt hij de verandering van Facebook Pay naar Meta Pay bekend op zijn Facebook profiel. 

Daarbij geeft de medeoprichter van Facebook aan:

“De functionaliteit blijft grotendeels ongewijzigd. Dit met uitzondering van de introductie van een digitale wallet voor de metaverse. Daarmee kun je je identiteit veilig beheren, zien wat je bezit en hoe je betaalt."

Niet altijd eenvoudig

De inspanningen van Meta om cryptocurrencies en stablecoins te integreren in zijn ecosysteem zijn niet altijd even makkelijk geweest. 

Het moederbedrijf van Facebook veranderde zijn naam in Meta. Het Diem ecosysteem onderging daarnaast ook zijn eigen rebranding naar Libra. Dit na de massale tegenwerking van regelgevers over de hele wereld.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.