Crypto nieuws

    Moet de Novi wallet van Facebook na 10 maanden plaatsmaken voor Meta Pay?

    Cheval de Vie

    2022-07-05

    Leestijd: 2 minuten

    *

    De Novi wallet pilot van Meta loopt in september af. Dat heeft Meta recent bekendgemaakt. De aankondiging komt direct nadat Zuckerberg Meta Pay introduceert op Facebook.

    Even in het kort: wat is Meta Pay?

    Meta Pay is een betalingsverwerking platform van Facebook. De aanvraag voor het crypto betalingsplatform is op 13 mei 2022 ingediend. 

    Eerste uitstapje naar crypto met Novi wallet

    Sinds de naamsverandering van Facebook naar Meta in 2021 kondigt de social media gigant diverse crypto initiatieven aan. Bedoeld om het gebruikers makkelijker te maken.

    Het eerste uitstapje van Meta naar de wereld van cryptocurrencies is de Novi Wallet. Het project wordt ongeveer 10 maanden geleden geïntroduceerd als pilot. 

    Zuckerberg kondigt recent de sluiting aan van Novi. Dat gebeurt in september 2022. De CEO gebruikt de bekendmaking ook om Meta Pay in de spotlights te zetten. 

    Sluiting op 1 september

    Op de pagina van de Novi website wordt gebruikers geïnformeerd over de sluiting van de Novi wallet. Dat gebeurt in september. Het project draait tot nu toe 8 maanden. 

    De pilot is beschikbaar voor gebruikers in Guatemala en de Verenigde Staten. Op dit moment worden zij erop gewezen hun resterende fondsen in de wallet op te nemen. 

    Geen stortingen meer vanaf 21 juli

    Gebruikers uit Guatemala kunnen hun tegoeden ook contant opnemen. Dat kan op een daarvoor geselecteerde locatie in de stad.  

    Daarnaast moeten gebruiker van de Novi wallet voor 1 september de rekeninginformatie downloaden. Zoals de activiteiten op het account en de transacties die zijn uitgevoerd. 

    Na de sluitingsdatum van het pilotproject van Meta is dat niet meer mogelijk. Storten op een Novi wallet is al vanaf 21 juli aanstaande niet meer mogelijk voor de gebruikers. 

    Stablecoin project Diem

    Diem is 5 maanden geleden al verkocht aan Silvergate Capital Corporation. Dit betreft een stablecoin project van Meta. Aanvankelijk zou de stablecoin Diem het ecosysteem van Meta moeten gaan aandrijven.

    Het zou de valuta worden van Meta’s Novi wallet. De verkoop was niet geheel vrijwillig. De regelgeving binnen de Verenigde Staten zorgde voor zoveel druk dat Diem werd verkocht aan Silvergate. 

    Verkoop aan Silvergate Capital Corporation

    Silvergate wil de blockchain infrastructuur en de digitale activa gebruiken voor zijn bestaande betalingsplatform. De mislukte Diem lancering zag Novi gebruik maken van Pax Dollar als dollar backed token.

    Pax Dollar is een door Paxos aangedreven stablecoin. Crypto exchange Coinbase werkte samen met Novi als zijn custody partner. Dit om fondsen van gebruikers te beheren en op te slaan. 

    Meta wilde het Novi platform migreren naar het ecosysteem van de Diem blockchain. Dat zou gebeuren zodra er sprake zou zijn van een reglementaire goedkeuring.

    Van Facebook Pay naar Meta Pay

    Het naderende einde van de Novi pilot zit Mark Zuckerberg op de hielen. Recent maakt hij de verandering van Facebook Pay naar Meta Pay bekend op zijn Facebook profiel. 

    Daarbij geeft de medeoprichter van Facebook aan:

    “De functionaliteit blijft grotendeels ongewijzigd. Dit met uitzondering van de introductie van een digitale wallet voor de metaverse. Daarmee kun je je identiteit veilig beheren, zien wat je bezit en hoe je betaalt."

    Niet altijd eenvoudig

    De inspanningen van Meta om cryptocurrencies en stablecoins te integreren in zijn ecosysteem zijn niet altijd even makkelijk geweest. 

    Het moederbedrijf van Facebook veranderde zijn naam in Meta. Het Diem ecosysteem onderging daarnaast ook zijn eigen rebranding naar Libra. Dit na de massale tegenwerking van regelgevers over de hele wereld.

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Bitcoin betreedt bijna "gevarenzone" voor halvering maar crypto wereld blijft optimistisch

    Redactie

    mrt. 18, 2024

    Leestijd: 2 min

    Bitcoin heeft een geschiedenis van dalende prijzen in de weken voorafgaand aan de halvering. Het lijkt erop dat dit patroon zich in de komende week zou kunnen herhalen.

    *
    Nieuws

    Crypto derivaten bereiken recordhoogten in dagelijkse handelsvolumes

    Redactie

    mrt. 1, 2024

    Leestijd: 2 min

    Deze week meldden Deribit en Coinbase Institutional recordhoogtes voor de activiteit en handelsvolumes van crypto-derivaten.

    *
    Nieuws

    Spot Bitcoin ETF naar nieuw record hoogtepunt van $680 miljoen

    Femke Wassink

    feb. 28, 2024

    Leestijd: 2 min

    Spot Bitcoin ETF's bereiken een nieuw recordhoogtepunt van $680 miljoen. Dit terwijl de Bitcoin bull market een versnelling opschakelt en in rap tempo toeneemt.