Crypto nieuws

    Mogelijke kwalificatie test voor crypto handelaren in Rusland

    admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    Het standpunt van de Bank van Rusland over crypto is onwrikbaar. Toch stemmen de autoriteiten in met een regulatie. Zij willen een routekaart opstellen voor de sector. 

    Eerst testen dan handelen

    Volgens een rapport houdt de routekaart mogelijk in dat Russische handelaren een test moeten afleggen. Dat gebeurt voordat ze in cryptocurrencies mogen handelen.

    Andrey Lugovoi zegt dat het wetsontwerp bij Doema wordt ingediend tijdens de voorjaarszitting. De zitting gaat over de regulering van digitale activa. 

    Testvoorschriften

    Volgens de topambtenaar bevat het regulatie voorstel ook verplichte testvoorschriften. Het rapport specificeert dat de autoriteiten controleren op ongekwalificeerde investeerders. 

    Dat gebeurt wanneer het transactiebedrag hoger is dan 600.000 roebel per jaar. De controle vindt plaats door middel van een test. 

    Het testen is alleen verplicht voor het maken van transacties met digitale valuta. Lugovoi zegt dat dit niet geldt voor andere crypto activa. Zoals bijvoorbeeld tokens.

    Is het wetsvoorstel unaniem?

    Het wetsontwerp kan een ommekeer betekenen voor Rusland. Zeker omdat het recent uitgegeven consultatiedocument spreekt over een algeheel verbod op crypto activiteiten.

    Daaronder vallen ook de handel en mining. Lugovoi is de afgevaardigde van de Staatsdoema werkgroep van digitale activa. Hij zegt dat het een unaniem wetsvoorstel is.

    Dit wordt afgerond met alle leden van de Doema werkgroep en andere parlementsleden. Ook vertegenwoordigers van departementen en de Centrale Bank zijn betrokken.

    Poetin biedt steun

    Vladimir Poetin en het ministerie van Financiën betuigen hun steun aan de activa klasse. Zij hebben de voorstellen gereguleerd. 

    Ook het ministerie van Economische Ontwikkeling laat aan Izvestia weten dat een volledig verbod ongepast is. Het ministerie waarschuwt ook voor het volgende:

    “Tegelijkertijd dreigt de invoering van een totaal verbod. Dit creëert een zwarte markt met alle negatieve gevolgen van dien.”

    Alleen de centrale bank is nu nog een voorstander van een algeheel verbod op de sector.

    De Russische crypto markt

    Rusland is een enorme cryptocurrency markt. De Russen investeren ongeveer 100 miljard dollar in cryptocurrencies. Verdeeld over 17 miljoen crypto-wallets. 

    Het jaarlijkse mining volume in Rusland betreft ongeveer 2 miljard dollar. Om deze reden vallen ook cryptocurrency bedrijven onder het toepassingsgebied van de nieuwe wet.

    Het rapport merkt op dat banken een vergunning voor crypto activiteiten moeten hebben. Overzeese crypto transacties moeten op een speciale manier worden geregistreerd bij de Russische Federatie.

    Volgens afgevaardigden moet de centrale bank de vergunningverlenende autoriteit zijn. Er vinden ook gesprekken plaats over een waarschijnlijke crypto regulator.

    Ook nieuwe belastingrichtlijnen

    Er zijn ook nieuwe belasting richtlijnen op komst. Dit staat los van de controles op de financiering van terrorisme en het witwassen van geld.

    Hoofd van de Staatsdoema commissie zegt dat de laatste hand wordt gelegd aan de wijzigingen in het belastingwetboek. Ze gaan over de aangifte van cryptocurrency. 

    Anatoly Aksakov zegt dat sommigen al in de eerste lezing van februari 2021 zijn goedgekeurd. De mening van de Russen over de cryptocurrency regelgeving is verdeeld. 

    Een recente enquête wijst uit dat 32% voorstander is van een verbod op de handel in crypto valuta. Nog eens 32% stemt tegen. 33% is neutraal tegenover het voorstel.

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

    Redactie

    apr. 10, 2024

    Leestijd: 2 min

    EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

    *
    Nieuws

    Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

    Redactie

    apr. 19, 2024

    Leestijd: 2 min

    Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

    *
    Nieuws

    Bitcoin halvering 2024 is een feit

    Femke Wassink

    apr. 20, 2024

    Leestijd: 2 min

    Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.