Crypto nieuws

  Morgan Stanley brengt BTC-fondsen naar rijke klanten

  Robin Plus

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De grote Amerikaanse investeringsbank Morgan Stanley wil zijn rijke klanten al volgende maand drie Bitcoin fondsen (BTC) aanbieden, terwijl het benadrukte dat het tijd is voor beleggers om zich te laten informeren over deze opkomende activaklasse. Het nieuws over de fondsen die het eigendom van de Bitcoin mogelijk maken, werd voor het eerst gemeld door CNBC en Bloomberg en werd bevestigd a door een persoon die bekend is met de kwestie. Volgens CNBC mogen alleen cliënten met “een agressieve risicotolerantie” en die ten minste USD 2 miljoen aan activa in handen hebben van het bedrijf in deze fondsen beleggen, terwijl beleggingsondernemingen ten minste USD 5 miljoen nodig hebben. Ook beperkt de bank BTC-investeringen tot maar liefst 2,5% van het totale vermogen van hun klanten.

  Twee van de aangeboden fondsen zijn afkomstig van Mike Novogratz-geleide Galaxy Digital. Het derde fonds is een gezamenlijke inspanning van vermogensbeheerder FS Investments en NYDIG, een door Stone Ridge gerunde dochteronderneming die cryptodiensten levert aan institutionele beleggers.

  Wat vindt het Global Investment Committee?

  Vandaag sprak het Global Investment Committee van Morgan Stanley Wealth Management in een speciaal rapport over cryptocurrency als een belegbare activaklasse. Het comité zei dat het tijd is voor beleggers om zich te laten voorlichten en na te denken over hoe en of ze blootstelling moeten krijgen aan deze ontluikende activaklasse in hun portefeuille.

  “Voor speculatieve beleggingsmogelijkheden om te stijgen tot het niveau van een belegbare activaklasse die een rol kan spelen in gediversifieerde beleggingsportefeuilles, is een veranderende vooruitgang van zowel de vraag- als aanbodzijde vereist. Met cryptocurrency denken we dat die drempel wordt bereikt”, aldus het rapport, mede geschreven door Lisa Shalett, Chief Investment Officer en Head of the Global Investment Office bij Morgan Stanley Wealth Management, en Investment Strategist Denny Galindo.

  Het comité trok een parallel met de adoptie van goud en zeiden dat crypto als activaklasse twee keer zo snel rijpte als goud en al de kritieke drempels van marktliquiditeit, regelgevingscontrole en institutionele acceptatie heeft overschreden. Bovendien gebeurt dit volgens hen in een tijd “waarin het beheren van contant geld en het bereiken van portefeuillediversificatie steeds uitdagender en zinvoller is geworden.”

  Veel belovende woorden

  Hoewel het comité benadrukt dat ze geen bepaald muntbezit onderschrijven en beleggers aanmoedigen om het als een speculatieve activaklasse te benaderen, zeiden de auteurs van het rapport dat:

  • “Onze erkenning van cryptocurrency als een waarschijnlijke permanente beleggingscategorie een erkenning is van het potentieel ervan om gedecentraliseerde, sabotagebestendige, anonieme transacties op blockchains aan te zetten die worden gebruikt voor talloze toepassingen.”
  • “Cryptocurrency vertegenwoordigt een radicale nieuwe uitvinding zonder een bekende sponsor, een gecentraliseerde instelling van normen of een daadwerkelijke fysieke incarnatie die blijft zoeken naar de “killer app” of de beste applicaties en uiteindelijk een uitdaging kan blijken voor soevereine regeringen, klimaatadvocaten en marktregulatoren.”
  • “Omdat cryptocurrency is gecodeerd, kan informatie over eigendomsrechten en waarde op hetzelfde token worden ingesloten, functies die geoptimaliseerde peer-to-peer-transacties vergemakkelijken.”

  “Gezien deze provocerende en innovatieve eigenschappen en talloze potentiële toepassingen, is de interesse van investeerders begrijpelijk,” concludeerde het rapport.

  De risico’s van beleggen in crypto

  Shallet en Galindo van de Global Investment Office waarschuwden echter ook voor de risico’s van het beleggen in cryptoassets. Waar beleggen altijd al risico’s met zich mee brengt kan het beleggen in crypto extra risico’s mee brengen. Zij beschreven de volgende risico’s:

  • Er is een gebrek aan betrouwbare en consistente marktbrede informatie en er zijn voortdurende uitdagingen van datalacunes en ondoorzichtigheid.
  • Ook waarderingsparadigma’s verschuiven.
  • Cross-asset correlaties kunnen instabiel blijven – BTC heeft zich al gedragen als zowel een risk-on als risk-off asset.
  • Er zijn technologische uitdagingen, zoals quantum computing die in theorie encryptie in gevaar kunnen brengen, terwijl codeerfouten ook mogelijk zijn.
  • Een andere risico-overweging is de dreiging en het conflict dat cryptocurrencies waarschijnlijk vormen voor schone / groene energie en investeringsmandaten voor milieu, sociale en governance.
  • De concentratie van het wereldwijde eigendom van Bitcoin.
  • Met sterke gevestigde belangen in de ondersteuning van fiat-valuta’s en de toegang tot belastinginkomsten die ze bieden, is het potentieel voor één grote overheid om crypto ongeldig te maken als valuta of te verbieden voor bepaalde use cases niet nul.

  Een groeiend vertrouwen in de Bitcoin

  Het aanbieden van Bitcoin fondsen door Morgan Stanley is een bijzonder opmerkelijke indicatie van de groeiende aanvaardbaarheid van het toonaangevende cryptocurrency-actief als een haalbare optie voor investeringen. Het was waarschijnlijk nodig door een groeiende roep om blootstelling aan Bitcoin van de klanten van Morgan Stanley.

  De prestaties van Bitcoin in de afgelopen maanden hebben veel voormalige sceptici gedwongen om in de Bitcoin te gaan geloven. Morgan Stanley is samen met andere Wall Street-bedrijven gedwongen om zijn houding ten opzichte van dit “digitale goud” te heroverwegen.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.