Crypto nieuws

  Morgan Stanley investeert mogelijk tot 150 miljard in Bitcoin

  Robin Plus

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Een Morgan Stanley-investeringsgroep van 150 miljard Amerikaanse dollar overweegt Bitcoin toe te voegen aan zijn lijst met mogelijke investeringen. De groep staat bekend om zijn vermogen om groeiaandelen te kiezen. Counterpoint Global, een onderdeel van Morgan Stanley Investment Management dat overwinningen heeft behaald in de ranglijsten van beleggingsfondsen, onderzoekt of de cryptocurrency een geschikte optie zou zijn voor investeerders, volgens mensen met kennis van zaken. Om door te gaan met investeringen is goedkeuring van het bedrijf en de toezichthouders nodig.

  De bevestiging van Morgan Stanley zou het gewicht van een bijna eeuwenoude grote naam op Wall Street achter een vluchtige beleggingscategorie plaatsen die nog steeds moeite heeft om geaccepteerd te worden in een groot deel van de traditionele financiële sector. Echter, de verviervoudiging in vier maanden heeft de interesse van vele klanten aangewakkerd. Hierdoor is het digitale bezit nog moeilijker te negeren.

  Sinds zondag ochtend (14 februari 2021) in New York bevond Bitcoin zich binnen 2% van de overschrijding van 50.000 Amerikaanse dollar. Dit is een mijlpaal die hoogst onwaarschijnlijk leek toen de Bitcoin enkele jaren na zijn debuut (meer dan tien jaar geleden) voor centen handelde.

  Nadat de cryptocurrencies de aandacht hadden getrokken van hedgefondsmagnaten, waaronder Alan Howard en Paul Tudor Jones, hebben zij onlangs vooruitgang geboekt met meer belangrijke bedrijven zoals bijvoorbeeld het bekende Mastercard Inc. en Bank of New York Mellon Corp. Ook Tesla Inc., de toonaangevende maker van elektrische auto’s, ging deze week achter de Bitcoin staan en deed een investering van maar liefst 1.5 miljard Amerikaanse dollar. Daarnaast is Tesla Inc. ook nog van plan om bitcoins te gaan accepteren als betaalmiddel.

  Een woordvoerster van Morgan Stanley weigerde commentaar te geven. De beoordeling zou er uiteindelijk toe kunnen leiden dat Morgan Stanley ervoor kiest om weg te blijven van de Bitcoin. Eerdere rally’s in de cryptocurrency hebben ook vlagen van Wall-Street interesse getrokken om alleen maar te sissen.

  Veel van de scepsis met betrekking tot de cryptomarkt draait om de onvoorspelbare prijsschommelingen van de Bitcoin. Daarnaast heeft de scepsis ook betrekking op het gebrek aan dingen die het meer dan een decennium sinds de oprichting volhouden. Echter, trouwe volgelingen van de cryptomarkt voelden zich dit jaar gerechtvaardigd. Miljarden Amerikaanse dollars zijn in de cryptocurrency gestroomd via voertuigen, waaronder de Grayscale Bitcoin Trust. Zelfs institutionele beleggers, die volgens de regels van hun fondsen geen Bitcoin rechtstreeks mogen aanhouden, hebben zich tot dergelijke trusts gewend. Voor Wall Street-bedrijven verhoogt het onvermogen om Bitcoin aan die klanten aan te bieden het risico om ze aan andere managers te verliezen. Dat kan leiden tot nieuwe discussies in de branche over openstelling voor cryptocurrencies.

  Counterpoint Global, geleid door Dennis Lynch, is uitgebreid met een simpele mantra van investeren in unieke bedrijven waarvan de marktwaarde aanzienlijk kan stijgen. Sommige mensen, ook wel de enthousiastelingen genoemd, zouden zeggen dat die aanpak van Counterpoint Global goed past bij de Bitcoin.

  De Counterpoint Global groep houdt toezicht op ongeveer 19 fondsen waarvan er vijf in 2020 winsten van meer dan 100% opleverden. De onderlinge fondsen hebben de afgelopen jaren consequent de hoogste ranglijst behaald. Het ongebruikelijk hoge rendement van vorig jaar werd ondersteund door weddenschappen op bedrijven die profiteren van de pandemie, zoals e-commerce en streaming entertainment. Prominente investeringen waren onder meer Amazon.com Inc., Shopify Inc., Slack Technologies Inc., Zoom Video Communications Inc. en Moderna Inc.

  Ondanks zijn omvang vertrouwt de groep op geconcentreerde investeringen en heeft ze participaties in zo’n 200 bedrijven.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.