Crypto nieuws

Morgan Stanley investeert mogelijk tot 150 miljard in Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 minuten

*

Een Morgan Stanley-investeringsgroep van 150 miljard Amerikaanse dollar overweegt Bitcoin toe te voegen aan zijn lijst met mogelijke investeringen. De groep staat bekend om zijn vermogen om groeiaandelen te kiezen. Counterpoint Global, een onderdeel van Morgan Stanley Investment Management dat overwinningen heeft behaald in de ranglijsten van beleggingsfondsen, onderzoekt of de cryptocurrency een geschikte optie zou zijn voor investeerders, volgens mensen met kennis van zaken. Om door te gaan met investeringen is goedkeuring van het bedrijf en de toezichthouders nodig.

De bevestiging van Morgan Stanley zou het gewicht van een bijna eeuwenoude grote naam op Wall Street achter een vluchtige beleggingscategorie plaatsen die nog steeds moeite heeft om geaccepteerd te worden in een groot deel van de traditionele financiële sector. Echter, de verviervoudiging in vier maanden heeft de interesse van vele klanten aangewakkerd. Hierdoor is het digitale bezit nog moeilijker te negeren.

Sinds zondag ochtend (14 februari 2021) in New York bevond Bitcoin zich binnen 2% van de overschrijding van 50.000 Amerikaanse dollar. Dit is een mijlpaal die hoogst onwaarschijnlijk leek toen de Bitcoin enkele jaren na zijn debuut (meer dan tien jaar geleden) voor centen handelde.

Nadat de cryptocurrencies de aandacht hadden getrokken van hedgefondsmagnaten, waaronder Alan Howard en Paul Tudor Jones, hebben zij onlangs vooruitgang geboekt met meer belangrijke bedrijven zoals bijvoorbeeld het bekende Mastercard Inc. en Bank of New York Mellon Corp. Ook Tesla Inc., de toonaangevende maker van elektrische auto’s, ging deze week achter de Bitcoin staan en deed een investering van maar liefst 1.5 miljard Amerikaanse dollar. Daarnaast is Tesla Inc. ook nog van plan om bitcoins te gaan accepteren als betaalmiddel.

Een woordvoerster van Morgan Stanley weigerde commentaar te geven. De beoordeling zou er uiteindelijk toe kunnen leiden dat Morgan Stanley ervoor kiest om weg te blijven van de Bitcoin. Eerdere rally’s in de cryptocurrency hebben ook vlagen van Wall-Street interesse getrokken om alleen maar te sissen.

Veel van de scepsis met betrekking tot de cryptomarkt draait om de onvoorspelbare prijsschommelingen van de Bitcoin. Daarnaast heeft de scepsis ook betrekking op het gebrek aan dingen die het meer dan een decennium sinds de oprichting volhouden. Echter, trouwe volgelingen van de cryptomarkt voelden zich dit jaar gerechtvaardigd. Miljarden Amerikaanse dollars zijn in de cryptocurrency gestroomd via voertuigen, waaronder de Grayscale Bitcoin Trust. Zelfs institutionele beleggers, die volgens de regels van hun fondsen geen Bitcoin rechtstreeks mogen aanhouden, hebben zich tot dergelijke trusts gewend. Voor Wall Street-bedrijven verhoogt het onvermogen om Bitcoin aan die klanten aan te bieden het risico om ze aan andere managers te verliezen. Dat kan leiden tot nieuwe discussies in de branche over openstelling voor cryptocurrencies.

Counterpoint Global, geleid door Dennis Lynch, is uitgebreid met een simpele mantra van investeren in unieke bedrijven waarvan de marktwaarde aanzienlijk kan stijgen. Sommige mensen, ook wel de enthousiastelingen genoemd, zouden zeggen dat die aanpak van Counterpoint Global goed past bij de Bitcoin.

De Counterpoint Global groep houdt toezicht op ongeveer 19 fondsen waarvan er vijf in 2020 winsten van meer dan 100% opleverden. De onderlinge fondsen hebben de afgelopen jaren consequent de hoogste ranglijst behaald. Het ongebruikelijk hoge rendement van vorig jaar werd ondersteund door weddenschappen op bedrijven die profiteren van de pandemie, zoals e-commerce en streaming entertainment. Prominente investeringen waren onder meer Amazon.com Inc., Shopify Inc., Slack Technologies Inc., Zoom Video Communications Inc. en Moderna Inc.

Ondanks zijn omvang vertrouwt de groep op geconcentreerde investeringen en heeft ze participaties in zo’n 200 bedrijven.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.