Crypto nieuws

Mysterieuze entiteit vertegenwoordigd klanten Binance en zoekt vergoeding

Femke Wassink

2023-07-16

Leestijd: 2 minuten

*

Een mysterieuze entiteit genaamd Eeon zoekt compensatie van Binance en de Amerikaanse SEC. De compensatie is gelijk aan 20% van de dagelijkse waarde van de ingehouden fondsen per klant. Dit komt neer op $1000 per dag.

Rechtszaak tegen Binance

Een derde partij, genaamd Eeon, heeft zich gemengd in de rechtszaak die door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission is aangespannen tegen crypto exchange Binance.

Volgens de aanklacht bij het Districtshof van Columbia, beweert Eeon dat de SEC en de advocaten van Binance de belangen van de klanten niet voldoende hebben vertegenwoordigd. Eeon heeft hun vertegenwoordiging op zich genomen.

In de aanklacht benadrukt Eeon:

“Wij zijn de passende partijen in deze zaak, zoals het Hof ons als 'Klanten' in zijn Order van 17 juni 2023 heeft geïdentificeerd. Wij zijn geen gewone klanten; we zijn belanghebbenden, investeerders en eigenaren van cryptocurrency die door Binance en haar dochterondernemingen worden aangehouden. We zijn ervan overtuigd dat onze belangen niet adequaat zijn overwogen."

Grondstoffen in plaats van effecten

Eeon stelt dat cryptocurrencies moeten worden beschouwd als grondstoffen en niet als effecten. Dit omdat ze voornamelijk worden gebruikt voor persoonlijk en huishoudelijk gebruik in plaats van commerciële doeleinden.

Verder vestigt Eeon de aandacht op het gebrek aan specifieke regelgeving voor cryptocurrencies, wat de bevoegdheid van de SEC over deze assets beperkt.

Volgens Eeon beheerst Binance de crypto assets van klanten door toegang en opnames te blokkeren zonder passende kennisgeving. Het betoogt dat de acties van de SEC de situatie voor investeerders hebben verslechterd in plaats van hun belangen te beschermen.

Beschuldigingen

Eeon beschuldigt de SEC ervan klanten ten onrechte van witwassen te beschuldigen. Eeon verzoekt een gerechtelijk bevel om klanten toegang te verlenen tot hun bevroren assets op Binance platforms. Bovendien stelt Eeon dat het overmaken van fondsen naar het buitenland een gangbare en geaccepteerde praktijk is en iets anders is dan witwassen.

Verschillende entiteiten zoals e-commerce platformen, freelance diensten, adviesbureaus, kleine exportbedrijven en reisbureaus nemen regelmatig deel aan internationale geldtransfers zonder in verband te worden gebracht met witwasactiviteiten, aldus Eeon.

In haar tegenvordering zoekt Eeon compensatie van Binance en de SEC. Deze is gelijk aan 20% van de dagelijkse waarde van de ingehouden fondsen per klant. Dit komt neer op $1000 per dag.

Daarnaast zouden zowel Binance als de SEC verantwoordelijk zijn voor het betalen van boetes, waarbij elke partij $500 zou worden toegewezen.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.