Crypto nieuws

  Mysterieuze entiteit vertegenwoordigd klanten Binance en zoekt vergoeding

  Femke Wassink

  2023-07-16

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Een mysterieuze entiteit genaamd Eeon zoekt compensatie van Binance en de Amerikaanse SEC. De compensatie is gelijk aan 20% van de dagelijkse waarde van de ingehouden fondsen per klant. Dit komt neer op $1000 per dag.

  Rechtszaak tegen Binance

  Een derde partij, genaamd Eeon, heeft zich gemengd in de rechtszaak die door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission is aangespannen tegen crypto exchange Binance.

  Volgens de aanklacht bij het Districtshof van Columbia, beweert Eeon dat de SEC en de advocaten van Binance de belangen van de klanten niet voldoende hebben vertegenwoordigd. Eeon heeft hun vertegenwoordiging op zich genomen.

  In de aanklacht benadrukt Eeon:

  “Wij zijn de passende partijen in deze zaak, zoals het Hof ons als 'Klanten' in zijn Order van 17 juni 2023 heeft geïdentificeerd. Wij zijn geen gewone klanten; we zijn belanghebbenden, investeerders en eigenaren van cryptocurrency die door Binance en haar dochterondernemingen worden aangehouden. We zijn ervan overtuigd dat onze belangen niet adequaat zijn overwogen."

  Grondstoffen in plaats van effecten

  Eeon stelt dat cryptocurrencies moeten worden beschouwd als grondstoffen en niet als effecten. Dit omdat ze voornamelijk worden gebruikt voor persoonlijk en huishoudelijk gebruik in plaats van commerciële doeleinden.

  Verder vestigt Eeon de aandacht op het gebrek aan specifieke regelgeving voor cryptocurrencies, wat de bevoegdheid van de SEC over deze assets beperkt.

  Volgens Eeon beheerst Binance de crypto assets van klanten door toegang en opnames te blokkeren zonder passende kennisgeving. Het betoogt dat de acties van de SEC de situatie voor investeerders hebben verslechterd in plaats van hun belangen te beschermen.

  Beschuldigingen

  Eeon beschuldigt de SEC ervan klanten ten onrechte van witwassen te beschuldigen. Eeon verzoekt een gerechtelijk bevel om klanten toegang te verlenen tot hun bevroren assets op Binance platforms. Bovendien stelt Eeon dat het overmaken van fondsen naar het buitenland een gangbare en geaccepteerde praktijk is en iets anders is dan witwassen.

  Verschillende entiteiten zoals e-commerce platformen, freelance diensten, adviesbureaus, kleine exportbedrijven en reisbureaus nemen regelmatig deel aan internationale geldtransfers zonder in verband te worden gebracht met witwasactiviteiten, aldus Eeon.

  In haar tegenvordering zoekt Eeon compensatie van Binance en de SEC. Deze is gelijk aan 20% van de dagelijkse waarde van de ingehouden fondsen per klant. Dit komt neer op $1000 per dag.

  Daarnaast zouden zowel Binance als de SEC verantwoordelijk zijn voor het betalen van boetes, waarbij elke partij $500 zou worden toegewezen.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.