Crypto nieuws

MyTona duikt als eerste Russische bedrijf in Metaverse

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Het Russische bedrijf MyTona heeft zijn plannen in de Metaverse sector bekend gemaakt. Daarmee heeft de game ontwikkelaar uit Yakutsk een primeur in handen. 

MyTonaverse

MyTona bevestigd dat de release van “Mytonaverse” medio december zal plaatsvinden. Het Russische bedrijf heeft in een persbericht het onderstaande laten weten:

“De app brengt communicatie dichter bij real-life interacties. Met de huidige versie kunnen gebruikers virtuele vergaderingen houden. Ook kunnen zij naar verschillende social hubs reizen en metaverse feesten organiseren.”

Medeoprichter Alexei Ushnitsky van MyTona heeft aan Forbes laten weten dat Mytonaverse een aparte entiteit is. Deze staat geregistreerd in Nieuw-Zeeland.

Wat vindt Rusland daarvan?

De regering van Vladimir Poetin heeft vorige maand een ontwerp beleid voor cryptocurrency beurzen gepresenteerd. Dit in het kader van zijn anticorruptie richtlijnen. 

Het beleid geeft werknemers de bevoegdheid tot het uitvoeren van audits om corruptie tegen te gaan. Daarmee treedt het land hardhandig op tegen crypto gerelateerde misdrijven. 

Volume van 350 miljard roebel

De laatste rapporten merken op dat Rusland één van de meest actieve landen is in crypto investeringen. De Bank van Rusland zegt dat crypto transacties een jaarlijks volume van 350 miljard roebel bereiken.

Dat is omgerekend een slordige 5 miljard dollar. Rusland trekt ook een groot deel van de Bitcoin miners aan. Zij zijn goed voor een bijdrage van 11,23% aan de gemiddelde maandelijkse hash rate. 

Metaverse

Voor wat betreft Metaverse wordt geschat dat de sector in 2022 een biljoen dollar zal zijn. Daarbij is Facebook niet de enige techgigant die de sector wil aanvoeren. Voorzitter van Actai Global Bill Tai zegt: 

“Ik denk dat ze graag zouden willen dat er maar één Metaverse was. Maar ik denk dat dat nooit het geval zal zijn. Ik denk namelijk dat de metaverse een subjectief iets is.”

Volgende grote kans

Tencent uit China heeft grote stappen gezet in deze ruimte. Ondanks de groeiende overheidscontrole. Morgan Stanley heeft Meta Platforms en Roblox opgenomen als potentiële winnaars op de lange termijn. 

Met veel meer spelers is het duidelijk dat investeerders de metaverse beschouwen als de volgende grote kans. Ook de regering van Barbados heeft ’s werelds eerste metaverse ambassade opgericht.

Play-to-earn gaming platformen zoals Axie Infinity slagen erin een stempel te drukken in het segment. Als het aankomt op market cap, staan nu ook Decentraland en The Sandbox in de top van metaverse marktplaatsen.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.