Crypto nieuws

MyTona duikt als eerste Russische bedrijf in Metaverse

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Het Russische bedrijf MyTona heeft zijn plannen in de Metaverse sector bekend gemaakt. Daarmee heeft de game ontwikkelaar uit Yakutsk een primeur in handen. 

MyTonaverse

MyTona bevestigd dat de release van “Mytonaverse” medio december zal plaatsvinden. Het Russische bedrijf heeft in een persbericht het onderstaande laten weten:

“De app brengt communicatie dichter bij real-life interacties. Met de huidige versie kunnen gebruikers virtuele vergaderingen houden. Ook kunnen zij naar verschillende social hubs reizen en metaverse feesten organiseren.”

Medeoprichter Alexei Ushnitsky van MyTona heeft aan Forbes laten weten dat Mytonaverse een aparte entiteit is. Deze staat geregistreerd in Nieuw-Zeeland.

Wat vindt Rusland daarvan?

De regering van Vladimir Poetin heeft vorige maand een ontwerp beleid voor cryptocurrency beurzen gepresenteerd. Dit in het kader van zijn anticorruptie richtlijnen. 

Het beleid geeft werknemers de bevoegdheid tot het uitvoeren van audits om corruptie tegen te gaan. Daarmee treedt het land hardhandig op tegen crypto gerelateerde misdrijven. 

Volume van 350 miljard roebel

De laatste rapporten merken op dat Rusland één van de meest actieve landen is in crypto investeringen. De Bank van Rusland zegt dat crypto transacties een jaarlijks volume van 350 miljard roebel bereiken.

Dat is omgerekend een slordige 5 miljard dollar. Rusland trekt ook een groot deel van de Bitcoin miners aan. Zij zijn goed voor een bijdrage van 11,23% aan de gemiddelde maandelijkse hash rate. 

Metaverse

Voor wat betreft Metaverse wordt geschat dat de sector in 2022 een biljoen dollar zal zijn. Daarbij is Facebook niet de enige techgigant die de sector wil aanvoeren. Voorzitter van Actai Global Bill Tai zegt: 

“Ik denk dat ze graag zouden willen dat er maar één Metaverse was. Maar ik denk dat dat nooit het geval zal zijn. Ik denk namelijk dat de metaverse een subjectief iets is.”

Volgende grote kans

Tencent uit China heeft grote stappen gezet in deze ruimte. Ondanks de groeiende overheidscontrole. Morgan Stanley heeft Meta Platforms en Roblox opgenomen als potentiële winnaars op de lange termijn. 

Met veel meer spelers is het duidelijk dat investeerders de metaverse beschouwen als de volgende grote kans. Ook de regering van Barbados heeft ’s werelds eerste metaverse ambassade opgericht.

Play-to-earn gaming platformen zoals Axie Infinity slagen erin een stempel te drukken in het segment. Als het aankomt op market cap, staan nu ook Decentraland en The Sandbox in de top van metaverse marktplaatsen.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.