Crypto nieuws

  MyTona duikt als eerste Russische bedrijf in Metaverse

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Het Russische bedrijf MyTona heeft zijn plannen in de Metaverse sector bekend gemaakt. Daarmee heeft de game ontwikkelaar uit Yakutsk een primeur in handen. 

  MyTonaverse

  MyTona bevestigd dat de release van “Mytonaverse” medio december zal plaatsvinden. Het Russische bedrijf heeft in een persbericht het onderstaande laten weten:

  “De app brengt communicatie dichter bij real-life interacties. Met de huidige versie kunnen gebruikers virtuele vergaderingen houden. Ook kunnen zij naar verschillende social hubs reizen en metaverse feesten organiseren.”

  Medeoprichter Alexei Ushnitsky van MyTona heeft aan Forbes laten weten dat Mytonaverse een aparte entiteit is. Deze staat geregistreerd in Nieuw-Zeeland.

  Wat vindt Rusland daarvan?

  De regering van Vladimir Poetin heeft vorige maand een ontwerp beleid voor cryptocurrency beurzen gepresenteerd. Dit in het kader van zijn anticorruptie richtlijnen. 

  Het beleid geeft werknemers de bevoegdheid tot het uitvoeren van audits om corruptie tegen te gaan. Daarmee treedt het land hardhandig op tegen crypto gerelateerde misdrijven. 

  Volume van 350 miljard roebel

  De laatste rapporten merken op dat Rusland één van de meest actieve landen is in crypto investeringen. De Bank van Rusland zegt dat crypto transacties een jaarlijks volume van 350 miljard roebel bereiken.

  Dat is omgerekend een slordige 5 miljard dollar. Rusland trekt ook een groot deel van de Bitcoin miners aan. Zij zijn goed voor een bijdrage van 11,23% aan de gemiddelde maandelijkse hash rate. 

  Metaverse

  Voor wat betreft Metaverse wordt geschat dat de sector in 2022 een biljoen dollar zal zijn. Daarbij is Facebook niet de enige techgigant die de sector wil aanvoeren. Voorzitter van Actai Global Bill Tai zegt: 

  “Ik denk dat ze graag zouden willen dat er maar één Metaverse was. Maar ik denk dat dat nooit het geval zal zijn. Ik denk namelijk dat de metaverse een subjectief iets is.”

  Volgende grote kans

  Tencent uit China heeft grote stappen gezet in deze ruimte. Ondanks de groeiende overheidscontrole. Morgan Stanley heeft Meta Platforms en Roblox opgenomen als potentiële winnaars op de lange termijn. 

  Met veel meer spelers is het duidelijk dat investeerders de metaverse beschouwen als de volgende grote kans. Ook de regering van Barbados heeft ’s werelds eerste metaverse ambassade opgericht.

  Play-to-earn gaming platformen zoals Axie Infinity slagen erin een stempel te drukken in het segment. Als het aankomt op market cap, staan nu ook Decentraland en The Sandbox in de top van metaverse marktplaatsen.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.