Crypto nieuws

    Na El Salvador krijgt ook Brazilië een eigen Bitcoin strand

    admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    Wat ooit begon als een experiment, is nu wereldberoemd om zijn Bitcoin standaard. Dat gebeurde al voordat El Salvador de crypto munt invoerde. We hebben het over het Bitcoin strand van El Salvador in de kustplaats El Zonte.

    Het experiment in El Salvador was van cruciaal belang. Het hielp om te kunnen inzien hoe een grootschalige uitrol eruit zou komen te zien. Ook een ander land land is begonnen met hun eigen Bitcoin strand experiment.

    Jericoacoara beach in Brazilië

    Jericoacoara beach in het oosten van Brazilië wordt onderworpen aan het Bitcoin strand experiment. Mede mogelijk gemaakt door een 0,02 BTC donatie van een zakenman en wat vrienden.

    Het experiment heeft een duidelijk doel. Dit betreft het opzetten van een node, het helpen van de lokale bevolking en het verstrekken van onderricht in het begrijpen van Bitcoin.

    Daarnaast wil men bedrijven overhalen om Bitcoin te accepteren en op een later tijdstip “Bitcoin VIP ervaringen” te maken. Het lijkt erop dat het Braziliaanse Bitcoin beach definitief op de radar staat.

    Waarom Brazilië?

    Sinds 2020 geniet Brazilië van een specifieke regelgeving omtrent cryptocurrency. Blockchain gebaseerde projecten en hun makers lopen geen risico om te worden stilgelegd of gestraft.

    Deze worden respectievelijk opgelegd door de CVM. De afkorting staat voor de Braziliaanse Securities and Exchange Commission. Bovendien heeft Brazilië meer dan 211 miljoen inwoners.

    Onder hen bevinden zich ruim 1 miljoen geregistreerde cryptocurrency gebruikers. Daarnaast hebben de Brazilianen de adoptie van Bitcoin in El Salvador met veel belangstelling gevolgd.

    Een rapport uit 2021 verklaarde:

    “Brazilianen waren de grootste voorstanders van cryptocurrency erkenning in de regio. Ruim 56% steunde de aanpak van El Salvador. 48% zegt dat ze graag zouden willen dat ook Brazilië cryptocurrencies aan gaat nemen.”

    42% maakt zich zorgen om hun geld

    Natuurlijk is er ook enige weerstand. Het rapport geeft namelijk aan dat 42% van de Braziliaanse respondenten die géén cryptocurrency gebruiken, zich zorgen maakt over de veiligheid van hun geld.

    Naar verluidt maakt de Braziliaanse regering zich klaar om te stemmen over een wetsvoorstel voor cryptocurrency regulering. Deze regulering zou de weg kunnen wijzen naar de legalisering van Bitcoin in Brazilië.

    Toch is het ook de moeite waard om te weten dat er belastingen van toepassing zijn op cryptocurrency in Brazilië. Bij de laatste telling had Brazilië 21 Bitcoin automaten en verkopers.

    Onroerend Goed betalen met Bitcoin in Canada

    Het is moeilijk om te zeggen of El Zonte en Jericoacoara beach de enige Bitcoin stranden ter wereld zijn. Dit aangezien andere gemeenschappen ook proberen om cryptocurrency een kans te geven.

    In de Canadese stad Innisfil mogen burgers hun Onroerend Goed belasting betalen in Bitcoin. Het is belangrijk te vermelden dat dit initiatief wordt geleid door de publieke sector. Bedoeld voor de inwoners van Canada. 

    Dit in tegenstelling tot de twee Bitcoin stranden in El Salvador en Brazilië. Op de website van de Canadese stad Innisfil wordt ook vermeld dat het initiatief vooral is bedoeld om de levenskwaliteit van inwoners te verbeteren: 

    “Cryptocurrencies groeien in populariteit. Dit beslaat meer dan 5% van de Canadezen die momenteel een andere vorm van cryptocurrency bezitten. Innisfil faciliteert innovatieve oplossingen voor alledaagse problemen. Met als doel het verbeteren van de levenskwaliteit van onze inwoners en de financiële gezondheid van Innisfil.”

    Bij de laatste telling waren er in Canada 2.007 Bitcoin automaten en verkopers.

     

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Bitcoin betreedt bijna "gevarenzone" voor halvering maar crypto wereld blijft optimistisch

    Redactie

    mrt. 18, 2024

    Leestijd: 2 min

    Bitcoin heeft een geschiedenis van dalende prijzen in de weken voorafgaand aan de halvering. Het lijkt erop dat dit patroon zich in de komende week zou kunnen herhalen.

    *
    Nieuws

    25 jaar cel voor Bankman-Fried: SBF memecoins pump en dump

    Redactie

    mrt. 29, 2024

    Leestijd: 2 min

    Een pump en dump voor SBF memecoins. Dat gebeurde nadat voormalig CEO van FTX Sam Bankman-Fried te horen kreeg dat hij voor 25 jaar de gevangenis in gaat.

    *
    Nieuws

    Crypto derivaten bereiken recordhoogten in dagelijkse handelsvolumes

    Redactie

    mrt. 1, 2024

    Leestijd: 2 min

    Deze week meldden Deribit en Coinbase Institutional recordhoogtes voor de activiteit en handelsvolumes van crypto-derivaten.