Crypto nieuws

  Na El Salvador krijgt ook Brazilië een eigen Bitcoin strand

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Wat ooit begon als een experiment, is nu wereldberoemd om zijn Bitcoin standaard. Dat gebeurde al voordat El Salvador de crypto munt invoerde. We hebben het over het Bitcoin strand van El Salvador in de kustplaats El Zonte.

  Het experiment in El Salvador was van cruciaal belang. Het hielp om te kunnen inzien hoe een grootschalige uitrol eruit zou komen te zien. Ook een ander land land is begonnen met hun eigen Bitcoin strand experiment.

  Jericoacoara beach in Brazilië

  Jericoacoara beach in het oosten van Brazilië wordt onderworpen aan het Bitcoin strand experiment. Mede mogelijk gemaakt door een 0,02 BTC donatie van een zakenman en wat vrienden.

  Het experiment heeft een duidelijk doel. Dit betreft het opzetten van een node, het helpen van de lokale bevolking en het verstrekken van onderricht in het begrijpen van Bitcoin.

  Daarnaast wil men bedrijven overhalen om Bitcoin te accepteren en op een later tijdstip “Bitcoin VIP ervaringen” te maken. Het lijkt erop dat het Braziliaanse Bitcoin beach definitief op de radar staat.

  Waarom Brazilië?

  Sinds 2020 geniet Brazilië van een specifieke regelgeving omtrent cryptocurrency. Blockchain gebaseerde projecten en hun makers lopen geen risico om te worden stilgelegd of gestraft.

  Deze worden respectievelijk opgelegd door de CVM. De afkorting staat voor de Braziliaanse Securities and Exchange Commission. Bovendien heeft Brazilië meer dan 211 miljoen inwoners.

  Onder hen bevinden zich ruim 1 miljoen geregistreerde cryptocurrency gebruikers. Daarnaast hebben de Brazilianen de adoptie van Bitcoin in El Salvador met veel belangstelling gevolgd.

  Een rapport uit 2021 verklaarde:

  “Brazilianen waren de grootste voorstanders van cryptocurrency erkenning in de regio. Ruim 56% steunde de aanpak van El Salvador. 48% zegt dat ze graag zouden willen dat ook Brazilië cryptocurrencies aan gaat nemen.”

  42% maakt zich zorgen om hun geld

  Natuurlijk is er ook enige weerstand. Het rapport geeft namelijk aan dat 42% van de Braziliaanse respondenten die géén cryptocurrency gebruiken, zich zorgen maakt over de veiligheid van hun geld.

  Naar verluidt maakt de Braziliaanse regering zich klaar om te stemmen over een wetsvoorstel voor cryptocurrency regulering. Deze regulering zou de weg kunnen wijzen naar de legalisering van Bitcoin in Brazilië.

  Toch is het ook de moeite waard om te weten dat er belastingen van toepassing zijn op cryptocurrency in Brazilië. Bij de laatste telling had Brazilië 21 Bitcoin automaten en verkopers.

  Onroerend Goed betalen met Bitcoin in Canada

  Het is moeilijk om te zeggen of El Zonte en Jericoacoara beach de enige Bitcoin stranden ter wereld zijn. Dit aangezien andere gemeenschappen ook proberen om cryptocurrency een kans te geven.

  In de Canadese stad Innisfil mogen burgers hun Onroerend Goed belasting betalen in Bitcoin. Het is belangrijk te vermelden dat dit initiatief wordt geleid door de publieke sector. Bedoeld voor de inwoners van Canada. 

  Dit in tegenstelling tot de twee Bitcoin stranden in El Salvador en Brazilië. Op de website van de Canadese stad Innisfil wordt ook vermeld dat het initiatief vooral is bedoeld om de levenskwaliteit van inwoners te verbeteren: 

  “Cryptocurrencies groeien in populariteit. Dit beslaat meer dan 5% van de Canadezen die momenteel een andere vorm van cryptocurrency bezitten. Innisfil faciliteert innovatieve oplossingen voor alledaagse problemen. Met als doel het verbeteren van de levenskwaliteit van onze inwoners en de financiële gezondheid van Innisfil.”

  Bij de laatste telling waren er in Canada 2.007 Bitcoin automaten en verkopers.

   

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

  Redactie

  apr. 10, 2024

  Leestijd: 2 min

  EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

  *
  Nieuws

  Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

  Redactie

  apr. 19, 2024

  Leestijd: 2 min

  Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

  *
  Nieuws

  Bitcoin halvering 2024 is een feit

  Femke Wassink

  apr. 20, 2024

  Leestijd: 2 min

  Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.